Як запобігти найпоширенішому виду онкозахворювання та зберегти здоров’я

Жовтень — міжнародний місяць боротьби з раком грудей, тому саме в цей період проходять всесвітні акції та заходи, присвячені цій темі.

На першій стадії раку молочної залози 95% жінок за статистикою можуть подолати хворобу. Тому профілактика та своєчасна діагностика — основа здоров’я. Якщо вам більше 30 років, щороку звертайтеся до гінеколога, а за його направленням — до мамолога.

Мамолог спеціаліст, що займається діагностикою та лікуванням захворювань грудей. 

Читайте також: «Вправи Кегеля: те, що потрібно кожній». 

Як слідкувати за здоровʼям грудей самостійно?

Заведіть звичку щомісяця оглядати груди. Будь-які зміни у формі, структурі чи кольорі ареол мають вас насторожити. Не лякайтеся завчасно, просто регулярно відвідуйте лікаря.

Груди можуть набрякати в певні дні менструального циклу, це нормально. Жінкам після 50 років потрібно щороку відвідувати мамолога. Мамографія ефективна після 50-60 років, а жінкам до 40 призначають УЗД. Памʼятайте, чим раніше ви помітите проблему, тим більше шансів на успішне лікування. 

У такій ситуації краще перестрахуватися, ніж недогледіти. Перша людина, яка має подбати про вас, ви самі. Всього 10-20 хвилин раз на місяць зможуть зберегти здоровʼя ваших грудей. Тому полюбіть себе й не забувайте вчасно проводити профілактичні огляди.

Читайте також: «Оздоровлюючий експрес-масаж для обличчя». 

Прості речі рятують життя

Для того, щоб значно знизити ризик ракових захворювань, дотримуйтеся простих правил.

 

  1. Дозуйте перебування на сонці. Сонячні опіки і засмага значно підвищують ризик новоутворень. Захищайте тіло одягом і сонцезахисним кремом.
  2. Відмовтеся від шкідливих звичок. Алкоголь, паління, жирна їжа та пасивний спосіб життя — коротка дорога до проблем зі здоров’ям.
  3. Вживайте різноманітну їжу. Науковці навіть говорять про дієту, яка є профілактичною щодо онкозахворювань. Їжте моркву, виноград, яблука, горіхи, зелень. Ці недорогі продукти захищають нас від вільних радикалів та токсинів.
  4. Дотримуйтесь правил роботи на виробництві, в господарстві та на роботі. Обмежте використання їдких речовин, вимагайте дотримання санітарно-гігієнічних норм на робочому місці.
  5. Слідкуйте за емоціями. Хоч і доведено, що рак не має психоемоційного підгрунтя, але все ж щаслива та задоволена життям людина з більшим запалом турбується про своє здоров’я.
  6. Регулярно відвідуйте свого лікаря. Він має знати про будь-які зміни вашого самопочуття.

Загалом зазначені методи профілактики знижують вірогідність раку на 50%, високий відсоток, чи не так?

Рак молочних залоз — дійсно небезпечна хвороба, але виліковна. До того ж профілактика значно знижує ризики. Поговоріть з подругами про запобігання хворобі та будьте здорові!

 

28 Жовтня / 2019 Жіноче здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Благодійність