Як приготувати борщ: 3 смачні рецепти

Борщ – це національна українська страва, яку заслужено визнано об’єктом культурної спадщини ЮНЕСКО. І на сьогодні рецептів приготування стільки ж, скільки сімей, які готують його. EVA Blog підготував для тебе три незвичайні та смачні рецепти борщу, які точно здивують близьких і однозначно претендуватимуть на звання «улюбленої сімейної страви». Спробуй – і, можливо, один із них стане твоїм фірмовим!

Борщ із квасолею та свинячими реберцями

Цей рецепт однозначно стане твоїм улюбленим. Адже борщ український з ребрами та квасолею – це, вважай, класика національної кухні, яка подобається абсолютно всім. Для приготування нам знадобляться такі продукти:

Борщ із квасолею та свинячими реберцями укр

Збережи собі

Починаємо готувати:

  1. Якщо в тебе суха квасоля, то її слід замочити заздалегідь у воді. Краще це робити на ніч, а зранку відварити до готовності. З консервованою все набагато простіше – вона вже готова відправитися в каструлю.
  2. Наріж свинячі ребра та обсмаж на сковороді з кожного боку до утворення рум’яної скоринки.
  3. Переклади ребра в каструлю, закинь лавровий лист для аромату, залий водою і став на плиту. Вари бульйон приблизно 1 годину. Обов’язково знімай пінку, щоб він був прозорим. Коли бульйон закипить, підсоли його.
  4. Поки основа страви готується, саме час зайнятися овочами. Наріж дрібно цибулю, картоплю – кубиками, натри на тертці моркву і буряк, а болгарський перець наріж соломкою. І ще, не забудь нашаткувати капусту. До речі, з її кількістю визначайся на свій смак. Якщо любиш борщ густіший – додавай більше, якщо ні – невеликої кількості вистачить із головою. 1-Як-приготувати-борщ
  5. Гарненько обсмаж цибулю, болгарський перець і моркву. Потім виклади все на тарілку.
  6. Закинь у сковорідку буряк і обсмажуй пару хвилин. Додай столову ложку лимонного соку або оцту (для збереження кольору), томатну пасту, сіль, перець і кілька столових ложок бульйону. Тушкуємо буряк до готовності. 
  7. До бульйону додаємо картоплю. За кілька хвилин до її готовності – овочеву засмажку, квасолю і капусту (якщо капуста молода, то її краще додати за 5 хвилин до закінчення приготування борщу).
  8. Тепер можна відрегулювати рівень кислоти та цукру за смаком. За необхідності додатково посолити. І не забудь про часник – без нього нікуди. Вичави його і все перемішай. 
  9. У фіналі наріж зелень і додай її до страви, зробивши страву ще ароматнішою.

Ну ось і все, смачний борщ готовий! Подавай його зі сметаною та пампушками. 

Цікаво на тему: 7 рецептів смачних і легких у приготуванні супів

Борщ із грибами та чорносливом

Це, мабуть, найнезвичайніший рецепт приготування борщу, який має оселитися у твоїй кулінарній книзі. Комбінація чорносливу, солодкого перцю та грибів тут відіграє ключову роль. Повір, буде дуже смачно і неймовірно ароматно!

Для приготування нам знадобиться:

Борщ із грибами та чорносливом укр

Збережи собі

Коли всі продукти вже на столі, можна розпочинати приготування!

  1. Куряче стегно наріж і поклади в каструлю. Почисть цибулю і цілу відправ до м’яса. Додай лавровий лист і залий усе водою. Став варитися на вогонь. Не забудь посолити бульйон.
  2. Поки основа страви готується, зроби засмажку. Наріж соломкою болгарський перець, печериці, подрібни цибулю, натри моркву, буряк. Обсмаж овочі, туди ж додай томатну пасту і кілька столових ложок бульйону. Тушкуй 10 хвилин на невеликому вогні.
  3. Поки все тушкується на сковороді. Наріж картоплю і відправляй у бульйон. Нашаткуй капусту і закинь у каструлю слідом за картоплею.2-Як-приготувати-борщ
  4. Засмажка готова і її можна сміливо додавати в бульйон. Почекай поки закипить і зменшуй вогонь.
  5. Наріж на невеликі часточки чорнослив і додавай у каструлю. 
  6. Почисть часник і за допомогою часникодавки видави в бульйон. Усе гарненько перемішай. Наріж зелень і відправляй слідом у каструлю. 
  7. Додай сіль (якщо потрібно), перець, цукор і лимонний сік або оцет за смаком.  

Дуже смачний борщ із чорносливом готовий! Смачного!

Цікаво на тему: Рецепти улюблених страв авторів EVA Blog

Борщ у горщиках

Хочеться якось оригінально подати на стіл борщ? Пропоную приготувати його в горщиках. Це швидко, зручно і не менш смачно. 

І за традицією робимо закупівлю необхідних продуктів:

Борщ в горшочках укр

Збережи собі

Починаємо готувати нашу страву:

  1. Перше, що потрібно зробити – основу для борщу. Для цього наріж м’ясо і відправ у воду. Коли все закипить, зніми піну, додай лавровий лист, спеції та зменш вогонь. 
  2. Прийшла черга овочів. Подрібни цибулю і натри на тертці моркву. Відправ на сковорідку смажитися. Натри буряк або наріж його соломкою і закидуй до овочів. За кілька хвилин обсмажування додай томатну пасту, столову ложку лимонного соку (яблучного оцту) і кілька ложок бульйону. Тушкуй до готовності.
  3. Тим часом наріж картоплю і нашаткуй капусту. 
  4. Коли м’ясо приготується, дістань його з бульйону і дай охолонути.3-Як-приготувати-борщ
  5. Тепер, коли у нас все готово, можна все розкласти по горщиках (попередньо обдай їх окропом). 
  6. Укладай шарами продукти: на дно поклади м’ясо, потім додай засмажку, картоплю і капусту. Залий усе бульйоном. Видави трохи часнику в кожен горщик.
  7. Розігрій духовку до 180˚С, накрий горщики кришкою. Запікай 10-15 хвилин (важливо, щоб приготувалася картопля).
  8. Дістань місткості з духовки та додай у них дрібно нарізану зелень.

Борщ готовий – можна подавати красу до столу. Смачного.

Сподіваюся, рецепти борщу тобі сподобалася. Напиши в коментарях, який із варіантів страви захотілося приготувати! А ще не забудь зберегти статтю в закладки, щоб не загубити!

19 Грудня / 2024 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1280х280 (6)