Листівки та привітання з Днем Конституції України 2024

Щороку 28 червня українська громадськість відзначає День Конституції – головного закону країни, якому цьогоріч виповнюється 28 років. Святкування припаде на п’ятницю, однак у зв’язку з воєнним станом додаткового вихідного не буде. Утім, не забудь привітати рідних та друзів красивими листівками з побажаннями українською мовою від EVA Blog!

Історія ухвалення закону

1-Листівки-та-привітання-з-Днем-Конституції-України

Чинна Конституція України була підписана Верховною Радою 28 червня 1996 року. Закон став результатом складного політичного процесу і поворотним моментом в остаточному зміцненні громадянських прав незалежної країни. Ось кілька важливих історичних подій, які призвели до появи цього закону:

  • 1990 року Верховна Рада України затвердила Декларацію про державний суверенітет, яка вплинула на формування нового конституційного ладу;
  • після розпаду Радянського Союзу в 1991 році Україна заявила про свою незалежність, що стало ключовим етапом у формуванні нової держави;
  • проголосивши про незалежність, Україна розпочинала проведення низки реформ, зокрема конституційних змін, щоб установити демократичні принципи правової держави.

Ухвалення Конституції України 1996 року закріпило основні засади демократії, прав людини та громадянських свобод, встановивши фундаментальні правила і норми для функціонування держави.

Цікаво на тему: Жовто-блакитна любов: поробки з дітьми з любов’ю до України

Коротко про традиції свята

2-Листівки-та-привітання-з-Днем-Конституції-України

Свята завжди надихають, особливо в темні часи, тож згадаймо, як усі ми разом відзначаємо День Конституції:

  1. На головних площах українських міст проводять урочисті заходи: тематичні концерти та виставки.
  2. Крім того, громадяни можуть узяти участь у патріотичних подіях, таких як різноманітні акції, мітинги та флешмоби, присвячені зміцненню духовних цінностей і громадянських прав.
  3. Цього дня більшість українців підіймають національний прапор України на своїх будинках, установах, громадських місцях як символ гордості за свою країну.3-Листівки-та-привітання-з-Днем-Конституції-України
  4. Також багато хто відвідує пам’ятники й місця, пов’язані з історією української держави, щоб віддати данину поваги та згадати історичні події, пов’язані з прийняттям Конституції.
  5. У столиці та великих містах проходять фестивалі, виставки ремесел, ярмарки, де можна придбати національні українські товари та вироби.

Традиції святкування Дня Конституції можуть різнитися в різних регіонах України та залежати від місцевих звичаїв і культурних особливостей.

Цікаво на тему: Листівки та привітання з Днем Державного прапора та Незалежності України

Ідеї привітань та листівки

01 Листівки з Днем Конституції України (1159)

Завантажити листівку

Вітаю зі святом Дня Конституції України, адже ця важлива дата завжди нагадує нам про цінності свободи, рівності та справедливості.

🎉

02 Листівки з Днем Конституції України (1139)

Завантажити листівку

Зі святом Дня Конституції України! Пам’ятай, що ми вшановуємо основний закон країни, який захищає права і свободи кожного громадянина.

🎉

03 Листівки з Днем Конституції України (890)

Завантажити листівку

Вітаю з Днем Конституції України! Нехай принципи демократії та правової держави завжди залишаються міцним фундаментом нашого суспільства.

🎉

04 Листівки з Днем Конституції України (658)

Завантажити листівку

З Днем Конституції України! Бажаю, щоб кожен громадянин країни відчував себе вільним і захищеним перед законом.

🎉

05 Листівки з Днем Конституції України (395)

Завантажити листівку

Вітаю з цим важливим святом – Днем Конституції України! Нехай повага до закону та громадянських прав процвітає в нашому суспільстві.

🎉

06 Листівки з Днем Конституції України (281)

Завантажити листівку

З Днем Конституції України! Головне, щоб важливі цінності, закріплені в основному законі, завжди залишалися непорушними та актуальними.

🎉

07 Листівки з Днем Конституції України (190)

Завантажити листівку

Вітаю зі святом Дня Конституції України, завдяки якій український народ надійно стоїть на опорі своїх конституційних прав і свобод.

🎉

Ділися листівками та побажаннями з дорогими тобі людьми, залишай свої коментарі та зазирай на EVA Blog за ідеями та натхненням!

Читай також:

21 Червня / 2024 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Благодійність