Ліниве прибирання: секрети гарної господині

Регулярне прибирання оселі забирає багато часу. Статистика свідчить, що на миття підлоги щорічно ми витрачаємо приблизно 70 годин, а загальна вага посуду, який ми миємо впродовж року, складає аж 5 тонн! Спеціально для тих, хто хоче витрачати мінімум часу на прибирання та одночасно завжди мати прибрану оселю, ми зібрали корисні поради від лінивих господинь.

15 хвилин — і готово!

Кожного дня виділяйте 15 хвилин на прибирання. Увімкніть таймер на смартфоні та припиняйте рівно через 15 хвилин. Навіть якщо ви не закінчили роботу. Завтра продовжите.
Така практика дозволить вам окрім стандартних щоденних справ (миття посуду чи прасування одягу) зробити ще щось, наприклад, вимити підлогу під ліжком, прибрати у коридорі, скласти речі до шафи тощо. Через деякий час ви помітите, що у вихідний стали витрачати менше часу на прибирання, адже більшість роботи ви виконали в інші дні.

Даруйте собі маленькі приємності

Усі дорослі в душі, як діти. Балуйте себе приємними дрібничками за корисні справи, котрі ви виконуєте. Це може бути будь-що. Наприклад, заплануйте собі 15-хвилинне прибирання, а одразу після нього виділіть трохи часу на каву чи ласощі. Пропилососили підлогу — почитайте улюблену книгу. Вимили чайник — зробіть собі масочку.

Як прибирати швидко та ефективно

  • По максимуму використовуйте сучасну побутову техніку: посудомийна машина, мийний пилосос, пристрої для миття плитки зекономлять ваш час і енергію.
  • Не економте на засобах для прибирання, якщо бажаєте зробити його максимально швидким. Засоби для миття плитки, сантехніки, підлоги мають не лише ефективно очищувати, але й економити ваш час. Найкращий вибір для лінивих — засоби, що не потребують тертя: розпилили, почекали (або зайнялися в цей час іншими справами), змили водою — і готово! Для підлоги та меблів обирайте засоби, що не потребують змивання.
  • Фактура тканини, котру ви використовуєте для прибирання, теж важлива. Використовуйте спеціальні серветки для прибирання (окремі для скла, плитки тощо), і ви відчуєте, що цей процес став швидшим та легшим.
  • Вологі серветки для прибирання — ще один помічник лінивих господинь. Вони не займають багато місця і дозволяють швидко протерти дзеркало у ванній від нальоту, кран від зубної пасти, підлогу від кави тощо. Всього 10 секунд — і вам не прийдеться витрачати півгодини свого вихідного на прибирання цих місць.
  • Швидко помити жалюзі вам допоможуть звичайні кухонні щипці. Обмотайте обидва краї серветками для прибирання, змочіть їх у мийному засобі, що не потребує змивання, і протріть кожну секцію.
  • Щоб видалити пил з текстильних поверхонь (абажура або у важкодоступних місцях м’яких меблів), скористайтесь липким роликом для чистки одягу.

  • Для видалення розводів з поверхонь з нержавіючої сталі скористайтесь звичайною поліроллю для меблів.
  • Щоб витрачати мінімум часу на миття мікрохвильовки, використовуйте спеціальну кришку. А щоб не мити лист, при випіканні в духовці користуйтесь пергаментом або фольгою.
  • Якщо вчасно не помили блендер, і часточки їжі присохли до стінок і ножа, крапніть у ємність трохи засобу для миття посуду, залийте водою і добре збийте.
  • Щоб не мити скляні полиці в холодильнику, затягніть їх харчовою плівкою.
  • Відмити чайник від накипу за три хвилини? Легко! Залийте його водою, додайте 1 ч. л. лимонної кислоти та закип’ятіть. Мити чи терти нічого не потрібно.

От і все. Залишилось тільки створити приємний аромат вдома. Сподіваємось, наші поради допоможуть вам завжди підтримувати лад удома та економити час на вихідних.

Приємного відпочинку!

30 Серпня / 2017 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *