5 рецептів приготування прохолодних напоїв на основі кави
Якщо ви дуже любите ці трендові напої, тоді ви потрапили за адресою. EVA Blog підготував п’ять смачних і дуже простих рецептів приготування айс-кави. Ну що, готові поекспериментувати зі смаками?

Глясе
Глясе – це холодний кавовий напій із морозивом. Подають його зазвичай у фігурній прозорій склянці з соломинкою, але підійде і ваша улюблена чашка, адже ми тут готуємо смаколик для себе, а не для ресторану 😈

Що знадобиться:
- кава (еспресо) – 150-200 мл;
- кулька морозива пломбір;
- збиті вершки;
- порошок кориці або шматочок чорного шоколаду;
- цукор (за бажанням).
Приготування
Приготуйте каву будь-яким зручним для вас способом – у турці, у кавомашині. Після чого охолодіть її приблизно до +10°С. Якщо ви хочете додати цукор, робити це краще відразу, поки напій гарячий.
- Налийте каву в склянку/чашку.
- На поверхню покладіть кульку з морозивом (зазвичай порція морозива становить четверту частину від кількості напою, але вам краще орієнтуватися на особисті вподобання).
- Збитими вершками зробіть невелику шапочку.
- Прикрасьте все зверху порошком кориці або натріть шматочок чорного шоколаду на дрібній тертці.
- Закиньте соломинку і можна кайфувати.
Цікаво на тему: : Як приготувати дієтичне морозиво: 5 простих рецептів
Оранж-кава (бамбл-кава)
Кава з приємною прохолодою і нотками цитруса – це ідеальне поєднання, про яке не потрібно довго розповідати. Його варто один раз спробувати, щоб закохатися назавжди ❤

Що знадобиться:
- кава (еспресо) – 50 мл;
- апельсиновий фреш – 100 мл;
- кубики льоду.
Приготування
- Приготуйте каву і дайте їй трохи охолонути. Міцність напою регулюється за вашим смаком.
- Візьміть чисту склянку, наповніть її льодом і додайте апельсиновий фреш. Рекомендується використовувати свіжовичавлений сік, щоб смак був більш вираженим і натуральним.
- Притисніть столову ложку до стінки склянки й потихеньку по ній влийте каву. Таким чином у вас вийде коктейль із двома шарами, що нагадують забарвлення бджілки.
Якщо хочете підсолодити напій, додайте сироп або розчиніть цукор у ще гарячу каву.
Еспресо-тонік
Хочете чогось особливого, не надто солодкого й освіжаючого? Еспресо-тонік стане чудовим вибором. Це, мабуть, найлегший і найшвидший у приготуванні напій.

Що знадобиться:
- кава (еспресо) – 50 мл;
- тонік (чудово підійде Швепс) – 150 мл;
- кубики льоду.
Приготування
- Попередньо приготуйте каву і дайте їй трохи охолонути.
- Додайте в склянку лід і налийте тонік.
- Влийте в склянку каву.
За бажання напій можна прикрасити шматочком лайма.
Цікаво на тему: Матча-лате: що це таке і як приготувати
Айс-латте з карамеллю та вершками
Якщо ви шанувальник кавових напоїв з більш ніжним смаком, тоді цей рецепт точно для вас. Так, приготування айс-латте може здатися дещо часозатратним, але, повірте, воно того варте.

Що знадобиться:
- кава (еспресо) – 50 мл;
- вершки – 120 мл;
- цукор за смаком;
- ванільний цукор – половина ч.л.;
- карамельний сироп – 2 ч.л.;
- кубики льоду.
Приготування
- Приготуйте каву і дайте їй злегка охолонути.
- В окремій посудині змішайте вершки, цукор і ванільку. Добре збийте все до легкого загустіння.
- Додайте в склянку кілька ложечок сиропу з карамеллю (кількість сиропу можете додавати на свій розсуд) і каву. Добре все змішайте.
- Покладіть кубики льоду в склянку до кавового напою.
- Додайте збиті вершки. Айс-латте готове!
Фраппе
І завершує нашу добірку рецептів кави фраппе. Це напрочуд смачний напій родом із Греції, який точно врятує від спеки та потішить своїм молочним смаком.

Що знадобиться:
- свіжозварена кава м 200 мл;
- колотий лід – столова ложка;
- молоко – 70 мл;
- сироп (амаретто, арахіс, ваніль, ірландський крем) – 2-3 ч.л.
Приготування
- Заваріть каву і дайте їй охолонути.
- Додайте в чашу блендера молоко, сироп і лід. Добре все збийте до появи пінки.
- Налийте у високу склянку каву і прохолодну молочну суміш.
За бажанням можна додати в склянку кульку морозива (крем-брюле) 🍨
Не знаю, як вам, але мені терміново потрібно що-небудь приготувати з цих напоїв. До речі, а який вам сподобався найбільше? Напишіть у коментарях 👇






















Коментарі покищо відсутні