Запитання, які допоможуть зрозуміти, чи готова ти до материнства

“Усі мої подруги давно стали матусями, думаю, і мені пора. Батьки наполегливо вимагають онуків і справді, напевно, потрібно народжувати, все-таки час іде”. Щось я тут не бачу особисто твоєї думки й бажання, виключно підштовхування до материнства ззовні. І якщо ти досі не народила, значить на те є причини. Можливо, це той самий внутрішній сумнів “А чи готова я?”. Просто дай відповідь на кілька запитань і ситуація з “Пора народжувати” або “Ні, ще не час” стане максимально прозорою.

Чи готова ти стати мамою? 5 важливих запитань самій собі

1-Чи-готова-ти-до-вагітності

Давай тільки домовимося, що під час відповідей ти будеш спиратися на ці три пункти:

  1. Будь на 100% чесною перед собою.
  2. Не потрібно копатися всередині своєї свідомості, намагаючись знайти відповідь, яка буде приємнішою твоїм моральним нормам. Найперша, негайна внутрішня реакція буде найбільш наближеною до 100% правдивої відповіді.2-Чи-готова-ти-до-вагітності
  3. У цьому випадку правильних і неправильних відповідей не існує. Тому якщо в підсумку в тебе в голові виникне запитання “Так, а як зрозуміти, що настав той самий відповідний час?” – це абсолютно нормально. У кожної жінки свій внутрішній дзвіночок, який дзвенить із фразою “Хочу дитину”. Тільки це не означає, що він має обов’язково задзвеніти абсолютно у всіх.

Цікаво на тему: Хто такі чайлдфрі та чому люди відмовляються заводити дітей?

Які емоції я відчуваю, побачивши немовлят і старших діток?

3-Чи-готова-ти-до-вагітності

Є негласне правило материнства – ти будеш ставитися абсолютно по-іншому до своєї власної новонародженої дитини, малюка, який підріс, і підлітка, в порівнянні з будь-якими іншими дітьми (чи то племінник, чи то малюк, який гучно плаче, в супермаркеті). І в цьому, безсумнівно, є частка правди. Тільки одне невелике “але”. Щоб зрозуміти, чи хочеш ти стрибнути з парашутом, не обов’язково його надягати й лізти в літак…

Чи згодна я відмовитися від улюблених хобі та звичного щоденного ритму?

4-Чи-готова-ти-до-вагітності

З одного боку це можна розглядати як звичайний бартер – більшість твоїх захоплень, розваг і величезну частину улюбленого егоїзму в обмін на нове життя, а точніше, на твоє немовля. Так, з багато чим доведеться розпрощатися надовго, а з чимось навіть назавжди. Щось із минулого життя залишиться з тобою, проте буде в набагато менших кількостях. Але з іншого боку, можливо, саме малюк і заповнить той самий порожній простір у твоїх буднях і стане довгоочікуваною відсутньою радістю.

Цікаво на тему: 13 книг для батьків, які потрібно прочитати перед народженням дитини

Наскільки міцні мої стосунки з партнером?

5-готова-до-вагітності

Про статус питати моветон, бо штамп у паспорті насправді не означає абсолютно нічого. Тут важливіше те, чи готовий твій партнер до дитини? Ви щасливі у стосунках чи ні? Якщо на другому питанні ти задумалася, то запам’ятай: якими б чарівними не були діти, вони приходять у цей світ не для того, щоб полагодити ваші зламані стосунки.

На якому етапі кар’єрного зростання я перебуваю?

6-Готова-до-вагітності

Декретна відпустка, потім можливість працювати на неповному робочому дні та згодом повернення у звичайний трудовий режим для збереження своєї кар’єри – це все дуже чудово. Якщо, звісно, твій роботодавець настільки терплячий, а ти настільки цінний співробітник.

Цікаво на тему: Як відповідати на недоречні запитання, щоб їх більше не задавали

Чи готова я фінансово до народження дитини?

7-вагітність

Обов’язково врахуй такі моменти: борги (якщо є), вартість поточного способу життя, майбутні середні та великі витрати, потенційні витрати на народження і подальше виховання дитини.

Якщо ти не впевнена, чи настав час заводити дитину – це абсолютно нормально. Головне, будь чесною перед собою і дій так, як вважаєш за потрібне, а не так, як того хочуть оточуючі порадники. Коли прийде час, повір, ти дізнаєшся про це першою.

Читай також:

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті