Міжнародний день сім'ї: що ми святкуємо

Щорічно 15 травня в Україні й в усьому світі відзначається Міжнародний день сім’ї. Генеральна Асамблея ООН запровадила свято ще у 1993 році. Мета — привернути увагу громадськості з різних країн світу до проблем, пов’язаних з інститутом сім’ї, підвищити знання соціальних і демографічних процесів.

Международный день семьи: что мы празднуем

Важливість свята

В ООН вважають сім’ю основним соціальним осередком суспільства, хоч і визнають, що сучасні тенденції дещо змінили уявлення про неї. Трансформації породили нові труднощі та виклики, тому щороку до свята вибирається певна тема, яка висвітлює ту чи іншу проблематику. Наприклад: створення родини на основі партнерства, сім’ї для людей будь-якого віку, вплив ВІЛ та СНІДу на добробут сім’ї, гендерна рівність і права дітей тощо.

Виходячи зі змісту, розробляються стратегії підтримки й розвитку, які орієнтовані на інтереси сім’ї. Розраховується, що їх виконання допоможе впоратися з бідністю й голодом, забезпечить добробут і здоров’я, доступ людей до освіти протягом всього життя.

Свято покликане об’єднувати людей різних вікових груп, націй і поглядів. Тож День сім’ї — це привід подбати про нужденних, дітей та старих, які залишилися без піклування. Тому 15 травня часто організовують благодійні акції.

Україна теж має подібне свято — День родини, яке відзначають 8 липня.

Важность праздника

Як відсвяткувати День сім’ї в Україні

У нас свято не користується особливою популярністю. Але чому б не запровадити нову традицію в колі своєї родини? Пропонуємо кілька ідей. Можна:

  • навідатися до бабусь і дідусів, допомогти їм по господарству, закупити продуктів, та просто поговорити. День сім’ї — хороший привід помиритися з родичами. Тому кличте у гості близьких людей, з якими були не в ладах чи давно не бачилися;
  • провести день з дітьми. Виберіть заняття до душі:
    активний відпочинок, прогулянка, катання на роликах або ковзанах, похід на виставку чи в музей, поїздка на екскурсію. Як варіант — залиштеся вдома, приготуйте смачну вечерю і розкажіть історію своєї родини, покажіть старі знімки;
  • вирушити на пікнік сім’ями. Запросіть своїх братів, сестер, тіток і дядьків. Впевнені, вони розкажуть багато цікавого;
  • влаштувати сімейну фотосесію. Запропонуйте взяти у ній участь представникам старшого покоління, адже з ними так мало спільних світлин. Якщо ваша сім’я любить подарунки, можете обмінятися чимось символічним. Або зробити презент для всіх, наприклад сімейний портрет з фотографії, мозаїка і т.і. Картина буде дарувати теплі спогади.

Как отпраздновать День семьи в Украине

Ну ви зрозуміли задум — треба присвятити цей день сім’ї. І не лише своїй. Усі члени родини можуть стати волонтерами, зібрати іграшки, книги й передати до дитячого будинку. Можна допомагати й пансіонатам для літніх. Такі люди завжди потребують будь-якої допомоги, а ще більше — уваги та турботи.

Тож долучайтеся, проведіть це свято по-особливому, зробіть свій внесок у розв’язання проблем сімей у світі.

12 Травня / 2020 Материнство

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Твердохлєбова Яна

    Доброго дня! Для участі у конкурсі коментар потрібно залишати за посиланням https://evahappyma.com.ua/doglyad-za-shkiroyu-ditini-pershih-misyatsiv-zhittya/.

  2. Катерина

    Ваша продукція супер, синочок з задоволенням купається, оченята не подразнює, заспокоює шкіру, має приємний аромат, який залишається надовго, вашій продукції довіряю, користуємось, супер ❤️

  3. Таїсія

    Ми користувалися косметикою Бюбзен та Джонсон, перейшли на Ля рош!

  4. Ірина

    Користуємось олійкою і молочком. Дуже задоволені.

  5. Tetiana Baranivska

    А мені дуже подобається зволожуюча олійка) Вона найкраща) а ще м’який гель для душу і мило)

КЩМ знижки