Понад 1100 дітей приїхали на узбережжя Середземного моря

Ідейним натхненником та спонсором проекту «Діти без війни» є український бізнесмен, засновник та співвласник національних торговельних мереж EVA та VARUS – Руслан Шостак:

– Як будь-який підприємець, я більшість свого часу витрачаю на роботу. Завжди відкритий у питаннях бізнесу, але моя публічність ніколи не стосувалася особистого: почуттів, емоцій. Проте сьогодні – інша ситуація.

Зараз регулярно зустрічаюся з дітьми, які виїхали до Туреччини в рамках мого проєкту “Дитинство без війни”. Спілкуватись з хлопцями та дівчатами переважно дуже легко, бо вони охоче діляться своїми пригодами на новому місці. Мені залишається лише уважно їх слухати.

Більшість сприймає свою мандрівку як пригоду, хоч її причина зовсім не весела. Комусь потрібен час, щоб відійти і розкритися після психологічної травми, нанесеної війною. Але сьогодні я знову побачив, як всі вони радіють кожен по-своєму. Подумав, як добре, що вони зараз на курорті біля моря, а не ховаються від загроз по сирені.

Загалом вже понад 1600 дітей-сиріт/дітей позбавлених батьківської опіки та супроводжуючих їх осіб приїхали на узбережжя Середземного моря. І групи продовжують прибувати.

Для мене зараз найважливіше, що діти і дорослі забезпечені всім необхідним та мають медичне страхування. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб діти мали безперервний доступ до навчання. Вже підключили швидкісний інтернет для дистанційної освіти, наразі закуповуємо планшети та ноутбуки. Разом з Міністерством Освіти, Культури та Сімʼї та за допомогою волонтерів створюємо спортивні секції та творчі гуртки.

Я звик у бізнесі розраховувати лише на себе, але ці діти і цей проєкт відкрили нові грані: люди щиро допомагають одні одним і, головне, мають бажання це робити. Опинитися у центрі такого кругообігу допомоги – це дуже приємний досвід, бо ми продовжуємо шукати можливості, аби допомогти якомога більшій кількості дітей та забезпечити їм спокійне щасливе дитинство. І я щасливий бачити, що є ті, котрі приєднується до нас у підтримці цих дітей. Дякую за це!

Зараз, як ніколи важливо, відчувати і бачити єдність. Наш проєкт передбачає евакуацію 3000 дітей, але додатково залучені кошти допоможуть збільшити кількість евакуйованих. Тому кожного закликаю підтримати ініціативу та подарувати ще одній дитині життя та майбутне!

Нехай наші українські діти мають дитинство без війни!

5 Травня / 2022 Благодійність

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
28 Вересня / 2023 Благодійність
31 Серпня / 2023 Благодійність
29 Грудня / 2023 Благодійність