Що приготувати на Спас: швидкий пиріг із яблуками

Яблучний Спас — одне з головних християнських свят, яке відзначається 19 серпня. За традицією в цей день заведено пекти пироги з яблуками. А оскільки цього року Спас припадає на понеділок, то у працюючої мами банально немає часу на приготування складних страв.
Вихід є — перевернутий пиріг із яблуками — простий, швидкий у приготуванні та дуже апетитний!

Інгредієнти для тіста

  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 4–5 ст. л. холодного молока
  • сіль до смаку

 

Інгредієнти для начинки

  • 180 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 1 кг яблук

 

Спосіб приготування:

  1. Над мискою з борошном натріть на тертці холодне масло.
  2. Масло з борошном добре розітріть у крихту.
  3. Влийте молоко та замісіть тісто.
  4. Загорніть його у плівку та залиште в холодильнику на 30 хв.
  5. Тим часом приготуйте начинку. Поріжте яблука на дольки, видаліть насіння.
  6. Вершкове масло розтопіть з цукром на сковорідці. Доведіть до легкого рум’янцю.
  7. Додайте яблука та тушіть на повільному вогні 15 хвилин. Коли будуть готові, злийте зайвий сік.
  8. На дно форми для випікання викладіть яблука.
  9. Розкатайте тісто по діаметру вашої форми + 2 см.
  10. Яблука накрийте тістом, краї підгорніть по краю форми.
  11. Випікайте біля 35 хв. за температури 200 °С.

 

Коли пиріг зарум’яниться, дістаньте його з духовки, накрийте зверху тарілкою та переверніть. Цим ароматним яблучним пирогом можна привітати рідних та близьких.

Бажаємо смачного та затишного чаювання!

19 Серпня / 2019 Материнство

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Софія

    Ухти! Дуже нестандартний рецепт! Дякую!