Зручні способи зберігати косметику

Пам’ятаєте відчуття, коли відкриваєш косметичку й довго не можеш знайти потрібний відтінок помади або обшукуєш кожну шафку у ванній, щоб віднайти точилку для олівця? Багато хто з нас звикли складати всю косметику в невелику косметичку, але як ви вже самі помітили, це не найкращий варіант, особливо якщо її багато. Крім того, це сприяє розвитку бактерій. Сьогодні ми розглянемо кілька найактуальніших способів зберігання косметичних засобів.

Косметичні валізи

Такі органайзери мають неймовірну кількість висувних і складних поличок, в яких дуже зручно сортувати косметику. У кожної дівчини при погляді на такі бокси завмирає серце, й хочеться відразу заповнити кожен відсік улюбленою косметикою!

Часто такі валізи закриваються на ключик, завдяки чому можна легко уберегти косметику від непосидючих дітей. Але у косметичних валіз незважаючи на їхню мобільність і зручний функціонал все ж є недолік — це їхня вага та громіздкість.

Акрилові органайзери

Головні переваги такого способу розміщення:

  1. Прозорість, завдяки якій пошук потрібного косметичного засобу значно прискорюється.
  2. Можливість розширення шляхом додавання нових модулів.

Крім усього іншого, акриловий органайзер зручно мити й на ньому не видно пилу.

Магнітні дошки

Гарна ідея, якщо ви з тих, хто обирає не кількість, а якість. Якщо косметики у вас не так багато, але кожен із продуктів має цікавий дизайн або належить до відомого бренду, то цей варіант зберігання для вас. Є готові дошки, але ви можете й самостійно створити цікаву поверхню, на якій будуть закріплені всі ваші косметичні улюбленці. На палетку з тінями, пудру, помаду кріпляться невеликі магніти. Вони в вертикальному положенні розміщуються на спеціальній поверхні. У результаті отримуєте не просто спосіб зберігання, а справжню творчу інсталяцію, що прикрашає куточок, де ви наводите красу.

 

Особливості місця зберігання косметики

Після того, як ви обрали свій зручний спосіб організації косметики, розберемо,  як правильно обрати місце зберігання.

  1. Якщо ви використовуєте органічну косметику на кремовій основі, то найкраще місце для неї —холодильник. Так усі натуральні компоненти довше збережуть свої властивості, а термін придатності буде тривалішим.
  2. Для інших видів такий спосіб зберігання не підійде, оскільки косметика не любить перепадів температури. Саме тому звичне для багатьох людей місце розміщення косметики — ванна кімната — не найкращий вибір.
  3. Також косметика не виносить потрапляння прямих сонячних променів, особливо якщо це пудра, тіні чи будь-які інші засоби з сухою текстурою.
  4. Щоб стежити за терміном придатності косметики, ви можете створити спеціальні відсіки в записнику, які будуть нагадувати вам про важливі обмеження по зберіганню. Можна впорядкувати засоби за терміном придатності й написати на стікері нагадування, до якого місяця їх можна використовувати.

Є власні цікаві ідеї зберігання косметики? Сміливо діліться ними у коментарях!

12 Березня / 2019 Дім

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність