Як зекономити час: Поради для мам

День пройшов, а ви не встигли й половини з того, що запланували. Знайома ситуація? Певно, ніхто не вміє так цінувати дорогоцінний час, як матусі. Ми встигаємо все: і за дитиною доглядати, і про себе турбуватись, і виконувати побутові справи, а дехто ще й працювати. От тільки відпочивати не завжди встигаємо. Тож у новій статті ми вирішили поговорити про те, як все встигати та економити час.

Плануйте свій день

Спеціалісти з тайм-менеджменту говорять про те, що коли ми не маємо чіткого плану дій на день, тоді витрачаємо більше часу на думки про справи, аніж на їх виконання. Тож заведіть собі блокнот або звечора в думках складайте план на завтра. Не плануйте рутинні справи, такі як приготування сніданку для малечі, — плануйте важливі справи та розставляйте пріоритети, щоб виконувати заплановане не поспіхом.

Обмежте перебування в соцмережах

Лише уявіть собі: витрачаючи дві години щодня на інстаграм, щотижня на це ви витрачаєте аж 14 годин — а це вже цілий день! А якщо порахувати, скільки часу виходить за місяць або рік? Проста арифметика.

Психологи радять чітко виділяти час на соцмережі, наприклад, зранку після сніданку та вдень після обіду по 15–20 хвилин. І обов’язково слідкуйте за часом, проведеним в соцмережах, щоб не піддаватися цим винищувачам часу. Також краще відімкнути всі звукові оповіщення про новини та повідомлення. І не бійтеся пропустити щось важливе — зазвичай про важливі речі повідомляють телефоном або в особистій розмові.

Економте час на покупках

Купуйте продукти разом з чоловіком один раз на тиждень, попередньо склавши список необхідного: це допоможе вам утриматися від необдуманих покупок та зекономити час на щоденних зборах та походах до магазину. А от товари для побуту, косметику та інші необхідні речі зручно купувати в інтернет-магазинах. Саме для вашої зручності та економії часу лінія магазинів EVA відкрила інтернет-магазин, в якому можна не виходячи з дому придбати все необхідне:

А ще в інтернет-магазині EVA постійно діють акції та приємні знижки, щоб ви могли зекономити не лише свій час, але і сімейний бюджет!

Телефонні розмови й переписка

Телефоном ми спілкуємося з рідними та іноді вирішуємо дійсно важливі справи. Але часто буває й так, що ви запланували якусь важливу справу на денний сон дитини, а потім відволіклися на телефонну розмову і нічого не встигли в цей час. Звичайно, ми не можемо відмовитися від спілкування, але якщо розмова не термінова, перенесіть її, наприклад, на час прогулянки з дитиною або інший зручний для вас. Тож наступного разу, коли отримаєте дзвінок у незручний момент, не соромтеся говорити людям, що зайняті й передзвоните — у цьому немає нічого поганого.

Якщо не навчитися відмовляти на прохання людей, котрі перекидають на вас свої проблеми, ви не встигатимете виконувати власні справи. Тож навчіться розставляти пріоритети й говорити людям «ні» тоді, коли виконання прохання передбачає великі витрати часу. Звичайно, це не стосується прохань від батьків та близьких людей, а от якщо вони поступають від друзів, подумайте тричі: можливо, ця людина зветься вашим другом лише тому, що на вас можна перекинути кілька своїх справ?

Позбавтеся перфекціонізму

В попередніх статтях ми говорили про дитячий перфекціонізм. А як щодо перфекціонізму дорослого? Витрачаючи купу часу та енергії на те, щоб довести до ідеалу звичайні рутинні справи, ми часто не встигаємо виконати інші важливі речі. Тож якщо це про вас, спробуйте покроково планувати прості справи та визначайте час на кожен крок. Наприклад, якщо ви вирішили прибрати у ванній кімнаті, плануйте наступним чином: миття раковини — 5 хвилин, миття плитки — 15 хвилин, чищення ванної — 10 хвилин і т.д. Така тактика допоможе вам не зациклитися на цій справі і не застрягнути на ній на півдня, як це часто буває у перфекціоністів.

Певно, кожна матуся має власні секрети, які допомагають економити час. Діліться своїм досвідом у коментарях — нам цікава ваша думка!

7 Травня / 2018 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *