Цікаво на тему: Десерти зі смаком дитинства: 7 найкращих рецептів
Гострий мексиканський суп із квасолею
Простий у приготуванні суп із мексиканською харизмою. Страва виходить насиченою, в міру гострою. Якщо хочеться підвищити пікантність, скажімо так, не соромимося додавати більше перцю чилі. Усе залежить від уподобань і здатності витримати жар гострого перцю. Що тобі знадобиться для приготування?

Інгредієнти:
- яловичина (для цього супу підійде будь-яка частина) – 500 г;
- квасоля червона (консервована) – 400 г;
- селера – 100 г;
- морква – 200 г;
- цибуля ріпчаста – 100 г;
- печериці – 30 г (або два гриби середнього розміру);
- перець чилі – 30 г;
- томатне пюре – 600 г;
- кінза – 30 г;
- вода – 500 мл;
- гострий соус (наприклад, Шрірача) – 20 г;
- сіль і чорний мелений перець – за смаком.
А процес можеш подивитися за посиланням. Готуй разом із майстрами й пиши в коментарях, чи сподобався гостренький суп.
Гострі начос із м’ясом криля
Незвичайна закуска стане до смаку всій родині. Гостроту можна і потрібно регулювати. А якщо задумаєш готувати її на святковий стіл, обов’язково познач тарілочку вогненним значком 🔥, щоб усі гості були попереджені, а значить озброєні).

Інгредієнти:
- чіпси Начос – 1 упаковка;
- м’ясо криля – 2 банки по 100 г;
- червоний гострий перець – 1 шт;
- часник – 2 зубчики;
- лимон – 1 шт;
- грецький йогурт – 300 г;
- твердий сир (наприклад, Чеддер) – 100 г.
Переходь за посиланням і дивись процес приготування. Усе просто і легко.
Цікаво на тему: 8 оригінальних страв з яєць
Салат із куркою тандурі масала
Легкий, правильний, гостренький салат, який ти полюбиш з першої виделки. Насолоджуйся пікантним смаком без шкоди для фігури. Насичений, з цитрусовими нотками салат може стати повсякденною стравою або прикрасити святковий стіл.

Інгредієнти:
- куряче філе – 2 шт;
- спеції тандурі масала – 50 г;
- кіноа – 100 г;
- помідор – 2 шт;
- огірок – 1 шт;
- мікс салату;
- цибуля синя – 1 шт;
- йогурт грецький – 100 г;
- перець чилі – 1 шт;
- кінза – 20 г;
- лайм – 1 шт;
- олія;
- сіль.
Приготування салату з куркою тандурі масала дивись за посиланням нижче.
Сендвіч із диявольською скумбрією
Вельми оригінальна варіація сендвіча, яка приведе в захват гурманів. Гострий, пекучий, з незвичайним ансамблем смаків. Просто спробуй цей смачнючий сендвіч із диявольською скумбрією, і ти однозначно занесеш його до списку своїх улюблених перекусів.

Інгредієнти:
- скумбрія – 2 шт;
- масло вершкове – 200 г;
- каєнський перець – 10 г;
- паприка копчена – 10 г;
- майонез – 200 г;
- цибуля синя – 1 шт;
- огірок солоний – 100 г;
- кріп – 20 г;
- перець чилі – 1 шт;
- олія соняшникова;
- сіль і перець.
Усі інгредієнти приготувала? Починаємо процес складання сендвіча, який можна подивитися за посиланням.
Цікаво на тему: 9 смачних рецептів страв із морепродуктами
Гострі огірочки
Огірочки – це найпопулярніша закуска на столі. При чому абсолютно не важливо, святковий це стіл чи звичайна сімейна вечеря після важкого трудового дня. Спробуй приготувати вогняні огірочки! Це абсолютно новий формат і зовсім інші емоції від смаку і гострої пікантності, що розкривається хвилями.

Інгредієнти:
- свіжі огірки – 5-6 шт;
- соєвий соус – 150 г;
- соус Мірін – 2 ч.л.;
- кунжутна олія – 10 г;
- гострий соус (наприклад, Шрірача або домашня Аджика) – 1 ч.л.;
- кунжут – до 100 г.
Процес приготування за посиланням нижче.
Курка пірі-пірі
Страва, яка прийшла в Європу з африканських країн, колишніх колоній Португалії. Дуже гостра курочка, яка точно припаде до смаку всім, хто обожнює все вогняне і пекуче. Приготуй всі необхідні компоненти й розпочинай процес. На вечерю сьогодні буде щось дуже незвичайне, але таке смачне, пікантне й ароматне.

Інгредієнти для основної страви:
- курка ціла – 1 шт;
- рис – 200 г;
- кокосове молоко – 100 мл;
- вода – 100 мл;
- кукурудза – 2 качани;
- червона квасоля консервована – 100 г;
- лайм – 1 шт.
Інгредієнти для соусу:
- перець чилі – 1 шт;
- перець червоний болгарський – 1 шт;
- часник – 6 зубчиків;
- лимон (цедра) – 2 шт;
- лимон (сік) – 1 шт;
- цибуля ріпчаста – 0,5 шт;
- розмарин – 1 гілка;
- оцет яблучний – 1 ч.л.;
- сіль;
- олія.
Дивись на майстрів, крок за кроком повторюй за ними. Переходь за посиланням і удачі тобі!
Цікаво на тему: Вечір індійської кухні: готуємо дал, каррі та бурфі
Рисові кульки з гострим соусом
Оригінальна подача, гостро, смачно, ситно, незвично – ідеальна, проста в приготуванні страва на вечір. Здивуй своїх коханих рисовими кульками. Але не простими. Гострий соус ідеально доповнює рис.

Інгредієнти для кульок:
- рис – 150 г;
- кукурудза консервована – 100 г;
- сир сулугуні (або інший твердий сир) – 100 г;
- зелена цибуля – пучок;
- яйце – 1 шт;
- борошно – 150 г борошна;
- сіль – за смаком.
Інгредієнти для соусу:
- перець чилі – 8 шт;
- часник – 1 шт;
- яблучний оцет – 50 мл;
- олія – 2-3 ч.л.;
- цукрова пудра (щоб соус не був занадто кислим) – за смаком;
- соєвий соус – 1 ч.л.
Покроковий процес приготування дивись за посиланням.
Страви, які сміливо можна назвати вогняними, палаючими, пронизливими – це завжди не просто смачно, а ще й дуже весело. Рецепти приходять до нас із різних країн, і ми із задоволенням переймаємо їхню культуру та традиції, втілені в гострих стравах. Регулюй гостроту на свій смак, готуй кулінарні шедеври та дивуй ними своїх близьких.























Коментарі покищо відсутні