Що приготувати на вечерю? — цим питанням ми задаємося чи не кожного дня. Щоб не витрачати час на роздуми, ми підібрали для вас кілька цікавих рецептів різних страв, які ви можете приготувати для всієї родини. Готуйте разом з нами — смачно і з любов’ю!
Весняний салат
Яскравий і дуже простий у приготуванні!
огірок: 1–2 шт.
редиска: 10 шт.
зелена цибуля
шпинат
перепелині яйця: 10 шт.
2 шматочки хліба
рослинна олія
сіль, спеції: за смаком
маринад з домашніх маринованих огірків: 60 мл
Домашній майонез:
яйце: 1 шт.
лимонний сік: 2 ст. л.
рослинна олія: 250 мл
сіль, цукор за смаком
Приготуйте майонез: яйце, сік лимона, цукор і сіль збийте блендером до утворення пишної піни. Повільно вливайте олію і продовжуйте збивати, доки соус не загустіє. Що більше олії, тим густішим вийде майонез.
До 100 г майонезу додайте маринад з огірків, перемішайте.
Хліб наріжте кубиками і підсмажте до золотавого відтінку на рослинній олії. Посоліть.
Інгредієнти для салату наріжте кубиками, яйця — навпіл, зелень великими шматочками.
На велике плоске блюдо викладіть усі інгредієнти, полийте соусом, злегка посоліть та приправте меленим чорним перцем.
Подавайте одразу.
Запіканка з макаронів
Найкраща страва для сімейної вечері!
Інгредієнти для цієї страви можна приготувати вдень або вранці і викласти у форму, а напередодні вечері лише відправити до духовки і запекти — дуже зручно в умовах нестачі часу!
макарони: 150 г
сир Чедер: 200 г
рослинна олія: 35 г
вершкове масло: 25 г
шинка: 150 г
болгарський перець: 1 шт.
цукіні: 1 шт.
панірувальні сухарі
сіль
Соус бешамель:
молоко: ½ л
борошно: 50 г
вершкове масло: 50 г
мелений перець, сіль, мускатний горіх
Макарони зваріть до напівготовності, сполосніть холодною водою.
Копчену шинку злегка підсмажте на олії.
Перець і цукіні (або будь-які інші овочі) додайте до шинки і ще смажте близько 2 хв.
Соус: на іншій сковорідці розтопіть вершкове масло, додайте борошно, спеції і підсмажте до золотистого рум’янцю.
Влийте молоко і проваріть, доки соус не загустіє.
Соус і половину натертого сиру додайте до макаронів. Перемішайте.
Форму для випікання змастіть маслом, посипте сухарями та викладіть макарони.
Посипте другою половиною сиру, сухарями, покладіть кілька шматочків масла.
Випікайте близько 30 хвилин у духовці при 180 °С.
Курячі ніжки в томатному соусі з вершками
Смачні та поживні!
курячі ніжки: 4 шт.
рослинна олія: 50 г
цибуля: 2 шт.
помідори у власному соку: 500 мл
часник: 4 зубки
вершки: 250 мл
сіль, спеції: за смаком
Візьміть сковорідку, яку потім можна буде поставити у духовку, налийте до неї рослинну олію, підсмажте м’ясо. Посоліть.
Курячі ніжки перекладіть в інший посуд, а на сковорідку покладіть нарізану цибулю. Підсмажте до золотистого кольору.
Додайте вершки та часник, посоліть і закип’ятіть.
Покладіть у соус курячі ніжки і ще раз доведіть до кипіння.
Переставте в духовку та випікайте при 180 °С близько 20 хв.
Сирники з повидлом
Улюблений десерт!
домашній сир: ½ кг
згущене молоко: 150 г
вершкове масло: 80 г
вершки: 80 мл
яйця: 2 шт.
манка: 1 ст. л.
крохмаль: 20 г
мелена цедра одного апельсина
улюблене повидло або джем: 6 ст.л.
Сир протріть крізь сито або двічі пропустіть через м’ясорубку.
Масло з цукром добре збийте блендером, поступово додайте сир, вершки, згущене молоко, яйця, манку, цедру, крохмаль. Продовжуйте збивати.
Тісто викладіть у паперові папільйотки для мафінів і помістіть їх у металеву форму для кексів, щоб тримали форму.
Зверху на кожну порцію покладіть по 1 ч. л. джему і за допомогою зубочисток зробіть красиві розводи.
Випікайте у духовці при температурі 160 °С близько 20 хв., після чого вимкніть духовку, трохи відкрийте дверцята і залиште сирники остигати разом з духовкою.
Дістаньте з формочок і перекладіть на тарілку.
Компот з ревеню, апельсина та полуниці
Простий, ароматний і вітамінний!
ревінь: 400 г
полуниця (свіжа або морожена): 400 г
апельсин: 1 шт.
цукор: 150 г
вода: 2 л
У каструлю з водою покладіть ревінь, полуницю і цукор. Доведіть до кипіння й проваріть 5 хв. (не більше, якщо хочете зберегти вітаміни!)
Помаранчеву частину шкірки апельсина натріть на тертці. А з самого апельсина вичавте сік.
Додайте в компот цедру апельсина і ще раз доведіть до кипіння.
Додайте сік апельсина та зніміть з вогню.
Подавайте охолодженим або кімнатної температури з льодом або без нього.
Коментарі покищо відсутні