Три кроки до важливих життєвих вершин

Зображення на запит “успіх” часто показують нам людину на вершині гори. Підкорювач та завойовник. Ілюстрація досягнення амбітної таі бажаної мети.

До того, як вперше опинилася в горах, мала дуже розмите розуміння, чому людей тягне туди. Здавалося, що досить весело дістатися до вершини і крикнути з неї “Я – цар гори”. І тільки пізніше розкрила значення фрази досвідчених туристів “Вершину не можна підкорити, її можна тільки відвідати”.

У той перший похід я зробила маленькі, але дуже вагомі відкриття. Мене вони підштовхнули до важливих змін. Сподіваюся, вас теж надихнуть!

На початку шляху легко бути енергійним і оптимістичним. Запаси сил на максимумі, зіткнення зі складнощами – на мінімумі. Але чим вище в гори, тим більше сюрпризів. Сонце швидко змінюється зливою, чітка стежка перетворюється на смугу перешкод, а через дві хвилини знову стає ясно. І в якийсь момент, на межі втоми, оптимізму і завзяття, розумієш три важливі речі:

 

1. Повірте собі

Ви ніколи не дізнаєтеся, на що здатні, доки не спробуєте зробити. І ви набагато сильніші й розумніші, ніж думаєте. Не віддавайте сумнівам свої досягнення. Коли припиняєте вірити страхам, а починаєте вірити собі і в себе, відкривається фантастичний запас сил.

 

2. Повірте в тих, хто поруч

Довгий шлях складно пройти поодинці. Надійні супутники – ресурс, бережіть його. Іноді оточуючі вірять в вас більше, ніж ви самі. Це заряджає. Іноді батарейкою стаєте ви, і це не менш важливо і класно. Пам’ятайте: люди навколо – дзеркало, в якому ви багато дізнаєтеся про себе.

 

3. Повірте світу

Світ – щедрий. Він приведе вас куди завгодно, головне щиро попросити.

Іноді ми втрачаємо можливості тому, що заздалегідь налаштували себе на невдачу. Зробивши один невдалий крок, всюди бачимо лише перепони і перешкоди, складний, непрохідний шлях. Озирніться. Дайте собі перевести подих і знову подивіться навколо. Пам’ятайте, до вершини ведуть різні стежки.

Довгий шлях на Еверест починається з перших кроків. Без різниці, маленькі вони чи великі. Головне, що вони є.

І ще. Не важливо, дійдете до вершини чи ні. Важливо, наскільки добре пізнаєте себе по дорозі.

10 Серпня / 2021 Натхнення

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Діана

    Дуже приємно заряджає і надихає на вершини та подолання інтриг, досягнення цілей та щасливе повне життя.Я уже люблю автора і дуже поважаю.Ви прекрасна і сильна, дивовижна і багатослівно, влучна і естетично правильна.Величезне дякую за заряд позитиву та надію на моє найкраще майбутнє.я зараз на стажуванні і після Ваших таких слів ніби зарядилась новим позитивом щоб все таки стати багатою щасливою успішною дорогою.

  2. Ангеліна

    Хочу прийняти участь