Подбайте про ці 7 аспектів перед візитом до стоматолога

Звернутися до стоматолога, а тим більше до нового – досить непростий процес. Окрім психологічної підготовки, варто подбати й про інші аспекти, від яких може залежати ваш комфорт і результат візиту. 

візит до стоматолога

Якщо ваш візит до стоматолога не є екстреним, і ви маєте можливість до нього підготуватися, варто подбати про досить прості, однак, важливі аспекти, про які розповість стоматологічна клініка Healthydent.

Слідкуйте за станом здоров’я

Якщо ви застудилися або зранку перед візитом до стоматології виявили на губі герпес, краще перенести огляд. Чому це важливо:

  • ви будете некомфортно почуватися в стоматологічному кріслі з температурою та стресом;
  • закладений ніс, чхання й кашель будуть перешкоджати огляду й подальшому лікуванню;
  • запалення в організмі може негативно вплинути на результати лікування, і вам доведеться повертатися до клініки знову.

Довгий час жінкам під час менструації також рекомендували відкладати візит до лікаря. Сьогодні кожна стоматологічна клініка з радістю прийме пацієнтку в будь-який день циклу, адже місцеві знеболювальні препарати стали ще більш безпечними, і кровотеча не вплине на результати лікування. Однак, варто відмовитися від серйозних хірургічних утручань.

Слідкуйте за станом здоров’я

Під час вагітності та лактації в жіночому організмі активно змінюється гормональний фон. Слідкувати за станом зубів потрібно так само як і за здоров’ям у цілому, особливо – при надії. Однак, варто проконсультуватися з гінекологом перед візитом до стоматологічної клініки.

Цікаво по темі: Зубна нитка: як підібрати, як користуватись — поради стоматолога

Попередьте лікаря про алергічні реакції

Фахівець обов’язково поцікавиться у вас про наявність алергічних реакцій. Однак, під час їх загострення, а особливо – якщо це алергія на медикаменти, варто одразу повідомляти лікарю про свій стан. Наприклад, під час цвітіння рослин варто вчасно прийняти антигістамінний препарат, щоби чхання та сльозотеча не перешкоджали лікуванню зубів.

Якщо ж ви знаєте про свою реакцію на певні знеболювальні препарати, варто провести алергопроби перед використанням нового анестетика.

Попередьте лікаря про алергічні реакції

Обов’язково пообідайте

На голодний шлунок лікувати зуби досить непросто. І не лише самому пацієнту, якому доведеться чекати можливості прийняти їжу ще кілька годин, а й стоматологу. Значне слиновиділення може перешкоджати поетапному лікуванню зубів, і фахівець витрачатиме час не на стоматологічні маніпуляції, а на роботу слиновідсмоктувача.

Обов’язково пообідайте

Під час перекусу або обіду варто відмовитися від продуктів із сильними ароматами:

  • луку й часнику;
  • риби та спецій.

Цікаво по темі: Навіщо потрібен ополіскувач для порожнини рота

Тимчасово відмовтеся від паління

Кожна стоматологічна клініка рекомендує відмовлятися від сигарет за кілька днів до візиту, однак, і кількох годин до прийому може бути достатньо. Не рекомендується курити й після відвідування фахівця, щоб не вплинути на результати лікування.

Відмовтеся від алкоголю за 3-4 дні до візиту

Навіть слабоалкогольні напої можуть впливати на артеріальний тиск та згортання крові, а більш міцні здатні посилити чи нейтралізувати дію медичних препаратів. До того ж те, якою буде реакція вашого організму на поєднання ліків та алкоголю, краще не перевіряти.

Відмовтеся від алкоголю

Саме тому варто відмовитися від алкоголю за кілька днів до візиту, а також на 1-2 дні після лікування. Якщо ж на вас чекає хірургічне втручання, варто виключити спиртні напої на 1-2 тижні.

Цікаво по темі: Правильний догляд за зубами: як вибрати зубну пасту та щітку

Прийміть легке заспокійливе, якщо відчуваєте сильну тривогу

На стоматофобію страждає значний відсоток дорослих пацієнтів. Причиною є пам’ять про «бормашини» минулих років і не надто дружнє ставлення фахівців старої школи. Тепер все змінилося, і ваша стоматологія подбає про ваш максимальний комфорт, безболісність кожної маніпуляції та впевненість у довговічному результаті.

Однак, якщо ви відчуваєте тривогу, не варто відмовлятися від безпечного заспокійливого препарату, який можна почати приймати за кілька днів до візиту.

Прийміть легке заспокійливе

Приділіть увагу гігієні зубів

Чищення зубів, використання флосу та ополіскувача – звичні речі, та в день прийому ви робите все це не лише для себе, а й для вашого фахівця. Приділіть гігієні більше уваги, щоб комфортно почуватися в стоматологічному кріслі.

А про все інше подбає ваш стоматолог.

 

Читайте також:

2 Вересня / 2024 Жіноче здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Що зробити, аби місячні пройшли швидше?
9 Червня / 2022 Жіноче здоров'я
Найкращі вітаміни від випадіння волосся
20 Липня / 2022 Жіноче здоров'я