Магія отомі: Мексиканська вишивка в інтер’єрі

Ліжаки з вишивкою отомі від Olli Atelier

Вишивка, роpпис тканини та бахрома – ручна робота високо цінувалася у всі часи.

Сьогодні зразки народних промислів надихають світових дизайнерів на сміливі експерименти, стають експонатами закритих колекцій.

Ми добре знайомі вз індійським батіком, узбецьким ікатом та рідною українською вишивкою. Але творчість латинської Америки залишається чимось далеким та загадковим.

Мало хто чув про яскраву та мальовничу вишивку отомі. А це унікальний зразок народної творчості мексики.

Сьогодні у Eva Blog ми розповімо вам про фантастичні орнаменти Мексики та дамо кілька підказок, як вписати традиційні вишивки у ваш інтер’ер.

Згідно легенди, мотиви отомі запозичені із наскальних малюнків племен, що колись жили на цій території. В фантастичних орнаментах сплелися зображення звірів, птахів та рослин.

Отомі дуже популярна для домашнього декору: ковдри, абажури та настінні панно дуже полюбляють світові декоратори.

Розрізняють два типи вишивки отомі: двокольорову, коли яскравий відтінок поєднується із білим, та багатокольорову – справжній веселковий вибух.

Перша більш елегантна завдяки своїй стриманій кольоровій гаммі. Графічні елементи хоч і фантастичні, але завдяки поєднанню відтінків виглядають благородно.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Частіше за все зустрічається синя та червона гамма. Але можна знайти будь-які відтінки: від ніжного бежевого до глибокого смарагдового.

В інтер’єрі узори отомі доречні у будь-якому виконанні. Популярні навіть шпалери з подібним узором, що вносить нотку богемності та фолку.

Але більш безпечними будуть яскраві акценти – скатертини, ковдри, подушки.

1. Ковдра отомі с вышивкою ручної роботи в інтер’єрі від Marshall Watson. 2. Романтичне весільне сервірування від fab mood. 3. Шпалери с принтом отомі, дизайну Emily Isabella. 4. Вінтажна канапка ручної роботи у шорурумі Chairish. 5. Стильна ковдра кольору індіго на L’aviva Home.
6. Подушки с узором отомі. 7. Еспадрільї с вишивкою отомі від Soludos

Вишивка отомі – це гімн життю. Багатокольорові узори стали візитною карткою Мексики та дуже знамениті.

Картаті орнаменти в інтер’єрі підійдуть не всім. Але якщо грайливість та яскраві фарби – ваш стиль, то можете сміливо використовувати строкаті отомі у своєму інтер’єрі.

Такі узори підійдуть для будинків із життєрадісними фолковими нотками.

Ідеальні для дитячих кімнат. Надайте перевагу нейтральному кольору для стін – білому, молочному чи бежевому; а одну стіну залишіть для акцентного отомі. Доповнивши інтер’єр простими екологічними меблями, отримаємо самобутню та затишну кімнату для малюка.

1. Яскравий абажур в елегантному інтер’єрі – стильний мікс від Absolutely Beautiful Things. 2. Mara Hoffman Techno Animal Print Swimwear. 3-5. Стул в стилі Людовика XVз обивкою отомі від Valentina Gonzalez Wohlers. 4. Еклектичний та яскравий інтер’єр від La Dolce Vita. 6. Вишите настінне панно, Zinnia Folk Arts. 7. Весільне запрошення з принтом отомі, JPstationery. 8. Постільна білизна від The Toucan Shop в інтер’єрі The Beetle Shack

Вишивка отомі – унікальний приклад народної творчості, який поєднує у собі традицію та сучасність, магію та любов до життя.

І навіть, якщо ваш стиль далекий від традиційного фолку, завжди є можливість додати нотку чарівної Мексики у своє життя. Взимку цей життєрадісний орнамент буде нагадувати вам про спекотне та яскраве літо.

1 Серпня / 2017 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *