10 заповідей красивого тіла та молодого обличчя

Кожна жінка хоче якомога довше залишатися молодою та здоровою. Насправді, для цього не потрібно витрачати купу грошей, якщо дотримуватися простих порад. Пропонуємо чек-ліст, який допоможе вам правильно доглядати за собою та зберегти молодість і здоров’я.

Виховуйте в собі бажання бути красивою

Все починається зсередини. Ви маєте бути готові сприймати себе гарною. Відчуйте себе красивою, привабливою жінкою. Ви одразу помітите, як зміниться ставлення оточення. Кожного ранку, дивлячись у дзеркало, робіть собі комплімент. Зовсім скоро ви помітите, що виходите з дому в іншому настрої.

 

Висипайтеся

Здоровий сон — запорука міцного здоровʼя та чудового стану шкіри. Ви маєте спати не менше ніж 8 годин на добу, тому навчіться лягати вчасно, а не засиджуватися за робочими проєктами чи переглядом ТБ. Як засинати швидко: не користуйтеся гаджетами хоча б за годину до сну; не переїдайте; вигадайте «ритуал». Наприклад, прийміть ванну чи випийте зеленого чаю. Залишіть за межами спальні інші справи, у жодному разі не використовуйте ліжко як обідній стіл, робочий кабінет чи салон краси. Ліжко — тільки для сну й сексу.

Слідкуйте за харчуванням

Намагайтеся збалансувати раціон, щоб у ньому було достатньо вітамінів, макро- та мікроелементів. Пийте чисту воду, обмежте вживання кави та чорного чаю. І, звісно, не спокушайтеся зайвими калоріями. Однак не перетворюйте прагнення до здорового харчування на жорстку дієту, яка тільки зашкодить здоров’ю. Дієтологи радять віддавати перевагу свіжим овочам і фруктам, продуктам на пару, їсти менше солоного та копченого. 

Доглядайте за тілом та обличчям

СПА-процедури в салоні видаються вам надто дорогими? Влаштуйте догляд вдома! Зараз доступно багато бьюті-товарів: маски, скраби, пілінги, креми для зволоження та очищення. Можна самостійно робити собі манікюр і педикюр. Важливо слідкувати за станом волосся, нігтів і зубів. Прості щоденні процедури допоможуть вам якомога довше зберегти природну красу. 

А ще не економте на декоративній косметиці: те, що ви наносите на обличчя, має бути якісним. Відмовтеся від засобів, які коштують недорого, але вам не підходять. Краще мати 2 дорогі помади, які зроблені неначе для вас, аніж 20 дешевих, жодна з яких вам не личить. 

Турбуйтеся про здоровʼя

Забудьте про відмовки, коли йдеться про погане самопочуття. Часто болить голова? Час перевірити тиск і судини. Навіть зручне колись взуття змушує ноги боліти? Відвідайте ортопеда. Вас турбують невластиві вам висипи? Зверніться до дерматолога. Чим раніше ви знайдете причину, тим простіше буде позбутися її. Регулярно відвідуйте жіночого лікаря, не пропускайте профілактичні огляди. 

Відмовтеся від шкідливих звичок

Так, це важко. Навіть якщо ви не палите, майже не вживаєте алкоголь, це не означає, що у вас немає шкідливих звичок. Хтось надмірно зловживає солоденьким чи гостреньким, хтось любить дивитися серіали до ранку, а ще дехто, обираючи наряд, не зважає на погоду. Спробуйте створити максимально комфортні умови для організму в усіх сферах життя. 

Уникайте стресів

У сучасному світі їх аж надто багато. Спробуйте ставитися до невдач по-філософськи та не переоцінюйте значення негативних подій у вашому житті. А також намагайтеся не спілкуватися з токсичними людьми, не переживати чужий негатив і не розв’язувати проблеми, які вас жодним чином не стосуються. Переживання залишають дуже великий відбиток на обличчі та не менший — на настрої. Чи варте це того? Завжди розділяйте роботу та особисте життя.

Займіться улюбленою справою

Коли людина займається тим, що приносить їй задоволення, вона квітне на очах. Під час улюбленого заняття виділяється ендорфін — гормон щастя. Він робить шкіру гладкою, очі блискучими, а тіло гнучким і здоровим. Тож час записатися на секцію дзюдо, почати вишивати хрестиком чи піти в тижневий похід. Робіть те, що по-справжньому вас захоплює, і молодість нікуди не зникне. Жінки, які почали жити для себе, мають значно молодший вигляд, ніж ті, хто досі цього не робить.

Посміхайтеся

Усмішка робить людину більш привабливою. Не бійтеся подарувати гарний настрій і собі, і тим, хто вас оточує. Це стосується і компліментів: навчіться ділитися позитивними емоціями. Якщо вам щиро сподобалася сукня колежанки чи шарф перехожого, скажіть їм про це. А ще кажуть, що людина з посмішкою на обличчі виглядає молодшою.

Любіть своє тіло незалежно від того, яким воно є

Для нормального самопочуття (як фізичного, так і психоемоційного) потрібно любити своє тіло. Цінуйте не тільки свої принади, а й недоліки: розтяжки, зморшки, трохи зайвої ваги чи нігті незвичайної форми. Забудьте про думки, що зʼїдають вас зсередини: «Я низького зросту», «У мене великий розмір ноги», «Я ношу одяг розміру L». Важливо сприймати себе такою, яка ви є, не соромитися своїх форм, — у цьому полягає суть бодіпозитиву.

Щоб мати красиве тіло й молоде обличчя, не обов’язково витрачати купу грошей та часу. Ці прості поради не тільки допоможуть вам правильно доглядати за собою, а й покращать ваше самопочуття та підвищать самооцінку.

18 Грудня / 2019 Жіноче здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA