Що таке мікрострумова терапія в косметології і як вона працює

У тому, що мікроструми є не просто робочим, а досить ефективним неінвазивним і безпечним терапевтичним методом лікування болю в кістковій і м’язовій системі, а також допомагають знизити інтенсивність болю в разі хронічних мігреней сумнівів немає. Електротерапію застосовують у професійному спорті, знижуючи вираженість синдрому відкладеного м’язового болю (кріпатури) і прискорюючи процес відновлення після тренувань. А як щодо косметології? Чи справді мікрострумова терапія – це не просто крутий антиейдж-засіб, а й загалом вкрай дієвий метод якісного поліпшення стану шкіри без хірургічного втручання? Нумо розбиратися.

Що таке мікрострумова терапія і чому вона є дуже популярною косметологічною процедурою?

1-Що-таке-мікрострумова-терапія-в-косметології-і-як-вона-працює

Тут одразу можна провести певну паралель з LED-масками, які увірвалися у світ догляду та краси ще на початку нульових, але досі підносяться деякими б’юті-експертами, як інноваційний продукт. Мікроструми також не є чимось новим у косметології, оскільки точкою відліку їхнього використання в цій сфері можна вважати 1980-ті роки. Звичайно ж, з того часу електротерапія покращилася, але сам базовий принцип залишився незмінним.

Instagram_02_Blog

Ти ж знаєш, що людське тіло працює за допомогою біоелектрики? Ні? Наш організм генерує струми в діапазоні пікоамперів, наноамперів і мікроамперів. Саме вони оптимізують усі фізіологічні функції, утворюють необхідні імпульси в нервовій системі, впливають на ріст, адаптацію та відновлення тканин і необхідні для всіх без винятку процесів загоєння. Так от, мікрострумова терапія – це вплив на шкіру електрикою, яка імітує природні електричні імпульси нашого організму.

Цікаво на тему: Тема від читачів: найчастіші проблеми, з якими приходять до косметолога

2-Що-таке-мікрострумова-терапія-в-косметології-і-як-вона-працює

По суті, електротерапію, як косметологічну процедуру, можна застосовувати на будь-якій ділянці тіла, але найбільш популярна процедура – мікрострумова терапія обличчя. Вона спрямована на підвищення еластичності, поліпшення тонусу й загального стану шкіри. Мікроструми стимулюють шкірні тканини та м’язи, у такий спосіб посилюючи циркуляцію лімфи та крові, що в кінцевому підсумку сприяє наступному:

  1. Прискорення метаболічних процесів у клітинах шкірного покриву.
  2. Збільшення синтезу еластину й колагену.
  3. Активне виведення токсинів.
  4. Поліпшення клітинного дихання.
  5. Повернення тонусу м’язам.

Звучить дуже навіть не погано. Але що відбувається на практиці? Та все насправді прекрасно й про це розповім докладніше.

Цікаво на тему: Пресотерапія: твій шлях до здоров’я та краси без болю та хірургії

Наскільки ефективні мікрострумові процедури для обличчя і тіла

3-Що-таке-мікрострумова-терапія-в-косметології-і-як-вона-працює

Мікрострумова терапія демонструє чудові результати щодо поліпшення стану шкіри й ліфтинг-ефекту на обличчі без хірургічного втручання. Звісно, як і більшість косметологічних процедур, електротерапія вимагає систематичного застосування, а результативність має індивідуальний характер. Але загалом, якщо є час і гроші, то цей метод у б’юті-рутині зайвим точно не буде. Вплив на шкіру струмами необхідної інтенсивності надає такий ефект:

  • поліпшення текстури шкірного покриву. Мікрострумова терапія робить шкіру більш пружною і гладенькою;
  • зменшення зморшок. Електротерапія не просто сприяє зменшенню вираженості зморшок, а й запобігає появі нових;
  • повернення тонусу м’язам. Слабкі електроімпульси зміцнюють і підтягують м’язи, що особливо помітно після курсу мікрострумової терапії обличчя – контури стають чіткішими.

