Затишок орендованого житла: прості та стильні дизайнерські прийоми

Знайти квартиру своєї мрії, так щоб і місце розташування влаштовувало, і вартість, і тим більше інтер’єр, не так вже й просто. Що ж робити, якщо квартира, яку ви орендуєте, не надихає своїм дизайном? У цій статті експерт EVA Blog Ольга Марченко розповість, як без особливих вкладань зробити наймане житло стильним і мобільним, так щоб при переїзді було зручно забрати свої речі до нової оселі.

Меблі

Переїжджаючи до нової оселі, оцініть, наскільки ергономічно вона оформлена, чи доречно розташовані в ній меблі. Якщо маєте можливість перемістити шафу, диван або комод так, щоб з’явилося більше вільного простору, скористайтеся нею. Наприклад, комод у коридорі займає надто багато місця. У цій зоні достатньо прикріпити пару полиць для взуття, щоб задовольнити свої потреби. А комод буде більш функціонально використовуватися в дитячій, вітальні або навіть на балконі.

Після того, як ви визначилися з розташуванням меблів, оцініть, наскільки вони презентабельно виглядають. Можливо, потрібно купити плед, щоб прикрити стару оббивку дивана, або чохли для стільців, щоб приховати потерті сидіння.

Якщо вам мало тих меблів, які є у квартирі, найкращим варіантом буде придбати ящики-органайзери. Вони бувають приховані та відкриті. Також існують меблі-органайзери — такий варіант вирішує одразу кілька проблем. Наприклад, пуф-органайзер стане як місцем для додаткового сидіння, якщо до вас прийдуть гості, так і місцем для зберігання речей.

Якщо у вашій квартирі є стінка-шафа і вона лякає вас своїм виглядом, ви можете зняти з петельок дверцята й розмістити на полицях стильні полички-органайзери. Вони суттєво змінять на краще зовнішній вигляд старих радянських меблів.

Текстиль

Текстиль здатний кардинально перевернути атмосферу вашої оселі. Можна істотно змінити вигляд кімнати, повісивши нові світлі штори. Краще, якщо вони будуть однотонні, — це збільшить простір в оселі. Якщо у вас гарний краєвид із вікна, краще повісити на нього тюль або штору з органзи.

Щоб приховати недоліки старої підлоги, можна купити ковролін або лінолеум. Якщо ви не хочете сильно вкладатися, то можна придбати килим, який буде вам до душі, — його ви з легкістю зможете перевезти потім до нової оселі.

Також затишок у кімнатах створять подушки, які можуть бути в стилі вашого інтер’єру, серветки та скатертина на кухні.

Світло

Найчастіше світла в орендованому приміщенні не вистачає. Ви можете доповнити освітлення в кімнаті локальними світильниками, а також затишними гірляндами, які можна повісити під стелю або покласти на підлогу.

Декор

Один із важливих елементів в орендованій оселі — стіни. Якщо у квартирі є проблемні зони, де шпалери вицвіли, відклеїлися, або вам просто не подобається якийсь елемент стіни, ви завжди можете його приховати. Це можна зробити за допомогою картини, плакату, дошки, де ви можете писати крейдою й залишати нагадування.

Можна також прикрутити поличку й поставити на неї ампельні рослини, які будуть красиво спускатися донизу й не тільки прикрашатимуть стіну, але й наповнюватимуть квартиру киснем.

Завдяки декору приміщення набуде рис вашої індивідуальності, й наймана квартира стане більш затишною. Наповніть оселю пам’ятними для вас сувенірами, фотографіями, книгами.

В оформлення найманого житла варто вкладати сили й енергію, тому що насолоджуватися життям потрібно тут і зараз. Нехай ваша квартира створює гарний настрій!

11 Лютого / 2019 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *