5 фільмів про тат до дня батька

Батько, тато, татусь… Скільки теплих дитячих почуттів у цих совах! Для дівчат татусь — це людина, яка безмежно любить і завжди захистить від усіх бід. Для хлопців тато — старший друг, мудрий порадник, який навчить і майструвати, і миритися з друзями, і постояти за себе. Напередодні 16 вересня, Дня батька, ми вирішили пригадати кумедні та серйозні фільми про татусів, справжніх героїв, які чудово доповнять ваш святковий кіновечір.

«Ми купили зоопарк», 2011

Зворушлива історія про молодого татуся, який робить для своїх дітей усе можливе та неможливе

Бенджамін Мі сам виховує двох дітей: Ділана та Розі, але ця праця не дається йому легко. Діти важко переживають втрату матері і врешті-решт татусь вирішує переїхати за місто до будинку, на території якого знаходиться зоопарк, що терміново потребує відновлення та фінансування. Незважаючи на досить серйозні проблеми, які підіймають автори фільму, він зовсім не втомлює. Чудова гра акторів, доповнена легким гумором, зробила цей фільм таким, що сприймається на одному диханні, і водночас простим та легким. А які чудові краєвиди, кумедні тварини! Словом, «Ми купили зоопарк» — прекрасний вибір для сімейного перегляду.

«Татові знову 17», 2009

Весела комедія про батька двох дітей, який повернувся у свої 17 років

Ідея цього фільму втілювалася неодноразово у найрізноманітніших фільмах, але тут все інакше. Батька двох дітей, 37-річного Майка О’Донелла не можна назвати аж надто успішним татом: його не помічають на роботі, дружина хоче розлучитися, а власні діти взагалі не бажають спілкуватися. Зовсім не дивно, що Майк хоче повернутися у свої шкільні роки й переграти частину життя, виправивши помилки. І якимсь дивом йому це вдається. Йому знову 17, він влаштовується до школи, в яку колись ходив сам і в якій сьогодні навчаються його діти. Майк знову найпопулярніший хлопець у школі, гравець баскетбольної команди і… кращий друг своїх дітей! Тепер він дає їм поради, і вони проводять дуже багато часу разом. «Татові знову 17» — мила, добра та весела комедія для сімейного перегляду.

«В погоні за щастям», 2006

Зворушливий фільм про тата, що не падає духом ні за яких обставин

Головний герой фільму — Кріс Гарднер, який ледве зводить кінці з кінцями. Його дружина вирішила залишити сім’ю, і тепер Кріс сам лишився зі своїм 5-річним сином Крістофером. Його справи йдуть дедалі гірше, й одного дня батько з сином лишаються на вулиці без копійки грошей. Але справжні чоловіки не здаються! Мужній татусь бере себе в руки і влаштовується стажером до брокерської контори, де планує отримати хорошу роботу. Стажування триватиме півроку, і в цей час чоловік не отримуватиме жодної зарплатні. Кріс готовий на все задля того, аби забезпечити своєму синові щасливе дитинство, а що з цього вийде, дивіться самі. Цікавий факт про це кіно: батька та сина у ньому зіграли справжні батько та син — харизматичний Вілл Сміт та красень Джейден Сміт.

«Обдарована», 2017

Кіно про надзвичайно обдаровану дівчинку, яку виховує її дядько Френк

Цей фільм не зовсім про тата, а про дядька — Френка Адлера, який мешкає в невеличкому американському містечку й сам виховує свою надзвичайно обдаровану племінницю Мері. Дівчинка має справжній математичний талант і Френкові пропонують відправити її до спеціальної школи для обдарованих дітей. Але мати Мері мріяла про спокійне та щасливе дитинство для доньки, тож Френк намагається влаштувати для неї спокійне життя, наповнене звичайними дитячими радощами. Але його плани руйнуються, коли про здібності дівчинки дізнається її бабуся. Жінка має власне уявлення про щасливе майбутнє для дівчинки і задля його реалізації вона може навіть розлучити Мері та Френка! Милий, затишний, зворушливий та теплий фільм, в якому підіймається надзвичайно важлива тема про талановитих дітей, у яких часто немає дитинства.

«2+1», 2016

Фільм про безтурботного чоловіка, життя якого круто змінилося після однієї події

Життя Сема — легке та безтурботне, але так буде не завжди. Одного дня колишня подружка залишила йому немовля. Головний герой зовсім не готовий до такої серйозної відповідальності, тож вирішує відшукати мати маленької Глорії, щоб повернути їй дитину. Утім, все відбуватиметься не за його планом. У фільмі «2+1» є місце як для неочікуваних поворотів долі й несправедливості, так і для безкорисливої доброти та радості. Це теплий, душевний і щирий фільм, який став гарним римейком мексиканської комедійної драми «Інструкції не додаються». Чудовий вибір для затишного кіновечора в компанії коханого чоловіка.

Клуб Щаслива мама долучається до всіх привітань для любих татусів! Щиро бажаємо вам бути справжніми героями для своїх дітей, прикладом сміливості, щирості та надійної підтримки. Нехай кожен батько стане найкращим другом для своїх дітей, завжди вірить у їхні успіхи та пишається досягненнями.

Зі святом вас, любі татусі!

13 Вересня / 2018 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
10 найкращих трилерів сучасності
4 Листопада / 2022 Кіно, книги, музика
Добірка цікавих серіалів і фільмів на вечір
4 Серпня / 2023 Кіно, книги, музика
0-6-серіалів,-які-змінять-твій-погляд-на-стосунки
6 Лютого / 2024 Кіно, книги, музика