С – свекруха. Будуємо відносини

Сьогоднішня наша тема надзвичайно тонка та делікатна. Ні, мова не піде про інтимні стосунки або тонкощі виховання. Поговоримо про більш складні речі – відносини між невісткою та свекрухою. Як правильно побудувати спілкування з мамою чоловіка, які існують особливості та нюанси – читайте далі.

Чомусь так повелось історично, що слово «свекруха» викликає у багатьох невісток нервові судоми, або навіть гіркі сльози. Це вона – та жінка, що постійно лізе не в своє діло, контролює кожен крок Вашого чоловіка, дає безліч корисних та некорисних порад що до сімейного життя й виховання дітей. Це вона вважає себе розумнішою, бо вже «бачила життя». Та чи всі свекрухи такі? Чи кожна мама чоловіка повторює стандартну модель поведінки, яку висміюють так багато літературних творів? На щастя – ні! І хоч дуже рідко, та все ж інколи можна почути щасливу історію про свекруху та невістку, які живуть душа в душу і люблять одна одну наче мати й донька.

Що ж робити іншим дівчатам, у яких відношення із другою мамою, м’яко кажучи, не склеюються?

Саме для таких жінок наші сьогоднішні поради.

Перша і найбільш дієва порада – живіть окремо

Це і є основний залог гарних стосунків між невісткою та свекрухою. Адже не даремно відома усім мудрість свідчить: «найкращі родичі – далекі родичі». Не ігноруйте ці слова, і якщо у Вас є хоч найменша можливість проживати окремо від бабусь та дідусів – обов’язково нею скористайтесь. У крайньому випадку, коли житлові умови родини не дозволяють таку розкіш, живіть хоча б в різних кімнатах. У своєму приміщені бутьте повноцінною господинею і неодмінно попросіть чоловіка встановити замок на двері.

Спробуйте прийняти свекруху такою, яка вона є

І це не означатиме, що вона перемогла або її взяла – ви ж не суперниці і ніколи ними не будете. Піти на поступки з боку невістки – свого роду хитрість, яка допоможе зробити крок у стосунках. Наприклад, признайте перевагу свекрухи на кухні. Нехай у приготуванні їжі вона буде головною: питайте в неї поради, просіть секретні рецепти. Мама обов’язково пом’якшає, коли матиме контроль хоч у якійсь сфері Вашого життя. Такими чином Ваші відносини швидко налагодяться. А от, слідувати її порадам чи залишитись при своїй думці – вирішувати мудрій невістці).

Тримайте нейтральну позицію

Об’єднуватись у коаліцію проти когось – найгірша ідея, що може прийти в голову невістці. І не важливо, Ви разом із чоловіком проти його мами, або разом із свекрухою проти коханого чоловіка – ні до чого гарного такі дії не призведуть.

Поважайте простір свекрухи

Ця порада для тих жінок, які живуть в одному домі з мамою чоловіка. Не влаштовуйте свої порядки, кладіть усі речі на місця – особливо на кухні! Якщо у Вас з’являються пропозиції що до більш вигідного використання житлового простору – обсудіть їх на сімейній раді. Ця порада зовсім не значить, що необхідно змиритись з чужими правилами. Ми просто кажемо про те, що саме такий метод є найбільш дієвим у періоді ознайомлення та добре допомагає втертися в довіру, яка Вам знадобиться у майбутньому.

Прислухайтесь до думки мами

Або хоча б робіть вигляд, що так робите). Старшій за Вас жінці буде надзвичайно приємно, що Ви поважаєте її точку зору. А для Вас – це черговий плюс у відношеннях.

Не намагайтесь зайняти місце доньки

Хоч якими б теплими не були відношення між мамою та донечкою, стосунки невістки та свекрухи – це зовсім інше. І якщо Ви не бажаєте, щоб до Вас відносились, як до дитини – будьте звичайною, чемною невісткою.

Тримайте дистанцію

Як це не дивно, та саме цей підхід здатен допомогти налагодити відношення з мамою чоловіка. Їй зовсім не обов’язково знати усі події Вашого життя, а про деякі моменти і взагалі краще не чути заради її ж здоров’я. Встановіть для себе певні рамки, яких Ви будете дотримуватись протягом всього життя.

Не приймайте слова свекрухи близько до серця

Вона значно старша за Вас і обов’язково буде давати поради, говорити як краще. Послухайте її, погодьтеся з нею, зробіть вигляд, що її повчання мають неабияке значення. Якщо вона сказала щось образливе – прийміть, і в залежності від її характеру, пропустіть крізь вуха або скажіть, що Вам це неприємно. В будь-якому випадку – відносьтесь до мами чоловіка з повагою.

Не обговорюйте Ваші відношення зі свекрухою в присутності дітей

Для них вона любляча бабуся, і їх відношення зовсім інші. То, нехай так і залишається.

Не вирішуйте з мамою чоловіка побутові проблеми

Так чи інакше, такі розмови найчастіше призводять до конфлікту, який Вам зовсім не потрібен.

Ніколи не порівнюйте свекруху зі своєю мамою!

Це найбільша помилка, яку тільки може зробити невістка. Мама – це мама, вона завжди буде найближчою людиною в житті. Тож, навіть і не думайте порівняти ці вкрай різні відношення.

Розраховуйте на підтримку другої половинки

Особливо, коли обставини стають конфліктними. Адже тандем жінки й чоловіка – це сила, яка здатна знаходити вихід з будь-якої ситуації. Якщо ж чоловік з Вами не погоджується, чи, не дай Бог, приймає сторону мами – це вже привід серйозно подумати про Ваші подружні стосунки. І свекруха тут вже ні до чого!

Усе, написане нами сьогодні – це не рецепт щастя, а прості рекомендації що до спокійнішого життя. Втім, тільки Вам, любі жінки, вирішувати, яку позицію приймати у стосунках зі свекрухою.

І що б Ви не вирішили, намагайтесь завжди ставитись до другої мами з повагою, та бути вдячною їй за те, що вона дала цьому світові найкращу для Вас людину – коханого чоловіка!

6 Червня / 2018 Материнство

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *