Красивая, потому что настоящая: Alyona Alyona поддержала кампанию Dove #ПокажітьНас

Посмотрите на цветок: он очарователен с лепестками разных форм и длины, и эта неидеальность не лишает его красоты, а вызывает желание рассматривать и любоваться. Он несовершенен, но от этого не менее прекрасен. Так же, как и женская красота — неидеальная, настоящая и свободная от стереотипов.

Увидеть себя

На наше восприятие красоты во многом влияют женские образы, которые мы видим в рекламе и СМИ. Нереалистично безупречные кожа, фигура и волосы стали настолько привычными в медийной сфере, насколько они далеки от того, как женщины выглядят в реальности.

Мы не ассоциируем себя с транслируемыми образами, провозглашенными идеалом, и это мешает увидеть свою настоящую красоту. Ведь красивая женщина — это не просто картинка. Это гармония со своим телом и внутренними ощущениями. Умение видеть себя настоящую, без всяких сравнений. Это сказать себе: я красива со своими веснушками, изъянами кожи, лопоухими ушами, излишней худобой или объемными складочками. Без каких-либо «но».

Dove помогает разрушать стереотипы

Проект #ПокажітьНас (#ShowUs) — это коллекция из 10 000 фотографий женщин, на которых нет ни грамма фотошопа и есть главное — честная красота. Кампанию инициировал бренд Dove, который в своей рекламе транслирует образы реальных женщин. Проект реализован совместно с Girlgaze — международным объединением женщин-фотографов, и Getty Images — крупнейшим в мире банком изображений. В Украине лицом проекта стала Alyona Alyona.

Цель кампании — разрушить стереотипы и раскрыть красоту настоящего, небезупречного женского тела. Фото, сделанные в рамках проекта, доступны на Getty Images и могут быть использованы в рекламе и медиа, чтобы мы могли увидеть в них себя.

Это еще один шаг, чтобы расширить представление о том, как может выглядеть женщина и чего она способна достичь, помочь стать уверенной в себе и реализовать все свои возможности.

А какие образы вы хотели бы видеть в рекламе и медиа? Или может, у вас есть опыт принятия своей внешности — напишите свою историю в комментариях. Ведь ничто так не вдохновляет, как успех кого-то, похожего на тебя.

30 марта / 2021 Вдохновение

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

  1. Елена

    Я люблю себе ззовні і зсередини завдяки любові моїх рідних до мене і завдяки моєї любові до них.!!!!! Всім раджу прагнути найкращого) Ми цього варті.

  2. Валерія

    Головне любити себе такими як ми є! Внутрішня краса є значно більшим ідеалом !

  3. Лера

    І нехай ми завжди в чомусь не ідеальні, але все одно є особи, котрі люблять, цінують, поважають нас такими, якими ми є. Не слід бути прискіпливим до всього, варто пам’ятати, що іделів не буває!

  4. Nastya

    На мою думку, стандартні еталони сильно вганяють нас в рамки. Подивившись на моделей з показів дівчата починають себе порівнювати з ними і частіше за все це закінчується плачевно.
    Треба любити себе такою як ти є.
    Недоліки можна виправити!

  5. Анастасія В.

    Альона Альона просто супер жінка! Своїм прикладом надихає на краще. Адже кожна людина ідеальна по своєму! В кожному невідмінно є щось особливе.

  6. Наталія Макарець

    Справжкя краса жінки в її дітях. Кожен раз ,коли дивлюся на своїх малюків-молодію і стойнішаю, а мої дітки це підтверджують своїми посмішками,адже їхня мама для них найкрасивіша

  7. Канюк Оксана

    Альна-Альона просто молодець,своїм прикладом вона надихає любити себе ще більше

  8. Тарасюк Олена

    Якщо зважати на всі недоліки фігури,то неможливо бути нормально жити,працювати та спілкуватися. Внутрішня гармонія-ось запорука щасливого життя. Ми повинні жити в гармонії з собою та оточуючими,тоді все буде добре

  9. Наталія Пономаренко

    Я люблю себе дуже. Фігура в мене не така,як в дівчат з реклами, але й не найгірша. За допомогою одягу я вміло прикриваю її недоліки, а посмішка на обличчі-мій найкращий помічник в спілкуванні

  10. Цибульська Олена

    Після пологів я набрала зайву вагу,2 роки старанно тренувалася,але поперені форми,на жаль,не повернулися. Але я не припиняю займатися спортом,це тримає мене в тонусі і піднімає настрій,а ніжна посмішка мого малюка робить мене щасливою,незважаючи на зайву вагу

  11. Еліна Ганжала

    Красива жінка-щаслива жінка. А щаслива жінка-це кохана жінка. Головне кохання і тоді ти найкраща для всього світу

  12. Анастасія

    Я впевнена, що ідеалів не існує. Кожна людина по-своєму різна. Тіло людини має ті чи інші недоліки. Ідеали створені письменниками, поетами, скульпторами, художниками, аби народ прагнув до краси, до чогось кращого. Має бути стимул, мета — тоді людина буде здосконалюватися і прагнути до чогось більшого.

  13. Ірина Ганжала

    Гарні фігура і молодість-це дуже приємно,але не назавжди.Я веду здоровий спосіб життя і займаюся спортом,де допомагає тримати себе в формі

  14. Nadija Filipchuk

    Хороший проект,ви дійсно руйнуєте стереотипи і вчите жінок любити себе.Дякую

  15. Надія Кондратюк

    Мій досвід сприйняття своєї зовнішності-це не комплексувати, показувати свої переваги і приховувати недоліки

  16. Цейко Ганна

    Дуже добре,що є такі жінки,які своїм прикладом доводять,що головне,не зовнішні ідеальні форми,а харизма

  17. Віта Кравчук

    Альона-Альона своїм прикладом надихає жінок,в яких неідеальне тіло

  18. Ніна Степан

    Краса жінки у ї внутрішній красі. Інколи зовнішність ніби і не дуже модельна,а люди до цієї жінки тягнуться. Це головніше за картинку

  19. Руслана Леонюк

    Красива жінка красива зсередини. Красива своїм відношенням до життя,до оточуючих, до самої себе

  20. Тетяна Бєдінова

    Подивилася на Альону-ну дійсно,тіло далеке від ідеалу, але її оптимізм та життєрадісність просто заворожують

  21. Ольга Герець

    Гарне тіло-це дуже добре,але інколи не таке гарне від незалежних від нас факторів.Отже,потрібно шукати позитивні сторони в своїй зовнішності і акцентувати увагу саме на них

