Поради тим, хто прагне стрункості, від експерта премії Мама року Марини Боржемської

Експерт національної премії Мама року в номінації «Спорт» і одна з кращих фітнес-тренерів України Марина Боржемська ділиться корисними порадами, що наблизять тебе до фігури мрії. Дивись, втілюй і будь гарною!

А ми нагадуємо, що до 26 квітня проходить голосування за кращі історії про талановитих, успішних, дбайливих і просто супер мам і бабусь. Переходь за посиланням і голосуй за вподобану історію — лишилося не так багато часу.

Поради для тих, хто хоче скинути вагу

Всі знають, що для того щоб схуднути, потрібно займатися спортом і стежити за харчуванням. Та чи можна прискорити процес і збільшити віддачу? Спробуй такі прийоми:

  1. Робити масаж кишечника — кругові рухи долонею з легким натиском за годинниковою стрілкою. Виконується після пробудження, не встаючи з ліжка.
  2. Підтримувати баланс лужних і кислих продуктів у кожному прийомі їжі. Наприклад, вживати м’ясо разом з овочами.
  3. Відмовитися від продуктів, котрі викликають непереносимість. Визначити їх можна, пройшовши спеціальну діагностику.
  4. Ретельно пережовувати їжу. Це допоможе зменшити кількість з’їденого та відчути насичення до того, як настане переїдання.
  5. Пити достатню кількість води протягом усього дня.

Сніданок як важлива складова правильного харчування

Саме по собі здорове харчування не спалює зайві кілограми. Але в комплексі з розумним обмеженням раціону та свідомим вибором продуктів допоможе краще себе почувати й не переїдати протягом дня.

Як снідати, якщо бажаєш схуднути:

  1. Включити вівсянку та цільнозерновий хліб — здорові вуглеводи наповнять тебе енергією.
  2. Доповнити прийом їжі свіжими фруктами й овочами — це клітковина для підтримки нормальної роботи шлунково-кишкового тракту.
  3. Куряча грудка й інші продукти, багаті на білок, дозволять бути ситою протягом тривалого часу.
  4. Здорові жири — для енергії та стимулювання мозкової діяльності.

Рецепти швидких перекусів

Ці прості та швидкі страви можуть стати відмінним перекусом і прекрасно доповнять повноцінний прийом їжі. Залежно від того, у який час ти вирішиш їх з’їсти.

  • Сендвіч з авокадо. У тостері або на сковороді приготуй тост зі шматочка цільнозернового хліба. Авокадо та томат подрібни, додай щіпку орегано та 2 ложки хумусу. Намаж на хліб.
  • Омлет у томаті. Яйце збий із зеленню та тертим сиром. З двох помідорів зріж капелюшок, дістань серцевину й наповни яєчною сумішшю. Накрий «кришечкою» та запікай у мікрохвильовці 3–4 хв.
  • Салат з ківі та сьомгою. Філе слабосоленої сьомги, солодкий перець і ківі наріж кубиками, додай півкільця цибулі, трохи солі та чорного перцю. Для заправки змішай по ложці оливкової олії й лимонного соку.
  • Капрезе з куркою та авокадо. На тарілку виклади шматочки відвареної курки, прикрась половинками томатів черрі, порізаним авокадо й моцарелою. Посип базиліком і додай кілька крапель бальзамічного оцту.

Ефективні тренування вдома без додаткового інвентарю

І звісно, регулярні тренування. Спорт підіймає настрій, робить фігуру підтягнутою, допомагає витратити зайву енергію та створити в організмі той самий дефіцит калорій, завдяки якому і спалюється зайва вага. Тож якщо ти хочеш не просто схуднути, але й підкреслити достоїнства фігури, без вправ не обійтися.

Коли краще тренуватися: вранці або ввечері?

Ранкові тренування запускають в організмі процеси переробки цукру та окислення жирів. Це означає, що протягом дня в тілі буде менше відкладатися «про запас». Водночас вечірні тренування спалюють більше калорій, ніж аналогічні ранкові.

Який час вибрати — вирішувати тобі. І те, й інше позитивно впливає на фігуру. Спробуй ранкову зарядку та вечірнє тренування від Марини Боржемської, щоб вибрати свій ідеальний варіант.

Ще універсальні комплекси тренувань для схуднення:

І не забудь взяти з собою гарний настрій: насолоджуйся тренуваннями, смачною здоровою їжею та новим відображенням себе в дзеркалі. Тільки так твої дії стануть стилем життя, який приносить задоволення.

23 Квітня / 2021 Жіноче здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті