Борщ – це національна українська страва, яку заслужено визнано об’єктом культурної спадщини ЮНЕСКО. І на сьогодні рецептів приготування стільки ж, скільки сімей, які готують його. EVA Blog підготував для тебе три незвичайні та смачні рецепти борщу, які точно здивують близьких і однозначно претендуватимуть на звання «улюбленої сімейної страви». Спробуй – і, можливо, один із них стане твоїм фірмовим!
Цей рецепт однозначно стане твоїм улюбленим. Аджеборщ український з ребрами та квасолею – це, вважай, класика національної кухні, яка подобається абсолютно всім. Для приготування нам знадобляться такі продукти:
Якщо в тебе суха квасоля, то її слід замочити заздалегідь у воді. Краще це робити на ніч, а зранку відварити до готовності. З консервованою все набагато простіше – вона вже готова відправитися в каструлю.
Наріж свинячі ребра та обсмаж на сковороді з кожного боку до утворення рум’яної скоринки.
Переклади ребра в каструлю, закинь лавровий лист для аромату, залий водою і став на плиту. Вари бульйон приблизно 1 годину. Обов’язково знімай пінку, щоб він був прозорим. Коли бульйон закипить, підсоли його.
Поки основа страви готується, саме час зайнятися овочами. Наріж дрібно цибулю, картоплю – кубиками, натри на тертці моркву і буряк, а болгарський перець наріж соломкою. І ще, не забудь нашаткувати капусту. До речі, з її кількістю визначайся на свій смак. Якщо любиш борщ густіший – додавай більше, якщо ні – невеликої кількості вистачить із головою.
Гарненько обсмаж цибулю, болгарський перець і моркву. Потім виклади все на тарілку.
Закинь у сковорідку буряк і обсмажуй пару хвилин. Додай столову ложку лимонного соку або оцту (для збереження кольору), томатну пасту, сіль, перець і кілька столових ложок бульйону. Тушкуємо буряк до готовності.
До бульйону додаємо картоплю. За кілька хвилин до її готовності – овочеву засмажку, квасолю і капусту (якщо капуста молода, то її краще додати за 5 хвилин до закінчення приготування борщу).
Тепер можна відрегулювати рівень кислоти та цукру за смаком. За необхідності додатково посолити. І не забудь про часник – без нього нікуди. Вичави його і все перемішай.
У фіналі наріж зелень і додай її до страви, зробивши страву ще ароматнішою.
Ну ось і все, смачний борщ готовий! Подавай його зі сметаною та пампушками.
Це, мабуть, найнезвичайніший рецепт приготування борщу, який має оселитися у твоїй кулінарній книзі. Комбінація чорносливу, солодкого перцю та грибів тут відіграє ключову роль. Повір, буде дуже смачно і неймовірно ароматно!
Коли всі продукти вже на столі, можна розпочинати приготування!
Куряче стегно наріж і поклади в каструлю. Почисть цибулю і цілу відправ до м’яса. Додай лавровий лист і залий усе водою. Став варитися на вогонь. Не забудь посолити бульйон.
Поки основа страви готується, зроби засмажку. Наріж соломкою болгарський перець, печериці, подрібни цибулю, натри моркву, буряк. Обсмаж овочі, туди ж додай томатну пасту і кілька столових ложок бульйону. Тушкуй 10 хвилин на невеликому вогні.
Поки все тушкується на сковороді. Наріж картоплю і відправляй у бульйон. Нашаткуй капусту і закинь у каструлю слідом за картоплею.
Засмажка готова і її можна сміливо додавати в бульйон. Почекай поки закипить і зменшуй вогонь.
Наріж на невеликі часточки чорнослив і додавай у каструлю.
Почисть часник і за допомогою часникодавки видави в бульйон. Усе гарненько перемішай. Наріж зелень і відправляй слідом у каструлю.
Додай сіль (якщо потрібно), перець, цукор і лимонний сік або оцет за смаком.
Дуже смачний борщ із чорносливом готовий! Смачного!
Перше, що потрібно зробити – основу для борщу. Для цього наріж м’ясо і відправ у воду. Коли все закипить, зніми піну, додай лавровий лист, спеції та зменш вогонь.
Прийшла черга овочів. Подрібни цибулю і натри на тертці моркву. Відправ на сковорідку смажитися. Натри буряк або наріж його соломкою і закидуй до овочів. За кілька хвилин обсмажування додай томатну пасту, столову ложку лимонного соку (яблучного оцту) і кілька ложок бульйону. Тушкуй до готовності.
Тим часом наріж картоплю і нашаткуй капусту.
Коли м’ясо приготується, дістань його з бульйону і дай охолонути.
Тепер, коли у нас все готово, можна все розкласти по горщиках (попередньо обдай їх окропом).
Укладай шарами продукти: на дно поклади м’ясо, потім додай засмажку, картоплю і капусту. Залий усе бульйоном. Видави трохи часнику в кожен горщик.
Розігрій духовку до 180˚С, накрий горщики кришкою. Запікай 10-15 хвилин (важливо, щоб приготувалася картопля).
Дістань місткості з духовки та додай у них дрібно нарізану зелень.
Борщ готовий – можна подавати красу до столу. Смачного.
Сподіваюся, рецепти борщу тобі сподобалася. Напиши в коментарях, який із варіантів страви захотілося приготувати! А ще не забудь зберегти статтю в закладки, щоб не загубити!
Коментарі покищо відсутні