  22. Illona Girnjak

    Я досить добре виглядаю,але окрім природніх даних-це ще й моя заслуга. Я намагаюся правильно харчуватися та багато займаюся спортом. Рекомендую всім

  23. Матіяш Інна

    В реламі приємно бачити струнких та гарних дівчат,хоча в житті все абсолютно не так. Але ж для того вона і реклама,щоб ми хотіли стати такими,як на картинці

  24. Лотоцька Анастасія

    Гарна жінка-це доглянута жінка,неважливо,яка в неї зовнішність. Не потрібно забувати любити себе

  25. Галина Семенюк

    Не важливо,яка в жінки зовнішність,важлива її душа та блиск очей

  26. Ткач Вікторія

    Моє тіло далеко не ідеальне, і я завжди комплексувала з цього приводу. Почитавши статтю,вирішила змінити своє життя. Буду намагатися більше акцентувати увагу на своїх плюсах і перетворювати свої недоліки на переваги

  27. Варвара Ганжала

    Мені завжди подобалася Сінді Кроуфорд-висока,струнка,успішна. Я трішки не така: не така висока,не така струнка, але я повністю задоволена своєю зовнішню і своїм життям,я маю все,про що мріяла-сім’ю,любов та успіх

  28. Ірина Семенюк

    Я така,яка є:не супер гарна,не супер фігурова,але коли мій син говорить мені : «Мама,ти в мене найкраща», я відчуваю себе королевою

  29. Вікторія

    Сучасне сьогодення нав`язує нам завишені стандарти краси. Дивлячись на моделей, блогерів відчуваєш себе не такою гарною, не такою високою, не такою худою і так далі. Але щодня мій чоловік і діти цілуючи і обнімаючи кажуть що люблять мене і це найцінніше. Я люблю себе ззовні і зсередини завдяки любові моїх рідних до мене і завдяки моєї любові до них.!!!!!

  30. Вікторія

    Наше сучасне сьогодення навзяує завишені стандарти краси. Дивлячись на моделей, блогерів відчуваєш себе не такою гарною, не такою худою, не такою високою, не такою ідеальною і так даліі…. Але щодня чоловік і діти обнімаючи і цілуючи роблять мене щасливою і впевненою в собі. Я люблю своє відобрадення в зеркалі. Я відчуваю внутрішню і зовнішню свою красу завдяки любові до себе, любові до моїх рідних і любов рідних до мене.

  31. Вікторія

    Так, наше сучасне сьогодення нав’язує залишені стандарти краси. І коли дивишся на моделей га інста блогерів думаєш що ти не така гарна, не така худа, не така висока, не така ідеальна. Але коли твої рідні тебе обіймають, цілують, люблять то начинаєш себе сприймати такою як ти є. Своє відображення в зеркалі я полюбила давно і полюбила себе саму така як я є, я сама собі стандарт!!!!!

  32. Ирина

    Я люблю себя безумно! Я не пользуюсь декоративной косметикой, только помадой, но каждое утро я с удовольствием наношу крем на свое любимое лицо, а два раза в неделю делаю питательную масочку. Я не люблю спорт и не делаю зарядку каждый день, но много хожу пешком, потому что кайфую на природе. Я вешу 70 кг при росте 166 см, но балдею смотря на себя в зеркало и говоря » Какая же ты красивая, моя девочка!». Мне 46 лет, но моему сыну говорят » Какая у тебя мама молодая!». Я ухаживаю за своим телом, волосами, ногтями как за драгоценностями и при этом балую себя сладеньким. Эта жизнь дана нам чтобы кайфовать от каждого ее мгновения, а не выискивать в своем теле недостатки, а потом издеваться над ним исправляя их. Ведь именно через тело мы способны прочувствовать все прелести этого мира!

  33. Тетяна

    Я люблю себя и принимаю такой какая есть, но так было не всегда. Много было комплексов и из-за роста (у меня 1.55), и внешнего вида (я была в детстве полненькой). Я изменилась и изменилось мое восприятие себя.

  34. Наталія

    Хочу розповісти про мою маму! Вона народилась в 1944 році.
    Іх було в сім’їі шестеро: три сестри і три брати. З 13-и років мама почала працювати дояркою в колгоспі, має стажу, як сама шуткує, що навіть лишній.
    Мама вже залишилась одна, без братів і сестер. Наголошує, що досі жива тому, що аж занадто любила спорт (кандидат у майстри спорту по лижам та велосипедного спорту). А також любить землю і вирощує на ній все підряд і досі.
    Нас у неі троє, внуків шестеро, правнучка. Навчає всіх, щоб не сиділи, склавши руки, а рухались, бо Рух — це життя!
    Вона ніколи нікому не заздрила, не скаржилась на складне життя, приймала його таким, як є. Вона була і є справжньою красунею. Природня краса і добре серце — ось секрет її привабливості, яка роками не змарніє!

  35. Анна

    Розказати історію про приняття? А якщо до сих пір саме завдяки медіа, соц мережам і «модним» подругам так і НЕ прийняла себе повністю?
    Для мене зовнішня краса – це нормальна здорова вага, чиста шкіра і волосся, манікюр і охайний одяг.
    Для більшості краса – це постійна біганина за трендами. Сказали, що в моді велика попа- біжимо в спортзал, сказали, що в тренді нарощені вії – біжимо за віями 100500D, модні пишні губи – вколюємо, а виповнилося 25 років – всьо, пора колоти все підряд, бо це вже старість…
    А що ви скажете про скульптурування обличчя щоранку? Так, так… я теж люблю піддивлятись відео в Ева блозі про різні новинки для макіяжу, але мені кожного разу стає ще важче і важче прийняти себе, адже виявляється, що то скули малювати треба, то ніс звужувати, то губи за контуром малювати, то очі розширювати, бо все в мене не так, все не по трендам.
    І, на жаль, в нашому суспільстві, ходить думка, що якщо ти не нарощуєш вії, не колиш губи, не витрачаєш мільйон на декоративну косметику і не фарбуєшся по 40 хвилин з ранку, то ти або бідна, або дурна, або просто сіра миша.
    І коли я таке чую, то кліпаю своїми коротенькими віями, посміхаючись піджимаю вузенькі губки і говорю, що я люблю себе такою, якою я є…але в голові відразу з’являється думка, а може дійсно зі мною, щось не так???

  36. Валерія

    Слід зрозуміти для себе одну єдину річ: усі люди народжуються особливими. Нам із дитинства починають нав’язувати шаблони, що правильно, а що ні. Ми розглядаємо глянцеві журнали, і розуміємо, наскільки ми далекі від ідеалу. Ми слухаємо історії з життя й відчуваємо себе недостатньо ерудованим. Але непотрібно постійно порівнювати себе з іншими людьми, тому що це призведе до появи величезної кількості непотрібних комплексів.

  37. Дарья

    Возможность быть настоящей –это ли не счастье? Принимая себя, мы живём как нужно! Цель «стать лучше» очень похвальна,вот только не стоит забывать о балансе. Каждая может позволить себе «быть не в духе» сегодня, а завтра быть королевой, послезавтра бежать марафон…продолжать можно бесконечно) Красота в индивидуальности ,веснушки- это красиво, морщинки от смеха притягивают и завораживают. Когда я стала мамой,поняла,что все начинается с меня: если я устала, недовольна собой(внешностью), то это отражалось на всей семье. Поэтому сейчас приоритет– позволять себе все,что необходимо (спорт, сон, общение с подругами,релакс/лень). И это я к тому,что позволяю себе быть собой;понимаю,что я не робот,и что это нормально– быть не в том настроении или весе,или одежде…Всем добра)

  38. Влад

    Каждый человек индивидуален и красив по своему. Идеалов, как по мне, не существует. Нужно любить и принимать себя такими как мы есть.

  39. Настя

    Зовнішній вигляд сам по собі є першим і найчастішим об’єктом порівнянь та зауважень. Відповідно, воно стає для багатьох із нас серйозною перешкодою у сприйнятті самих себе. Але головне — це сприйняти себе таким, який ти є з усіма своїми недоліками. Полюбіть свої слабкості й ніколи не намагайтеся змінитися на догоду оточення. Починайте працювати над собою тільки тоді, коли ви самі цього захочете.

  40. Светлана

    Добрый день, это здорово что есть такие компании и такая поддержка!!! Себя надо любить в любом теле и с любыми изьянами, потому что то наше тело это наш храм, и его надо любить и лелеять, и самое главное это наше здоровье. Поделюсь своей историей, когда я была подростком, и в очередной раз проехав к бабушке на лето, слегка по правилась кг до 5 Моя мама увидев меня,, как то так сказала по поводу моей массы тела, что с этого момента начался мой путь ада. Я решила худеть, и дохуделась, когда уже стало трудно ходить, одним словом — анорексия, и это было ужасно, чувствовала я себя так же плохо, начались хождения по врачам, но все это было до одного места, пока я сама не осознала что хочу жить, родить в будущем здоровых детей, и начался мой путь к здоровой жизни! Что хочу сказать, девочки любите себя в первую очередь, вы у себя одна и жизнь у вас одна, так живите её ярко, красочно, в своё удовольствие!!!!
    А я воспитывают прекрасную рыжеволосую дочурку, и надеюсь что ещё одну такую же буду воспитывать

  41. Альона

    На мій погляд головне бути впевненою, розумною жінкою, яка може все и при цьому залишатися жіночною!
    А краса в охайності в догляді за собою!
    Всі ми гарні кожна по-своєму, але не всі знають, як показати себе. Тому що побут займає весь час і інколи навіть голову не має часу і сил, щоб помити, а чисте і доглянуте волосся це перша краса жінки!
    Достатньо виділити на себе 2 години в день і ти будеш ідеальною.
    Встати з ранку випити стакан води, а не чаю чи кофе)) водні процедури, чистка зубів, зарядка і гарненька зачіска, одяг який тобі пасує, а не який під руку попався взагалі краще неносити одяг який не пасує! Хай те плаття буде звичайне, але коли ти одягла гарна Ти, а не плаття.
    Я мама маленького хлопчика і інколи не має часу і сили навіть вмитися нормально чи почистити зуби та навіть росчесатися.
    Але відтепер я буду героїнею сама для себе і буду знаходити сили и часу для себе)
    Тому що краса врятує світ.
    Раджу і вам якби не було завжди знаходьте час і сили! Доглядайте за собою. Доглянута жінка це гарна жінка!!!

  42. Валентина

    Мені теж прийшлось пройти, через сприйняття себе, своєї зовнішності та тіла… І Олена, має рацію, ніхто не ідеальний. Я спочатку була надто худорлявою, це скажу вам, теж має свої мінуси… А після вагітності та КС ще й животик і не тільки змінився… Отож чимало праці провела над собою! І фізично і морально 🙂 але на даний час, я прийняла своє нове тіло та зовнішність і скажу вам, багато чого залежить від того, як ми сприймаємо себе, це і ставлення оточуючих і настрій і гормональний стан 😉 любіть та поважайте себе і інші теж так ставитимуться до вас!

  43. Дарія

    З приводу нашого тіла — ідеал захований всередині жінки,її почуття відповідальності за свій зріст,вагу и таке інше. Стереотип про спортивне красиве тіло…ні!Жінка має бути такою якою створила її матінка природа,і я ніколи не замислювалась над цим.Я така як є!)Мабуть трохи не приховую з комплексами,але слідкувати за своєю шкірою та гігієною повинен кожен.Мабуть всі такі як я,і думку розділяють крапкою.

  44. Алеся

    Всем нравиться не возможно… Главное оставаться в гармонии с собой и всё будет. Я всегда придерживаюсь этого правила. Мы все далеко не идеальны. Но для определённых людей — становимся центром вселенной. И именно они дают нам ту , так необходимую, уверенность в себе!)
    Мне 35 лет!!! Я дочь, сестра, подруга, жена, дважды мама! И этот список можно продолжать ещё долго. Но самое главное, что именно эти, самые близкие люди, любят меня такой, какая я есть!!! И я себя чувствую уверенной и красивой благодаря им!!!

  45. Катерина

    Краса — це в середині кожної з нас. З роками я зрозуміла це, прийнявши своє не ідеальне… та навіть не нормальне тіло. Я народилася з захворювання СМА, маю сколіоз, деформовані кістки ніг та пересуваюся на інвалідному візку, але інші бачать мене гарною, тому що я відношуся до себе та інших з повагою та позитивом. Саме це робить людину гарною в очах інших — внутрішній світ та сяйво душі, яке здатне зігріти та зробити те, що ідельна зовнішність не може.

  46. Ярина

    Я обожнюю себе, так в мене є певні недоліки, але я їх нормально сприймаю. Я мама двох дітей і скоро мені — 30. В мене гарна фігура, хоча я спортом не займаюсь і їм дуже багато. Я — справжня, я — особлива, я — кохана! І це — найголовніше!

  47. Аліна

    «Якщо не любиш себе, хто полюбить тебе? » За цим принципом я живу, у мене як і у більшості дівчат є свої особливості, які мені не подобаються, але я в них бачу плюси, наприклад вузькі бедра , ну ок мені не треба паратись що великі сідниці не треба постійно худіти. Ніс картоплею, затє без горбика , і він підходить під мої великі очі та пухкі вуста. А загалом ми всі особливі та гарні !

  48. Татьяна

    Очень жаль, что сейчас в моде накачанные губы, наращенные ресницы, за этими всеми стереотипами люди не видят своей натуральной красоты, и это плачевно.
    Очень бы хотелось, чтобы рекламы и модели начали ломать эти стереотипы и продвигать в массы естественную красоту женщины.

  49. Тетяна

    Я не задоволена своїм тілом, адже хотілось би мати ідеальну шкіру, рівний носик та гарні чорняві брови.
    В рекламах та журналах ми завжди бачимо ідеал.
    Людям ніколи не вгодиш, худі погано, повні також погано, от всі і тягнуться за ідеалом.
    Хотілося б щоб всі почали ціннувати натуральність, те що нам дала природа.

  50. Юлія

    Я очень волнительно воспринимаю, внешний мир.
    Для меня, идеал это: чистая кожа лица, красивая фигура, длинные блестящие волосы, идеальные брови.
    На моё восприятие, очень влияют идеальные блогеры.
    Хотелось бы видеть настоящие образы моделей на фото и в рекламе, без фотошопа и ретуши.

  51. Катя

    Моё имя Катя. Раньше я воспринимала свою внешность хорошо. В жизни у меня было две мечты, выйти замуж и родить ребенка. И вот это случилось я встретила любимого человека вышла за него замуж и родила близнецов мальчиков. Моему счастью не было предела ведь я его получила вдвойне. Но после родов моя фигура изменилась кординально «я поправилась». В хлопотах о детях и муже у меня не было времени на себя. Прошло время и я стала воспринимать себя по другому, Перестала себя любить. Однажды я спросила у мужа: Ты меня любишькак и прежде? Ведь я уже не такая какой ты меня полюбил. Мне нужно изменить свою внешность? На что он мне ответил: » Не выдумывай я люблю тебя такой какая ты есть не зависимо от фигуры».
    » На самом деле секрет красоты прост: счастье и внутренний покой поддерживают красоту женщины». Любящая и любимая женщина всегда красива. Каждый человек красив по своему и ему не обязательно кому-то нравится.

  52. Карина

    В свої 24 роки зрозуміла, що поки ти сама себе не полюбиш, ніхто тебе не полюбити. Я довго не могла прийняти себе такою, як є, але в мене це вийшло. І на мою думку не варто робити інших для себе ідеалом, тому що кожна дівчина, жінка ідеальна для своїх батьків, дітей, коханої людини. Кожна мама найкраща для своєї дитини, кожна дитина найкраща для своєї мами. І все це я зрозуміла, коли сама стала мамою. Тому бажаю кожній дівчині, жінці прийняти, полюбити себе і тоді оточуючі також тебе полюблять.

  53. Людмила

    Мне понравилось название статьи. Красивая, потому что настоящая…а ведь так и есть..Настоящая, искренняя и чувствуется энергия красоты…Как же важно быть настоящей, не бояться показывать свои эмоции..переживания, радости, сомнения…
    Спасибо что пишите об этом тоже..
    Откровенно мне хочется научиться принимать себя разную)!

  54. Людмила

    Так интересно, когда другая девочка, женщина не соответствует выдуманным канонам красоты, если с ней завязались отношения и я вижу какая она настоящая, со своими взлетами и падениями, с желанием жить, творить…умеет радоваться …Я чувствую в ней такую силу и красоту…А вот когда сама поправилась, с такам же состоянием принятия к себе не могу…стараюсь…умом понимаю…..

    Вот такие статьи помогают, комментарии девченок это тоже шаг к себе…спасибо вам, что затронули такую тему..

  55. Катерина

    «Катюша,ти хоч щось їси?» »
    «Боооже,яка ж ти худенька»
    «Ти каміння не забула в рюкзак,щоб вітром не знесло?».
    Безліч подібних фразочок переслідувало мене усе життя. Потім з’явилися веснянки,які я терпіти не могла і боролася як тільки можна :їла цілими лимони,протирала обличчя відваром петрушки і робила ще купу безглуздих речей.Далі були
    Експерименти з косметикою та макіяжем,які одразу ж присікав мій тато, впевнено і твердо заявляючи що я прекрасна без цього всього. З дитинства мене вчили що краса заключається не в яскравому макіяжі чи виразному одязі ,але звісно що я не розділяла таку думку. Ішли роки,нічого не змінювалося, мої 47 кг щастя залишилися зі мною навіть після народження дитини а веснянки стали ще яскравіші. Змінилося щось у мене в голові. Багато довелося побачити різного у житті . Я зрозуміла що головне здоров’я. От я почуваю себе прекрасно зі своїми 47 кг і добре, і веснянки не псують мій образ,головне що обрала правильний догляд за шкірою і вона чиста та доглянута. З юнацьких років я захоплювалася Шарліз Терон,Камерон Діаз та Сандрою Булок,остання погодьтеся не така вже і красуня,якось з роками для мене слово краса набуло свого особливого значення. Я більше стала цінувати харизму в людях. Отже на останок певно варто сказати тільки одне- головне що ми здорові і поряд є люди,які підтримують та люблять нас такими як ми є. Всім ,хто дочитав до кінця ДЯКУЮ!)

  56. Алiна

    Ми весь час оцінюємо інших і порівнюємо з ними себе. Дивимося кіно, рекламу і журнали, які нав’язують нам певні образи і стандарти. Зовнішність придбала занадто багато значення, але потрібно розуміти, що стандарти краси швидкоплинні, і можна навіть сказати, що вони коммерціалізуются. Але чи варто вганяти себе в рамки всупереч своїй природі? Це питання глибоко психологічне. З дитинства нам вселяють, що ми повинні бути якимись. Від нас чогось очікують батьки, вчителі та в цілому суспільство. Виходить, люди з дитинства обмежені в тому, щоб бути собою. Нав’язується уявлення, яким ми нібито повинні відповідати.
    Самі того не розуміючи, ми підлаштовуємось під всіх навколо, думаючи, що ми самі так хочемо. На цьому відіграють ЗМІ та реклама. А ось у що потрібно вкладати, так це в самооцінку, тому що вигаданi стандарти не доженеш .
    Я хочу,щоб суспiльство розумiло — ніхто не зобов’язаний відповідати стандартам, які насаджують глянцеві журнали!З складочками на животi теж можна насолоджуватися життям, викликати захоплення оточуючих і відчувати себе привабливим.
    Особисто я спочатку вимогливо ставилася до себе.Но потім зрозуміла одну важливу закономiрнicть- коли перестаєш вимагати від себе, перестаєш вимагати від інших. Переконуєшся, що бездоганного нічого немає, і не чекаєш цих неіснуючих ідеалов.Це усвідомлення дуже сильно полегшує жізнь. Любiть себе такими,якими ви є,адже кожен iз вас унiкальна та
    неповторна особистiсть!

  57. Віра

    Кожна із нас прагне до ідеалу, і я не виключення… Звичайно, я часто шукала в собі якісь недоліки, щось, що би мені не подобалося. Але… з часом прийшло якесь переосмислення: усі стереотипи про красу та ідеал відійшли в сторону! Я гарна струнка дівчина, я доглядаю за собою і все у мене чудово! Мене люблять мої батьки, друзі, мене кохає мій чоловік! І я люблю себе! Кожен із нас — особлива особистість))) потрібно нею і лишатись)
    Усім бажаю щастя!

  58. Анна

    Каждый приходит к восприятию своего тела по разному. Мы все разные и это замечательно.
    Моё принятия тела было после родов моего сына. Кесарево сечение и у тебя навсегда шрам. Который ещё и не горизонтальный, а вертикальный и выглядит ужасно…
    Целый год ушёл что бы принять себя новую и понять что мои минусы это огромные мои ПЛЮСЫ!
    Важнее всего здоровье!
    Я обнимаю и желаю удачи всем девушкам которые после ДТП, операций, и таму подобное .
    Запомните девушки вы не кому не чего не должны и вы прекрасны в любом виде!

  59. Оля

    Некрасивых людей не бывает.У каждого человека свой характер и своё восприятие красоты.Кто-то любит себя такой какая есть,кто-то стремиться быть лучшей,а кто-то хочет доказать всему миру,что она лучше и красивее всех.Я считаю,что не нужно не кому ничего доказывать кроме себя.Я раньше когда смотрела в зеркало сама себя ругала ну мол это не нравиться,то не нравиться.А потом подумала почему я ищу в себе плохии качества и начела искать в себе то что мне нравиться и знаете я нашла много хороших качеств чем неготивных.Поэтому у каждого человека в голове сидит идеал женственности.

  60. Татьяна

    Привет. Да я далека от модельных параметров. Долгое время мне было очень тяжело принимать себя такой. Много слышала в свой адрес ты жирная и страшная было очень тяжело. Много усилий прилагала что бы изменить себя и сложно было принимать себя такой какая есть. Врачи твердили что бы сделала аборт и не рожала что не смогу выносить ребенка или родиться урод, говорили прямо что я толстая. Но настал такой момент что я все переосмыслила. Родила прекрасную здоровую дочку. Благодаря этому я полюбила себя. Я не хочу что бы моя дочка видела маму которая зависит от того что скажут окружающии и учу ее быть такой же. Каждый должны полюбить себя таким какой есть. Сейчас вспоминаю то время когда ненавидела себя за то что не соответствую каким то стандартам и понимаю сколько я потратила зря времени на это

  61. Лена

    Сприйняття себе це дуже важливе питання в нашому житті, і яке хвилює кожного з нас! Щодо мене то я з дитинства була як то кажуть «зажатою» дитиною бо виховувалась в строгих рамках. Коли виросла і стала підлітком то я стидалась себе, завжди думала що в мене щось не так(то ноги не такі, то груди і т.д). Лиш коли почала читати певні книги що спонукали мене розкриватись і сприймати себе такою яка я є, то я тоді полюбила себе і побачила свої плюси, свою красу, я найшла певний душевний спокій і зрозуміла що краса починається з середини!

  62. Сергей

    Красота — это гармония, это внутренняя сила. Каждый человек красив по-своему.

  63. Виктория

    Красота — это настолько субъективное понятие…. Каждый из нас прекрасен по-своему, и , несмотря ни на что, может стать для другого человека целым миром….

  64. Татьяна

    Прошу прошение , хочу отредактировать своё предыдущее обращение , где была допущена ошибка .Не избыток массы тела а дефицит массы тела .

  65. Татьяна

    Моя история .
    Все свои 24 года была проблема с избыточной массой тела , при моем росте 160 см , мой вес 43 кг .И все вроде бы ничего , кто -то даже мечтает о таких параметрах , но меня этот комплекс преследовал со школьных времён … и как побороть его не знаю .
    Было пройдено масса марафонов по питанию , сданы анализы на гормоны и тд ,и все безуспешно , итог один -все в порядке , это всего лишь генетически предрасположена к худому телосложению .
    В современном мире , когда в жизни Инстаграм страниц красотки модели опубликовуют свои идеальные фото с идеальными Формами , хочется быть такой же .А все почему ? Комплексы ! Комплексы которые нам внушает общество , родители , интернет и мы сами !
    И лишь совсем недавно , после того как узнала что жду ребёночка , вес начал расти , а моему счастья не было предела , но после родов меня опять не устраивали лишние килограммы , я чувствовала себя неловко ,непривлекательной , с лишним весом , хотя вес был 50 кг при росте 160.
    Далее современном все начал падать и я сделала для себя вывод , за кучей комплексов из за худорбы я представила идеальную картинку какая должна быть фигура ,формы , рост и вес .Но никогда не понимала , а какой хочу быть я ?Вечно подражала кому то ! А нужно быть собой , индивидуальной , отдавать время и силы себе и на себя , а не на интернет моделей .
    Сейчас даю себе цель — наладить питание
    Спорт
    И Вера в себя и своё идеальное тело !
    Я поняла одно , нужно себя любить , и верить что ты можешь больше .

  66. Анна

    Главная часть моего НЕ принятия себя — мой, «графский» нос. С горбинкой.
    Он достался мне от бабушки, которая в свою очередь гордилась этой самой горбинкой и всегда мне говорила об этом.
    Я же мечтала его любым способом исправить, выровнять. Я его фотошопила практически на всех фото, которые выкладывала в сеть. Помню, смотрела подростком передачи, в которых показывали преображение внешности людей, в том числе и нередко меняли форму носа, и мечтала стать их участницей.
    Однажды (было мне тогда 21) я познакомилась с мужчиной. Он был старше меня на 17 лет, и общались мы с ним через соц сети и по видеосвязи в вайбер (так как жил он в другой стране). Узнав о моей мечте, этот самый мужчина сказал, что если я «выпрямлю» нос, он перестанет со мной общаться. И что вообще я ему понравилась с моей горбинкой, она придаёт моей внешности изюминку и отнюдь не портит её.
    С того момента я поменяла отношение к своему ному, да и своей внешности в целом. А этот самый мужчина приехал ко мне и стал моим мужем, с которым мы в прошлом году отметили деревянную годовщину свадьбы.
    Вот так вот.

