Суші-торт «Філадельфія»
Суші-торт «Філадельфія» — та сама закуска, що підкорить серце вашої половинки! Головні інгредієнти дуже прості: декілька шарів рису, червона риба, огірок, авокадо та, звичайно, м’який сир, який всі ми обожнюємо. Ви легко зробите його самостійно, адже для цього непотрібні особливі кулінарні навички, а у секретах приготування цієї незвичайної закуски допоможе фудблогер Макс Некухар.

Для основи:
- рис для суші — 250 г (можна замінити простим круглим);
- норі — 3 листи;
- сир «Філадельфія» 3% жирності або менше — 150—200 г;
- слабосолений лосось — 400 г;
- огірок — 1 шт;
- авокадо — 1 шт.

Для подачі:
- зелена цибуля;
- чорний та білий кунжут;
- васабі;
- маринований імбир.
Лайфхак, як приготувати розсипчастий рис: замочити рис у воді на 15-20 хвилин, промити під проточною водою до прозорої води й після цього відправляти варитись.
Запечений сир брі
Це культовий рецепт, який на кожному кроці зустрічається в Інстаграмі! Але шеф-кухар Олександр Зеров пропонує апгрейд цього смаколика, а саме, запекти сир у тісті. При запіканні французький сир з вершковим смаком розтоплюється та стає ще ніжнішим та смачнішим, а тісто не дає йому розтікатись.

Інгредієнти:
- брі — 300 г;
- вино — 100 г;
- журавлина;
- абрикосовий джем;
- яйця — 2 шт;
- тісто філа;
- тісто дріжджове;
- м’ята.
Цікаво на тему: 5 романтичних сніданків до Дня всіх закоханих
Трайфл з черешнею: десерт у стаканчику
Легкий, свіжий десерт із пікантною кислинкою — все це про солодкий шедевр у стаканчику під назвою Трайфл із черешнею. До нього входить бісквіт, вершковий крем, шоколадний соус і черешні. Артем Кінаш, ведучий програми “Літо на десерт” на каналі КУС КУС, підкаже, як приготувати цей романтичний десерт.

Полюбляєте вишні більше за черешні? Сміливо замінюйте одне на інше! Використовуйте будь-які ягоди, які доступні взимку.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- борошно — 72 г;
- цукор — 65 г;
- олія — 15 г;
- вершкове масло — 15 г;
- кефір (або йогурт) — 65 г;
- яйце — 25 г;
- какао — 5 г;
- сода — 2 г;
- розпушувач — 2 г.

Для крему:
- вершковий сир — 200 г;
- вершки (33% жирності) — 50 г;
- цукрова пудра — 35 г.
Цікаво на тему: 5 простих рецептів кексів у чашці
Салат з консервованими персиками
Разом із фудблогеркою Анастасією Іванцовою готуємо дивовижний салат із консервованими персиками, який ідеально підійде до святкового столу!

Змінюйте компоненти салату як вашій душі завгодно: додавайте твердий сир замість фети, а волоські горіхи можна замінити на мигдалеві пластівці тощо. Нехай ця страва стане вашим полем для експериментів.

Інгредієнти:
- консервовані персики — 1 банка;
- вершкове масло;
- салатне листя;
- волоські горіхи;
- фета;
- сіль;
- перець.
Цікаво на тему: ТОП-5 простих та смачних закусок: оригінальні рецепти
Куряча шинка
Якщо до святкового столу хочеться подати що-небудь ситніше та поживніше, але водночас корисніше, то ловіть рецепт домашньої шинки з курки, яким поділилася Тетяна Литвинова.

Інгредієнти:
- куряче філе — 1 кг;
- курячі гомілки на кістці — 8 шт (або без кістки — 1 кг);
- бульйон з кісток, моркви, цибулі та лавру на 1 л води — 200 г;
- сіль — 1 ст. л (35 г);
- сухий часник — 2 ч. л;
- чорний перець подрібнений — 1 ч. л;
- паприка — 2 ст. л;
- пакет для запікання — 60 см.
Смаколики до романтичного вечора готові! Напишіть у коментарях, які зі страв вам найбільше до смаку та обов’язково ставте вподобайку нашій статті ❤️




















Коментарі покищо відсутні