Електрочайник для дому: як зробити правильний вибір

Електрочайник сьогодні є практично в кожній оселі. Користуватися ним зручно і безпечно (при дотриманні певних правил). Кип’ятіння води займає мінімум часу, а отже, заварювання чаю або кави пройде швидко.

Як вибрати електрочайник

Прилади представлені в продажу різними моделями. Вони відрізняються між собою матеріалом корпусу, габаритами, потужністю, можливостями. Про те, як вибрати чайник електричний для дому, читайте в статті.

Види електрочайників

Найбільше поширені класичні моделі, в яких можна підігріти або закип’ятити воду. Найпростіші прилади працюють від електромережі та управляються за допомогою однієї кнопки.

Види електрочайників

Термопоти не тільки нагрівають воду, а й тривалий час підтримують її температуру, виконуючи функцію термоса. Гібридні пристрої особливо популярні в офісах, оскільки дають змогу не підігрівати воду для кожної чашки.

Розумні електрочайники — сучасні моделі, керувати якими можна, використовуючи додаток на смартфоні. Їхня вартість відповідна.

Instagram_Blog_01

Нагрівальні елементи

За типом нагрівального елемента електрочайники діляться на два види:

  1. Спіральний. При відкритому ТЕНі спіраль кріпиться на дні виробу і при нагріванні безпосередньо контактує з водою. Такі моделі недорогі через простоту виготовлення. Їхній мінус — в утворенні накипу на спіралі та незручному очищенні.
  2. Дисковий. Закритий ТЕН — це спіраль, вмонтована під металевим диском. Дно, що нагрівається, забезпечує велику площу для нагріву води, і вона закипає швидше. Чистити від накипу такий чайник набагато простіше, а його термін експлуатації більший.

Нагрівальні елементи

У продажу представлені переважно дискові моделі.

Цікаво по темі: Як розташувати освітлювальні прилади на кухні

Матеріал корпусу

Для виготовлення електричних чайників використовуються:

  1. Нержавіюча сталь. Металеві вироби дуже міцні, швидко нагрівають воду. Але при цьому корпус також піддається нагріванню, тому брати прилад можна тільки за ручку.
  2. Пластик. Популярність техніці забезпечує доступна вартість. Вага її невелика, а дизайн — привабливий. Мінус — чутливість до механічного впливу.
  3. Кераміка. У приладів гарний дизайн, вони добре тримають температуру. Але матеріал не з дешевих і досить крихкий.
  4. Скло. Крізь прозорі стінки можна побачити наповненість приладу, спостерігати за закипанням води. Але скло також є крихким матеріалом.

Матеріал корпусу

Обирайте модель, яка гармоніюватиме з іншою технікою на кухні.

Цікаво по темі: 8 порад, як вибрати ідеальну сковороду

Потужність та об’єм

Ці дві величини взаємозалежні, адже для підігріву великого обсягу води потрібні високі показники потужності. Виробники пропонують техніку потужністю від 1000 Вт до 2500 Вт і об’ємом до 1 л і понад 3 л.

Для 3-4 користувачів достатньо приладу з показниками від 1500 Вт і 1,5-2 л. Обираючи прилад, враховуйте кількість членів сім’ї.

 

Читайте також:

9 Серпня / 2024 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *