
Прилади представлені в продажу різними моделями. Вони відрізняються між собою матеріалом корпусу, габаритами, потужністю, можливостями. Про те, як вибрати чайник електричний для дому, читайте в статті.
Види електрочайників
Найбільше поширені класичні моделі, в яких можна підігріти або закип’ятити воду. Найпростіші прилади працюють від електромережі та управляються за допомогою однієї кнопки.

Термопоти не тільки нагрівають воду, а й тривалий час підтримують її температуру, виконуючи функцію термоса. Гібридні пристрої особливо популярні в офісах, оскільки дають змогу не підігрівати воду для кожної чашки.
Розумні електрочайники — сучасні моделі, керувати якими можна, використовуючи додаток на смартфоні. Їхня вартість відповідна.
Нагрівальні елементи
За типом нагрівального елемента електрочайники діляться на два види:
- Спіральний. При відкритому ТЕНі спіраль кріпиться на дні виробу і при нагріванні безпосередньо контактує з водою. Такі моделі недорогі через простоту виготовлення. Їхній мінус — в утворенні накипу на спіралі та незручному очищенні.
- Дисковий. Закритий ТЕН — це спіраль, вмонтована під металевим диском. Дно, що нагрівається, забезпечує велику площу для нагріву води, і вона закипає швидше. Чистити від накипу такий чайник набагато простіше, а його термін експлуатації більший.

У продажу представлені переважно дискові моделі.
Цікаво по темі: Як розташувати освітлювальні прилади на кухні
Матеріал корпусу
Для виготовлення електричних чайників використовуються:
- Нержавіюча сталь. Металеві вироби дуже міцні, швидко нагрівають воду. Але при цьому корпус також піддається нагріванню, тому брати прилад можна тільки за ручку.
- Пластик. Популярність техніці забезпечує доступна вартість. Вага її невелика, а дизайн — привабливий. Мінус — чутливість до механічного впливу.
- Кераміка. У приладів гарний дизайн, вони добре тримають температуру. Але матеріал не з дешевих і досить крихкий.
- Скло. Крізь прозорі стінки можна побачити наповненість приладу, спостерігати за закипанням води. Але скло також є крихким матеріалом.

Обирайте модель, яка гармоніюватиме з іншою технікою на кухні.
Цікаво по темі: 8 порад, як вибрати ідеальну сковороду
Потужність та об’єм
Ці дві величини взаємозалежні, адже для підігріву великого обсягу води потрібні високі показники потужності. Виробники пропонують техніку потужністю від 1000 Вт до 2500 Вт і об’ємом до 1 л і понад 3 л.
Для 3-4 користувачів достатньо приладу з показниками від 1500 Вт і 1,5-2 л. Обираючи прилад, враховуйте кількість членів сім’ї.




















Коментарі покищо відсутні