  67. Настя

    «Вміння любити себе – це початок цілої пригоди, тривалістю в життя», – Оскар Уайльд.
    Любов до себе є частиною найважливішого процесу в житті людини
    Почніть любити себе! Такими, які ви є! Вже зараз, в цю хвилину. Робіть те, що робить вас щасливими. Адже, ми варті найкращого!

  68. Янна

    Дуже хотілося б показати усім красу без прикрас, без фотошопу, предметів на фото, така як ти є — мій девіз по життю

  69. Вероніка

    Скільки пам’ятаю себе з підліткового віку-стільки худну. Почалося все ще з школи, коли ми в класі 8 з однокласниками проходили мед. комісію, і при зважуванні привселюдно сказали мою вагу та назвали це предожирінням, 71 кг в 13 років, скільки образливих слів почула в свою адресу і скільки сліз було пролито!Тоді в голові засіла думка, красива — означає худа, і твердо вирішила худнути, пішла на танці, волейбол,почала вести активний спосіб життя і о чудо! через певний час я досягла позначки в 53 кг з моїми 164 см росту, яка ж я була щаслива і Худа, такої ваги після цього ще ні разу за ці роки не бачила,вага то трохи була більша то менша, але я була стрункою десь до років 16, потім вага почала повертатися і коли взимку 2018 року я побачила відмітку у злощасні 71 кг мене накрила хвиля розпачу, ситуація повторювалася знову! І знову починається дієта, саме дієта, а не правильне харчування і спорт, і влітку того ж 2018 я бачу такі бажані 59, всі навколо кажуть як я змінилася, мама і бабуся плачуть, що скоро мене чекає анорексія(ох, ці турботливі жінки), хоча після побаченої цифри я трохи розслабилась. Вага +- тримається, робота, навчання в універі і активне студентське життя не давало багато набрати) Але ближче до літа 2019 я бачу тенденцію до збільшення ваги, вирішую худнути, так як про це каже і на тей момент хлопець (найважче коли на твої недоліки про які ти і сама знаєш, вказують близькі люди, не підтримуючи,а саме вказуючи типу «дивись, ти вже не та струнка дівчина яку я покохав»), але багато скинути я не встигаю так як вагітнію в свої 19 синочком, стаю на облік 71,а йду народжувати 91,поки до декрету працювала майже не набирала, а коли пішла в декрет, а це співпало з початком пандемії, страх перед новою хворобою і я цілодобово сиджу в 4х стінах, от тоді вага почала просто летіти вгору. Ну я себе заспокоювала, типу люди і по 30 кг набирають і худную,думала лишу мінімум половину ваги в стінах пологового будинку (ага, наївна), лишила я там лише 5 кг, через місяць ще 3 пішло, і я важу 83,засмучуюсь, вага велика (найбільша за все життя) тіло не впізнати, а худнути не можна, бо боролася за молочко для дитини, яке так і не виборола і перевела на суміш, а суспільство почипило ярлик поганої та лінивої матусі яка не захотіла годувати грудьми (дякую всім хворим на голову яжматєрям та соц мережам в яких зараз просто кричать про гв і як це корисно, а особливо чоловічій статі, деякі представники якої також захотіли тикнути носом типу «дивись, не годують своїх дітей лише ліниві мами і ти такаж»), ніхто навіть слухати не став про безсонні ночі починаючи з роддому, після важких пологів, про купу випити чаїв для лактації, про біль та рани які ти терпиш, бо твоя дитина хоче їсти, кричить голодним криком, а ти їй даєш пусті груди і плачеш разом з нею, бо всі кажуть терпи, молоко прийде, а коли через два тижні воно так і не прийшло я перевела дитину на суміш (дякую, мій здоровий глузд, що я ці два тижні підгодовувала маля сумішшю, і воно не було голодне взагалі). І так до комплексів з вагою, додався комплекс недомами. Замість того щоб взяти себе в руки і зайнятися своїм тілом, я їла все що хотіла, заїдала всі емоції, а потім злилася і знову заїдала, і ніяк не могла вирватися з цього кола, а коли заходила в інстаграм, і бачила струнких мам в яких по декілька дітей, я злилася ще більше на себе і знову їла і наїла собі ще кг. І ось тільки через 9 місяців після народження сина, я зрозуміла, що хочу бути стрункою не для когось, не для суспільства, а для себе, для свого здоров’я, адже мені в такій вазі не комфортно, це не моє тіло, я в себе одна і життя в мене одне, і прожити я його хочу в комфорті.Я вважаю, що людина має жити в тій вазі в якій їй комфортно, для когось це 55,а для когось 85,адже всі ми різні, індивідуальні, неповторні. Зараз я почала правильно харчуватися і займатися спортом, і просто кайфую від цього і бачу прекрасні результати, я прийняла себе такою яка я є на даному етапі,це такій собі життєвий урок, я вдячна своєму тілу, адже воно виконало колосальну роботу, подарувало нове життя, а все інше можна виправити, і я обов’язково досягну поставленої мети і буду з посмішкою на обличчі згадувати цей період свого життя. Вирішила розповісти свою історію, адже багато жінок проходять через прийняття себе після вагітності, і хочу сказати, що дівчата ви прекрасні!

  70. Людмила

    У меня разные периоды были, и принимала себя, даже больше скажу сама себе очень нравилась..и были когда принимала, но не очень нравилась..,но понимала что по другому пока не как, это был период когда ноги болели и я ходила не плавно)…И были периоды когда не довольна собой была, когда поправилась…
    Что помогло и помогает?) вот такие статьи в том числе и подружки, и статьи психологов..Себя надо любить и принимать какая есть и продолжать работать над собой чтобы быть еще лучше…

  71. Алла

    Привет!! Я светлая девушка с веснушками!) Всегда мне нравились мои веснушки, не смотря на то что многие типа «порицали», говорили вывести. Но, есть ещё одно НО. Очень долгое время я считала что имею лишний вес. Тут было всё наоборот — почти все говорили, что это не так. Но меня трудно было переубедить, я стеснялась раздеться на пляже и носить короткие и обтягивающие вещи. Всё изменилось, когда я резко похудела, но не из-за моих усердий к этому, а по состоянию здоровья, вернее болезни. Тогда я поняла, что была в нормальном весе и хорошо себя чувствовала. Сейчас хочу вернуться к тому состоянию, стремлюсь. Неприятие своего тела, внешнего вида и тд ведёт к ухудшению психологического здоровья, а затем и физического. Девочки! Стараемся принимать себя и любить!!!

  72. Таня

    Досить складно в сучасному світі серед багатьох нереально гарних людей ставити себе на один рівень з ними. Мені не подобається мій ніс, моє обличчя не досконале, тому що має багато недоліків, мені не подобаються мої ноги, адже набираючи вагу вони виділяються на фоні моєї талії, у мене поганий зір і не найкраща посмішка, АЛЕ!
    Вже довгий час я є фанаткою гурту BTS і вони приклали руку до того, щоб багато людей полюбили себе і я не стала виключенням.
    Я змогла знайти в собі сили і зайнятися спортом, тому моя фігура вже є для мене найкращою. Я перешла той вік і тепер моя шкіра виглядає краще, а посмішку завжди можна виправити брекетами. Ніс вже давно не здається мені якоюсь проблемою, хоча час від часу я думаю про цю недосконалість, АЛЕ!
    Правду кажуть, що нас люди бачать на 40% красивішими ніж ми бачимо себе.
    Мені здається, шо все приходить з часом і особливо з віком. Я стала подобатися собі більше, адже і всередині я змінилася кардинально. У мене змінилися пріоритети, мої вподобання, бачення на красу і світ.
    Звичайно мені є ще до чого рости, проте те, на якому я рівні зараз, вже мене радує.
    Я не звертаю уваги на думку і раджу це кожному, адже ми самі собі критики в нашому житті та звісно ми самі знаємо, що для нас краще.
    Ніхто не знає нас так, як ми. Ніхто не допоможе нам полюбити себе так, як це зробимо ми.
    Любіть себе. Життя одне і я вважаю, що зовнішність це не найголовніше на що нам потрібно весь час звертати увагу.
    Ми такі, які ми є. Нас люблять такими, якими ми є. Ми найкращі вже самі для себе.
    Любіть себе і життя стане легшим і яскравішим!

  73. Алина

    Для когось я просто незнакомка, для чоловіка кохана дружина, для матері любима дочка. Але суть в тім щоб бути привабливою і розкішно виглядати потрібно налагодити свій внутрішній світ, коли все добре, я сяю променями сонця, які зігрівають рідних. Посміша на обличчі, я найкраща, я жінка.

  74. Наталья

    Я люблю себя такой какая я есть… Раньше я комплексовала из-за того, что моё лицо покрыто веснушками… Потом поняла, что это наоборот мой плюс))) и сейчас когда моя младшая дочулька говорит-Мама, я хочу такие же веснушки, как у тебя, они такие красивые))) любите себя, ведь мы все разные)))

  75. Інна

    Кожного з нас природа наділила чимось неймовірним і прекрасним! От і мене природі також не обминула стороною-я маю ластовиння,яке є моєю «супер силою» )) Як тільки сонце починає радувати нас теплими промінчиками,я відразу стаю в цяточку.Але я зовсім не засмучуюсь ,бо мій син каже,що це мене так сонечко любить!) Тому кожній із нас потрібно любити себе такими -якими ми є))

  76. Мирослава

    Я люблю і приймаю себе такою,яка я є!я живу своє життя в такому тілі в якому мені комфортно.Чому всі повинні бути як під копірку? мені здається що кожна дівчина гарна по-своєму,кожна унікальна,зі своїми недоліками,ідеальних немає,так навіщо нуштрувати себе спробами змінити своє життя?
    З раннього дитинства я була не худою,і починаючи років з 13 почала «морити» себе дієтами, думала що щось одразу зміниться,але потім я почала розуміти що роблю щось не так адже кілограми йшли погано,а волосся,і нігті дуже страждали.Почала просто меньше їсти,уникати шкідливої їжі,і зараз я себе комфортно почуваю навіть з лишніми 5-ма кілограмами.
    Хочу сказати лиш одне,дівчатка,ви красуні! говоріть собі це щодня,що б вам не говорило суспільство,кожна з нас особлива, і кожна заслуговує любові!

    • Алла

      Дуже важливо розуміти саою неповтрність і особливісиь.Я люблю своє тіло,знаю що я така одна і більше такоі не буде ніколи.
      Доглядсю своє тіло,піклуюсь про нього.
      Але головне мати внутрішню рівновагу.
      Для мене приклад жвночності Моніка Белучі,Тіна Кароль.
      Хотілось би бачити у промороликах також Лілію Ребрик))

  77. Катерина Н.

    Краса людини буває зовнішня і внутрішня.
    Зовнішня краса — це лиш оболонка. Під цією оболонкою майже завжди нема нічого крім багнюки.
    Але є інші люди, які мають і внутрішню красу. А це перш за все — чисті думки, вчинки і совість. Це і глибоко повага до людей, до рідної землі з її славетною історією. Це і вміння відгукнутися на чужий біль, допомогти комусь у скрутну хвилину : чи то пташеня, чи сива людина, рідна матуся.
    У світі живе багато людей, але мало хто з них знає у чому поялгає справжня внутрішня краса людини. Можливо білшість людей відповіла б на це так : внутрішня краса людини полягає в моральній вихованності, самовдосконаленні, скромності та гідності. Я не люблю людей які одягаю маску та грають роль, люблю справжніх, з недосконалостями,але зі своєю унікальною красою.

  78. Віолетта

    На даний момент приймаю себе такою якою я є!!
    Раніше буде все зовсім не так.
    Сама по собі я низького зросту 1,55 см.
    Завжди комплексувала дуже.
    Та щей до того всього маленький розмір ноги 33-34. Підбори знайти практично нереально…
    Завжди пам’ятаю ці погляди коли заходжу в дорослий відділ, а мені такі у нас немає вашого розміра ідіть в дитячий відділ!!Це як ляпас по обличчі. А з часом почала находити плюси.Плюс коханий чоловік мене дуже любить мініатюрну тендітну і носить на руках свою попелюшку. Від чоловіка дуже багато ,що залежить. Напевно в більшості він мені допоміг сприйняти себе таку ,яка я є.І я йому за це безмежно вдячна. Мені 27 і я повністтю задоволена своєю зовнішністю.

    • Катерина

      Я ретушер! Саме тому я знаю все про відмінності справжної шкіри, волосся, нігтів, пропорцій тіла та іншого від доведеної до ідеала за допомогою Photoshop картинки. Саме тому чітко розумію, що ховається за бездоганним фінальним зображенням в модному глянцевому журналі. А ховається там справжня шкіра з усіма її природніми недоліками, волосся без нестримного блиску та об’єму, неідеальний мейкап… Отже.. Я хочу сказати, що в реальному житті краса в очах того, хто дивиться. Очі хапають образ, відмітаючи всі ті дрібні деталі, через які ви комплексуєте. Це як фотошоп в ріал-таймі!
      В мене, наприклад, зовнішність далека від ідеалу краси. Але я навчилась просто на це не зважати! Для мене набагато більше значення має вміння себе подати, харизма, цікаві повадки, які заворожують погляд, добрий смак, позитивне ставлення до життя, внутрішня сила, почуття гумору. Саме цим можна причарувати. А не ідеальними сідницями Хоча підтягнуті сідниці — це, безумовно, також плюс!

  79. Наталя

    Краса — це сила! Насамперед сила внутрішня. Що допомагає щодня робити свою справу.

  80. Олена

    Після народження дити я дуже поправилася, але на це ніяк не регувала, мені було комфортно. Однак, одного разу я побачила фото себе зі сторони мені так не сподобалося, що вирішила змінитися та вернутися до тієї, яка була. Певними зусилями я досягла, що хотіла. Сприйняття себе — це впершу чергу розуміння що в тебе немає ніяких комплексів та ти просто така як є, та тобі комфортно та подобається. Ідеалу краси в мене немає, реклама подобається з натуральнлю зовнішністю, без фотошопів та інших ефектів.

  81. Юлия

    Я принимаю себя такой какой есть,думаю впервую очередь красота это здоровье,эмоциональное равновесие,любовь к себе и к окружающим.Нет никаких стандартов и эталонов это все надуманное,каждый человек индивидуален,не повторим это шедерв природы и Бога.Конечно же нужно ухаживать за своей кожей это самый большой орган нашего тела и он не сомненно требует ухода,для этого я хожу в магазин Ева.Любите себя и цените,то что у вас есть.

  82. Елена Романкова

    я принимаю своё тело таким как есть, каждый день перед зеркалом всегда себе говорю «Красотка пошла на работку». Я ценю, люблю и уважаю не только сове тело но и себя в целом.

  83. Екатерина

    Понятие идеала очень субъективно и у каждого оно свое. Да, безусловно медиа диктуют нам жесткие идеалы женской красоты, которые, в большинстве, далеки от реальной женской, здоровой (!) красоты. Что у большинства формирует комплексы. Надо принимать и любить себя такими — какие мы есть, но и стремиться не подогнать себя под эталоны красоты, а становиться с каждым днем лучшей версией себя, работать надо собой ( и речь идет не только о внешней красоте, она не долговечна, а и о внутренней). Для меня понятия идеал красоты — это когда ты здорова и находишься в гармонии с собой) Любите себя, вы у себя одни, мы все по-своему прекрасны!!!

  84. Ольга

    Я люблю себя себя принимаю себя такой, какая я есть. Люблю все свои изъяны , я взялась и похудела на 7кг, кардинально изменила питание и образ жизни, и за год я просто преобразилпсь. Плюс начала интересоваться темой одежды, стиля. Я начала нравится себе ещё больше, ведь я теперь осознанно делаю выбор одежды, миксую вещи ищу в магазине то, что мне нужно, а не импульсивно покупаю что-то не нужное по скидке. Ведь я себя люблю, уважаю, а также ценю свое драгоценное время.
    А делать изменения ко своём теле- это 100% какие-то комплексы из детства или навчщанные родителями общесивом( я не имею ввиду брокеры, улучшение осанки, речи, улучшение фигуры посредством спортзала).
    Мне все равно, какие модели в рекламе. Если мне нужна вещь то я её возьму и куплю кто бы её не рекламировал. Уже надоел этот фейковый мир, с идеальными моделями. В жизни люди совсем другие ,бычные, разной комплекции, разной внешности ,разных параметров. А дизайнеры как будто этого не замечают.
    Ещё, к сожалению, инстаграм очень влияет на психику людей, а особенно подростков. И они считают, что с ними что-то не так, и надо срочно идти к хирургу, ведь они » не соответствуют идеалам».
    Поэтому соц.сети-это зло.
    Людям промывают мозги, вместо того, чтобы научить любить себя, свое тело, быть в гармонии со своей душой , внешностью, мыслями, телом. Нужно любить себя , ценить, баловать. Ведь кто это будет делать, если не мы?
    Я не говорю, что надо весить 120кг и говорить я идеальная, я прекрасная, меня все любят. Нет, это не правда! люди будут вам врать в глаза, лишь не обидеть .
    в первую очередь, лишний вес-это рстхологическая проблема, и это влечёт проблемы со здоровьем, но никак не алечет за собой общую гармонию души и тела.
    Скорее, лишний вес, это он не любви к себе, это комплексы з детства, заедание своих проблем и прочее.
    Поэтому, быть здоровым, красивым и стремится быть лучшей версией себя , каждый день-вот к чему надо стремиться . А забить на себя, быть страшными, не ухоженным, с лишним весом и с не крашенными волосами и ужачной кожей- это не уважение себя и не люьэбовь к себе. И это ужасно, что люди это не понимают вообще. А отговорки , типа завтра буду бегать, начну с понедельника диету, ( хотя нужно всю жизнь питаться здоровой пищей и сбалансирвано) отговорки слабых и не уверенных в себе. Жизнь коротка, и завтра может не быть.
    Таким людям можно только пожелать сходить к психологу решить свои проблемы внутренние. А потом и внешний облик станет отражением внутренней гармонии и любви к себе .

  85. Алиса

    Знаете, медиапространство меня не волнует, а вот в реальной жизни всё по другому. К примеру, мой рост — 190 см. Как правило, транслируется мысль, что мужчина должен быть выше. У меня всегда не так, но это не доставляет мне неприятностей. А вот банально красиво одеться, или хотя бы в вагон метро войти, не ударившись головой
    А вообще, проблема не во внешности, а в комплексах. Ни разу не видела девушку, которой не соответствие стандартам помешало стать счастливой. А вот комплексы да. Так что, работайте со своим восприятием и будет всё хорошо. Но ухаживать за собой тоже не забывайте

  86. Олена

    Я така ….. яка є))) Бо такою народила мене моя мама, бо такою люблять мене мої діти. Такою мене знають і поважать мої знайомі і колеги по роботі. Я прийняла себе такою, якою я є — і тому я спокійна і врівноважена, цілеспрямована і сильна. Я мама, дружина, донька, онука, я є — і я потрібна своїм близьким. Вони мене люблять такою яка я є, а інше не важливо. Моя вага 98 кг, це сумно, але це так. Я приймаю себе такою, але це не значить, що я не хочу бути стрункішою і красивішою, я весь час старанно працюю над собою: вранішні пробіжки, здорове харчування, здобуваю другу вищу освіту) Я живу!!! Хоча і не ідеальна, а хто ідеальний?