Щоб блендер не простоював: два рецепти овочевого супу з цвітної капусти
У перші дні після купівлі блендер працює на знос, а потім перетворюється на елемент інтер’єру і місяцями стоїть без діла. Щоб корисний прилад не ставав пилозбірником, варто експериментувати з раціоном і регулярно додавати до нього цікаві та корисні страви. Суп-пюре з цвітної капусти – ідеальний варіант. Звучить вельми буденно, але на смак – вище за всілякі похвали.
Із цукіні та твердим сиром: ситний обід за пів години
Набір інгредієнтів для супу-пюре досить великий. Потрібна упаковка заморожених суцвіть або одна свіжа капустяна головка невеликого розміру. Туди – 1 цукіні (підійде кабачок, але смак вийде менш насиченим), цибулина й одна картоплина. Додатково:
скибочка вершкового масла і трохи оливкової олії;
вода в межах 600 мілілітрів (може знадобитися більше чи менше залежно від бажаної густоти);
150 грамів улюбленого твердого сиру та 100 мілілітрів вершків;
хліб для сухариків (кількість – за смаком);
сіль, часник і спеції. Для любителів гострого – сушені пластівці чилі.
Процес приготування простий, послідовність дій швидко запам’ятовується:
На олії в каструлі (бажано з масивним дном) обсмажити цибулю з часником до напівпрозорості. Нарізати овочі будь-яким способом, вони будуть перебиватися в блендері.
Помістити в каструлю цвітну капусту і тушкувати кілька хвилин помішуючи. Щойно на суцвіттях з’явиться легка рум’яність – влити воду.
Додати цукіні та картоплю, всипати спеції та варити до готовності під кришкою.
Нарізати хліб на кубики, щедро скропити оливковою олією, відправити в розігріту духовку або на пательню до утворення хрусткої скоринки.
Вимкнути вогонь і подрібнити. Якщо буде використовуватися занурювальний Tefal блендер з металевою ніжкою, можна братися до подрібнення відразу. У випадку зі стаціонарним блендером, у якого пластикова чаша, почекати поки овочі трохи охолонуть.
Якщо пюре занадто густе, розбавити водою.
Перелити назад у каструлю – на невеликий вогонь, додати сир і вершки. Вимкнути після появи перших бульбашок на поверхні.
Подавати з сухариками, як топінг можна використовувати копчену грудинку або в ПХ-варіанті – очищене насіння гарбуза.
Суп із запеченими овочами: неперевершений аромат і багато вітамінів
Другий варіант крем-супу елементарний. Для нього потрібні такі продукти:
цвітна капуста – 0,5 кг;
морква, цибуля і картопля – по 2 штуки середнього розміру;
до 200 мілілітрів будь-якого бульйону (в ідеалі – курячий або овочевий, підійде навіть із кубика) і стільки вершків;
оливкова олія для запікання і вершкове масло – для насиченості смаку;
приправи та сіль.
Етапи готування:
Попередньо нарізані овочі заправити олією та спеціями, підсолити.
Відправити в духову шафу розігріту до 180 градусів на пів години. У режимі «верх/низ» вони приготуються трохи швидше.
Перекласти з дека/форми в чашу стаціонарного блендера або в ємність, яка підходить для занурювального пристрою.
Змішати з бульйоном і перебити все на високій швидкості.
Помістити пюре в каструлю відповідного об’єму, додати масло і вершки, підігріти, помішуючи.
У таких супах не повинно бути грудочок. Для добротного блендера це простіше простого.
Зберігай смачні рецепти, щоб не втратити. І обов’язково постав вподобайку, якщо теж активно використовуєш під час приготування улюблених страв блендер.
Коментарі покищо відсутні