У всій красі: п’ять книг про секрети привабливої зовнішності

Краса – це наука, яку жінка опановує впродовж всього життя, роблячи власні висновки і відкриття. І як будь-яка наука, краса має свою літературну базу, творцями якої є відомі візажисти, косметологи, дерматологи і навіть пластичні хірурги. Ми відібрали 5 книжок, написаних професіоналами б’юті-індустрії, які допоможуть вам глибше пізнати науку краси і подарують безцінні навички, що допоможуть вам зберегти молодість і виглядати так, як ви того бажаєте.

1. Нормально про косметику. Як розібратися у догляді та макіяжі і не збожеволіти (Адель Міфтахова і Маша Ворслав)

(Нормально о косметике. Как разобраться в уходе и макияже и не сойти с ума)

Б’юті-блогери Маша Ворслав та Адель Міфтахова об’єктивно, аргументовано і зрозумілою читачеві мовою розповідають про доглядову і декоративну косметику, вчать орієнтуватися на ринку косметичних засобів і купувати тільки те, що дійсно необхідно.

Автори максимально дохідливо описують призначення та дію кожного засобу, дають поради щодо догляду за різними типами шкіри, наводять конкретні приклади та посилання на дослідження. Знайомство з книгою допоможе вам уникнути марнотратства і навчить свідомо ставитися до придбання косметики.

2. Корейські секрети краси або культура бездоганної шкіри (Шарлотта Чо)

(Корейские секреты красоты или культура безупречной кожи)

Корея, яка задала стійкий тренд на K-Beauty, відома своїм особливим, відмінним від західного, підходом до догляду за собою. Ставлення кореянок до власної краси межує з одержимістю, а щоденний догляд перетворюється на набір складних, на наш європейський погляд, ритуалів. Шарлотта Чо розповідає про ці ритуали, ділиться секретами краси по-корейськи і наголошує на важливості

підтримки здоров’я шкіри, без якого навіть найдорожча декоративна косметика не дасть бажаного результату.

3. Наука краси. З чого насправді складається косметика (Тійна Орасмяе-Медер і Оксана Шатрова)

(Наука красоты. Из чего на самом деле состоит косметика)

Вибір косметичних засобів – справа вкрай індивідуальна, як і реакція організму на той чи інший косметичний інгредієнт. Косметичні компанії ледь не щодня представляють нові розробки і нові формули, рекламуючи їх як революційні та надефективні. Але про що насправді може розповісти етикетка засобу, які косметичні компоненти подарують красу та молодість, а які здатні завдати шкоди? Автори буквально розбирають косметику на складові і розглядають кожен компонент. З книги ви дізнаєтеся про походження і призначення різних косметичних інгредієнтів, їхню корисну дію і можливі побічні ефекти, а також з’ясуєте для себе, який склад повинен мати ваш ідеальний засіб.

4. Макіяж. Для новачків та професіоналів (Боббі Браун)

(Макияж. Для новичков и профессионалов)

Відомий візажист, засновниця власного косметичного бренду, Боббі Браун ділиться зі своїми читачами секретами професійних візажистів, які можна застосовувати для створення щоденного макіяжу.

Книжка розділена на дві частини. Перша частина присвячена саме мейкапу: яким має бути наповнення вашої косметички і як доглядати за інструментами, як підготувати шкіру до нанесення макіяжу і, власне, як створювати мейкап – від тону обличчя до макіяжу губ та очей. Окремим розділом Боббі наводить свою систему з 10 кроків до ідеального макіяжу.

Друга частина книги буде цікава тим, хто бажає знати більше про професію візажиста: які особисті якості необхідно мати, як прокласти собі шлях у цьому бізнесі, як працювати з клієнтом і де шукати натхнення.

5. Як перехитрити вік (Ентоні Юн)

(Как обмануть возраст)

Видатний пластичний хірург пише про те, як уникнути пластичної хірургії. Вже сам цей факт робить книжку цікавою. Хірургія, на думку доктора Юна, є радикальною мірою, а справжня краса та молодість починається зі здоров’я та правильного догляду. До того ж у розпорядженні жіноцтва безліч нехірургічних методів омолодження, про які і розповідає Ентоні Юн.

Після прочитання книги ви розумітимете саму природу старіння і тих процесів, які відбуваються в організмі з віком. А головне – ви знатимете усе, що потрібно знати про вітаміни, антивікову косметику, апаратні процедури, натуральні і хімічні засоби, будь-які інші методики омолодження, включаючи спеціальну дієтологічну програму.

Бонус: дві б’юті-книги англійською

Making faces. Кевін Окойн

Вчимося роботи макіяж разом з провідним візажистом Америки! Кевін Окойн створив детальний мейкап-туторіал у книжковому форматі. Завдяки безлічі фото і авторських скетчів, ви освоїте професійні техніки візажу і навчитеся створювати різні образи, навіть без знання англійської.

Younger: The Breakthrough Anti-Aging Method for Radiant Skin. Гарольд Лансер

Голлівудський дерматолог, клієнтками якого є такі зірки, як Кім Кардашьян, Вікторія Бекхем, Опра Вінфрі та Скарлет Йохансон, ділиться з читачами своїм методом омолодження у 3 кроки. Фішка цього методу у запуску природних регенеративних процесів у шкірі, що забезпечує довгостроковий результат. Йдеться про правильне харчування, зняття стресу і, звичайно, щоденний догляд за шкірою. Поради доктора Лансера допоможуть вам уникнути дорогих інвазивних процедур, а його розбір косметичних засобів внесе остаточну ясність щодо їхньої реальної ефективності.

Фото: ozon.ru

26 Вересня / 2019 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті