Не вся корисна їжа — смачна. І дуже часто деякі діти, та й дорослі теж, відмовляються їсти овочі, ягоди, фрукти, скільки не переконуй в їх користі й не заманюй унікальним вітамінно-мінеральним складом. Не біда, нагодуємо. Пропонуємо рецепти, які приховують «недоліки» таких продуктів і дозволяють «обдурити» незрілість або капризи смакових рецепторів.
Ягоди цього тутового дерева корисні для всіх. Вони допомагають тримати вагу в нормі, протистояти стресам, боротися з атеросклерозом; захищають дитячу підшлункову залозу та печінку.
Конфітюр з шовковиці — це дуже смачно, але солодко. Саме через велику кількість цукру багато хто відмовляє собі в задоволенні поласувати варенням з тутових ягід. Однак отримати користь від шовковиці можна за допомогою іншого продукту. Додавайте в салатні заправки, соуси до основних страв або ягідно-овочеві смузі концентрований сироп з цих ягід — дошаб. Він готується без додавання цукру, води й консервантів.
У сезон все-таки краще вживати шовковицю в натуральному вигляді. Досить 75 г на день. Але якщо не виходить вмовити дитину з’їсти й цю невелику кількість ягід, можна перетерти їх і заховати у фруктовий лід із соку чорної смородини. Користь десерту посилять цілі ягідки чорниці, додані до нього.
Солодкий, але специфічний присмак цього коренеплоду подобається не всім. Однак буряк — продукт лікувальний: підвищує гемоглобін, позитивно впливає на серцево-судинну систему, регулює артеріальний тиск після навантажень і стресів, захищає клітини від зневоднення, стимулює роботу мозку, печінки та щитоподібної залози.
Замаскувати буряк легко. Влітку та восени це можна зробити за допомогою соусу з перетертої ремонтантної малини, шматочків горіхів (за смаком) і невеликої кількості рослинної (оливкової) олії. Взимку й навесні з завданням впораються консервовані ананаси, нарізані тонкою соломкою, та збиті вершки з дрібкою цукру.
Але є нюанси, яких потрібно дотриматися. По-перше, зловити ступінь готовності буряка «альденте», а по-друге, навчитися нарізати корені тонкою, довгою соломкою. Якщо це не виходить зробити ножем, скористайтеся спеціальною теркою.
Про користь моркви знають всі, але не всі люблять її смак, особливо якщо мова йде про морквяний сік. Найлегше його заховати у фруктовому або ягідному соку з більш вираженим смаком.
У моркві міститься вітамін А та каротин, і щоб вони повністю засвоїлися, коктейль повинен бути з жиром. Зробити таку комбінацію просто: візьміть шейкер або півлітрову скляну банку з кришкою, що загвинчується, і приготуйте високу склянку (0,3 л), кілька коктейльних трубочок або інші прикраси.
Для однієї порції потрібні:
Влийте всі компоненти в банку або шейкер, засипте в суміш корицю, а потім активно збовтайте до утворення пінних бульбашок. Подавайте сік красиво: з трубочками, коктейльними парасольками або прикрасьте край склянки цукровою каймою.
Свою назву цей бутерброд отримав за радянських часів. Він був обов’язковою складовою сніданків у санаторіях для чиновників вищого рангу. Рецепт простий: велика кількість дрібно нарізаного кропу перемішується зі злегка підсоленим вершковим маслом і намазується на скибочку хліба.
Чомусь не всі діти люблять пряну зелень, а ось поєднання кропу та солоного масла їм до смаку. Варто один раз спробувати таке частування, і наступного дня дитина попросить маму чи бабусю приготувати його знову.
Не гарантуємо, але, можливо, й інша зелень на бутерброді повторить ефект: петрушка, селера, кінза, базилік, тонка цибулька-трибулька у поєднанні з вершковим маслом і хлібом стане для ваших дітей однієї з улюблених закусок.
Ввести в раціон дитини овочі та фрукти, які вона не їсть, — справа творча. Проявіть фантазію, подавайте блюдо на стіл красиво, наприклад, викладаючи на тарілці тварин. Так ви зацікавите малюка, і він, нехай не відразу, із задоволенням з’їсть запропоновану їжу.
Ім'я користувача: | |
---|---|
Номер картки лояльності: | |
Бонусів на рахунку: | |
Кешбек-бонусів на рахунку: |
Коментарі покищо відсутні