Незабаром настане найромантичніше свято року — День святого Валентина. Щоб подарувати своєму коханому або коханій романтичну атмосферу та гарний настрій на весь день, порадуйте його або її незвичайним сніданком. Усе, що для цього потрібно, — лише встати трохи раніше, ніж зазвичай. А цікаві й прості ідеї романтичних сніданків шукайте у новій статті на EVA Blog.
Ніжні оладки
Ідеальний сніданок для тих, хто любить поласувати солодощами
Якщо ваш коханий або кохана обожнює солодке, приготуйте йому або їй ніжні оладки у формі серця. Для цього вам знадобиться спеціальна формочка — її також можна використовувати для приготування яєчні, тостів, печива та інших страв у формі серця. А для того, щоб надати простим оладкам нових смакових відтінків, додайте до них трохи улюблених ягід та бальзамічного соусу, який, до речі, відмінно пасує до будь-яких страв: риби, салатів, м’яса, овочів та навіть морозива!
яйце: 1 шт.
цукор: ½ склянки
кефір: ½ л
борошно: 2 склянки
сода: ½ чайної ложки
оцет: 1 столова ложка
морожені ягоди та бальзамічний соус за смаком
сіль за смаком
Збийте яйце з цукром.
Поступово додавайте кефір та борошно, чергуючи їх між собою та помішуючи.
Погасіть соду оцтом і додайте до тіста.
На розігріту сковорідку покладіть форму у вигляді серця та випікайте в ній оладки.
Подавайте з улюбленими ягодами та бальзамічним соусом.
Яєчня у формі серця
Калорійний та поживний сніданок для активних особистостей
Яєчня у формі серця — це класика жанру, найпростіший та найвідоміший спосіб зробити приємний сюрприз для коханого або коханої у святковий день. Утім, різновидів романтичної яєчні теж є багато.
На розігріту сковорідку покладіть формочку та вбийте всередину неї яйце.
За допомогою формочки для печива виріжте з готової яєчні серце та покладіть зверху на тост. Прикрасьте зеленню.
Формочкою виріжте у скибці хліба отвір у вигляді серця, підсмажте з одного боку, а потім переверніть на другий бік, вбийте всередину яйце і смажте до готовності.
Якщо у вас немає спеціальної формочки для яєчні або печива, надати яєчні романтичного вигляду можна за допомогою сосиски: розріжте її навпіл, не дорізаючи до кінця. Вільні краї розгорніть назовні та зафіксуйте за допомогою зубочистки — вийде сердечко. Покладіть його на сковорідку, вбийте всередину яйце й смажте до готовності.
Найпростіший спосіб прикрасити традиційний сніданок — подати до столу шматочки бекону або сосиски, загорнуті у форму серця, а потім обсмажені на сковорідці.
Парфе з ягодами
Вишуканий та легкий сніданок для тих, хто стежить за фігурою
Традиційний парфе — це десерт французької кухні, що готується зі збитих та заморожених вершків, ванілі та цукру. Американський варіант парфе готується з викладених шарами вершків, желе або морозива з іншими компонентами: гранолою (сухим сніданком), горіхами, фруктами, сиропами тощо. Якщо ваша друга половинка зазвичай снідає вівсянкою, здивуйте її смачним, легким та надзвичайно красивим сніданком з вишуканою назвою парфе.
мюслі, гранола або інший сухий сніданок: 125 г
грецький йогурт без цукру або йогурт з козячого молока: 300 мл
мед: 1–2 чайні ложки
заморожені ягоди: 150 г
кілька ягід, листок м’яти для прикрашання
Змішайте мед та ягоди, додайте столову ложку води та прокип’ятіть на повільному вогні 5–7 хв. Остудіть.
В красивій склянці або бокалі викладіть почергово шарами гранолу, йогурт, соус з ягід. Прикрасьте ягодами та листочком м’яти.
Піца по-флорентійськи
Смачна, поживна та корисна овочева піца з яйцями
Щоб зекономити час вранці та здивувати кохану або коханого незвичайним сніданком, ви можете заздалегідь приготувати тісто для піци або взяти готове магазинне.
Тісто для піци
яйця: 2 шт.
кефір: 400 мл
цукор: 1 чайна ложка
сіль: ½ чайної ложки
оцет: 1 чайна ложка
сода: ½ чайної ложки
борошно: 2,5 склянки
Збийте яйця з сіллю та цукром, додайте кефір та соду, погашену оцтом.
Всипте в тісто борошно й добре перемішайте.
Застеліть деко пергаментом, вилийте тісто й викладіть на нього начинку.
Начинка
шпинат: 200 г
твердий сир: 50 г
шампіньйони: 100 г
томатний соус: 5–6 столових ложок
яйця: 4 шт.
сіль, перець, рослинна олія за смаком
Шпинат помийте, наріжте та опустіть в киплячу воду на 2 хв. Далі помістіть на друшляк, промийте холодною водою й трохи просушіть.
Гриби наріжте тоненькими скибками й обсмажте на олії з обох боків. Додайте трохи солі й перцю.
Обережно розподіліть по тісту томатний соус.
Зверху викладіть гриби, шпинат та половину тертого сиру.
Відправляйте у духовку на 10 хвилин за температури 200 °С.
За допомогою столової ложки зробіть у начинці 4 заглиблення, вбийте в кожне з них по яйцю, посипте другою половиною сиру й випікайте ще 7–8 хвилин.
Смузі з полуницею та м’ятою
Смачний сніданок для тих, хто не снідає
Ну, а якщо ваш коханий або кохана всупереч усім правилам здорового способу життя не снідає, зробіть йому або їй приємність: приготуйте освіжаюче полунично-м’ятне смузі, що ідеально пасуватиме до романтичного сніданку в День усіх закоханих.
заморожена або свіжа полуниця: 100 г
свіжа м’ята: 1 невеликий пучок
яблуко: 1 шт.
лайм: ½ шт.
вода: 1 склянка
цукор або мед: 1 столова ложка
Складіть усі компоненти в блендер або кухонний комбайн й добре збийте до однорідної консистенції. Одразу спробуйте: якщо вирішите, що напій вийшов надто рідким або солодким, додайте кілька ягід і ще раз збийте.
Коментарі покищо відсутні