Писанки haute couture: як незвично прикрасити яйця до Великодня

Зовсім скоро настане Великдень! Це свято з домашнім теплом, затишком, гарним настроєм, натхненною передсвятковою творчістю. Створення писанок — традиція, що сягає своїм корінням давніх часів, коли людина була неподільною з природою. Протягом століть вона змінювалася, з’являлися нові техніки та узори. А ми пропонуємо поєднати давню традицію з новим баченням і створити незвичайні писанки в сучасній інтерпретації. Готуйтеся до свята разом з нами!

Вишукані мережива

Простий та елегантний спосіб ефектно прикрасити яйця до Великодня — загорнути їх у мереживо, щільно зав’язати краї та опустити у фарбу згідно з інструкцією. Через кілька хвилин дістаньте писанки та зніміть з них тканину — ніжні мереживні узори залишаться на шкаралупі.

 

Модний горох

Горох завжди в моді. Тож чому б не перенести цей веселий візерунок на великодні яйця, тим більше, що процес цей цікавий і дуже простий! Для його виконання вам знадобляться варені яйця, розведені фарбники, свічка та ватяні палички.

  1. Розтопіть зі свічки трохи воску.
  2. Обмокніть у віск ватяну паличку і нанесіть візерунок на яйце.
  3. Опустіть яйце у негарячий фарбник згідно з інструкцією.
  4. Трохи почекайте, дістаньте яйце та видаліть віск.

Готово! До речі, ця технологія вважається старовинною, а готова писанка в горох називається крапанкою. Щоб зробити крапанку з кольоровими кружечками, спочатку пофарбуйте все яйце в світлий колір, нанесіть крапочки воском, а потім опустіть в більш темний колір.

 

Ефектний градієнт

Отримати незвичайний градієнт дуже просто.

  1. Розведіть фарбу в невеликій мисці й за допомогою ложки або ополоника опустіть в неї яйце на ¾. Протягом 4 хвилин піднімайте і знову опускайте його у фарбу.
  2. Підніміть яйце на половину і робіть те саме протягом ще 6 хвилин.
  3. Потримайте у фарбі лише нижню четвертину яйця протягом 10 хвилин.

У цій техніці можна зробити не лише смугасте яйце, але й з будь-якими контурами відтінків, якщо опускати його у фарбу в різних напрямах.

 

Класичний мармуровий узор

Якщо додати до фарби для яєць трохи рослинної олії, то вона нерівномірно ляже на поверхню — і отримаємо симпатичні мармурові яйця.

 

Вінтажні яйця з сухими квітами

Сухі квіти можна придбати в магазині товарів для hand made, а далі — просто наклеїти їх на білі або фарбовані яйця. Такий узор виглядатиме оригінально і по-весняному яскраво! Якщо ви хочете виготовити писанку для декору, можна використовувати клей ПВА. А от для вживання в їжу приготуйте клейстер з крохмалю чи борошна:

  1. розведіть борошно з водою в довільній пропорції;
  2. поставте на вогонь, помішуючи, доки маса не загустіє.

А далі — приклеюйте засушені квіти в довільному порядку. Обираючи квіти для таких вінтажних писанок, звертайте увагу на їхню товщину: чим товща квітка, тим складніше її приклеїти. Якщо бажаєте отримати гладку поверхню писанки, то таких квітів як ромашки, що мають товсту серединку, краще уникати. Ідеально виглядають травинки, листочки, вербени, братки, незабудки, гортензії тощо.

Ще кілька порад від EVA Blog

  • Для фарбування обирайте яйця з білою шкаралупою, щоб отримати максимально яскраві відтінки.
  • Навіть прості яйця, пофарбовані в один колір, можна ефектно прикрасити за допомогою атласних стрічок, бантиків, сушених або штучних квітів, пір’я, мережива тощо.
  • Після фарбування крапніть на яйця олією та натріть серветкою — це надасть їм легкого блиску та яскравості кольорів.

Бажаємо приємної творчості та щасливого Великодня!

6 Квітня / 2018 DIY

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Благодійність