4-Що-таке-мікрострумова-терапія-в-косметології-і-як-вона-працює

Однак попри те, що ця косметологічна процедура дійсно позитивно впливає на якість і здоров’я шкіри, далеко не завжди мікроструми здатні надати належний ефект на шари шкірного покриву. У яких випадках мікрострумова терапія для обличчя і тіла не особливо ефективна? Можна виділити два фактори:

  1. Сильні вікові зміни шкіри. За важких форм вікової деформації шкірного покриву (істотна втрата пружності, глибокі зморшки тощо) мікрострумова терапія може бути лише додатковою частиною загального комплексного догляду. У цьому разі не варто очікувати від електротерапії “ВАУ ефекту”, якщо крім неї шкіра не піддається основному базовому правильному догляду.
  2. Генетика. Як показали десятиліття використання мікрострумової терапії в косметології, у людей з генетичною схильністю до передчасного старіння шкіри цей метод не дає істотних тривалих результатів.

Цікаво на тему: Тема від читачів: 15 б’юті-гаджетів, які може мати кожна

Які існують побічні ефекти та протипоказання до мікрострумової терапії

5-Що-таке-мікрострумова-терапія-в-косметології-і-як-вона-працює

Ця процедура є відносно безпечною. Чому відносно? Тому що шкіра все-таки буде піддаватися впливу електричних імпульсів. Перед тим, як записатися на мікрострумову терапію або купити мікрострумовий апарат для дому, рекомендую тобі ознайомитися з нижчезазначеними пунктами.

Протипоказання до процедури мікрострумової терапії обличчя і тіла

  1. Вагітність і період лактації. Річ у тім, що, по суті, нічого страшного статися не повинно, проте така рекомендація має місце через те, що недостатньо досліджень, які б на 100% підтверджували безпеку мікрострумової терапії для жінок, які годують груддю, і вагітних.
  2. Епілепсія, судоми в анамнезі. У цьому разі обов’язкова консультація з лікарем і якщо буде дано добро, краще вдаватися до мікрострумової терапії в хороших косметологічних салонах краси. Там потрібно також обов’язково повідомити фахівця, що у тебе є особливості організму. Однак здебільшого за наявності епілепсії або судом мікрострумові процедури протипоказані.6-Що-таке-мікрострумова-терапія-в-косметології-і-як-вона-працює
  3. Наявність кардіостимуляторів та інших електричних імплантованих пристроїв. Ну тут, я думаю, цілком зрозуміло чому. Є ризик того, що мікроструми викличуть перешкоди та порушать роботу пристрою.
  4. Захворювання шкірного покриву та його пошкодження. За наявності запальних, інфекційних захворювань шкіри, а також у разі свіжих опіків і ран мікрострумова терапія протипоказана.
  5. Серцево-судинні захворювання. Як і у випадку з епілепсією і судомами, обов’язкова консультація з лікарем.

Цікаво на тему: Що таке купероз і як його прибрати в домашніх умовах?

Які побічні ефекти можливі від мікрострумової терапії

7-Що-таке-мікрострумова-терапія-в-косметології-і-як-вона-працює

  1. Подразнення шкіри. Хоча такі випадки досить рідкісне явище й вони більше стосуються людей з чутливою шкірою, все ж іноді подразнення після процедури дає про себе знати.
  2. Легкі спазми в м’язових тканинах. Під час мікрострумової терапії може відчуватися легке поколювання або слабкі м’язові спазми, але ці ефекти якщо й проявляються, то короткочасно.
  3. Алергічна реакція. Так, на гелі та інші спеціальні струмові провідники, які використовуються під час процедури, може виникнути алергічна реакція. У 99% випадків з таким стикаються під час домашньої електротерапії. У цьому разі, щоб мінімізувати ризики, не слід економити на купівлі засобів, якщо ти вирішила вдатися до мікрострумової терапії в домашніх умовах. 

Підсумувати можна так. Мікрострумова терапія шкіри обличчя і тіла, безумовно, є ефективним методом для поліпшення здоров’я і зовнішнього вигляду шкірного покриву. Тому якщо ти була в роздумах, чи варто спробувати ввести у свою б’юті-рутину електротерапію, відповідь очевидна – варто.

8-Що-таке-мікрострумова-терапія-в-косметології-і-як-вона-працює

А ти користуєшся нестандартним доглядом за своєю шкірою за допомогою LED-масок, мікрострумів? Якщо так, то обов’язково поділися з нами в коментарях чи задоволена ти результатом. І не забудь поставити вподобайку, якщо стаття була для тебе цікавою і корисною.

Читай також:

8 Серпня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті