Яке літо без морозива? 🍦 Це ж найсмачніший літній смаколик ever! Але якщо не хочеш набрати кілька зайвих кілограмів, то раджу перейти на легкі та низькокалорійні десерти. Ти можеш зі мою посперечатися і сказати, що вони не такі смачні. Та я відповім, що знаю, як приготувати бомбезне дієтичне морозиво. 🤩 Лови добірку простих домашніх рецептів!
Навіть якщо ти зараз на дієті, не відмовляй собі у задоволенні поласувати морозивом. Ти можеш приготувати його без шкідливих для фігури інгредієнтів, таких як цукор, топінги, вершки або шоколад. При цьому твої ласощі матимуть насичений та яскравий смак, яким ти зможеш насолодитися сповна! Але перш ніж перейти до рецептів, маю для тебе декілька порад.👇
Цікаво по темі: Продукти для здорового харчування: основні поради
Класичне морозиво є висококалорійним продуктом. Деякі десерти містять від 300 до 350 калорій на 100 г. Щось багатенько. 🤔 Ну, наприклад:
Виключенням можуть стати фруктовий лід та фруктове морозиво. Їхня калорійність коливається від 70 до 100 ккал на 100 г. Тому у принципі ти можеш включати його у свій дієтичний раціон. 👌 Але звичайно в них не повинно бути домішок типу сиропів, горішків, карамелі або чогось подібного, що додає десерту калорійності. Отже, купляючи морозиво у магазині, будь уважною. Тобі вирішувати, але краще приготуй його самостійно в домашніх умовах. Це швидко, не дорого та смачно!
Ти вільно можеш експериментувати зі складом дієтичного морозива. Його можна зробити з усього, що знайдеш у холодильнику, наприклад, використовуй:
Аби було максимально смачно, додай полуничку, малину, смородину, какао замість шоколаду. Власне підійдуть будь-які твої улюблені ягоди та фрукти. 🍓
Якщо бажаєш отримати ніжний десерт без шматочків льоду, ретельно усе перемішуй під час заморожуванням. Бажано робити це кожні 20 хвилин: перемішала, повернула у холодильник і знову повторила, доки консистенція не стане щільнішою. Збивати можна блендером або без нього, трішки попрацювавши виделочкою. Також тобі знадобляться форми для морозива. Бувають порційні місткості та окремі силіконові формочки. Не маєш їх під рукою? Використовуй звичайний паперовий стаканчик для напоїв.
Домашнє морозиво краще зберігати закритим, власне, як і усе у морозильнику. У такому вигляді його можна тримати до 4 тижнів.
Та годі вже про це, перейдемо швидше до рецептів!
Цікаво по темі: Білки, жири, вуглеводи (БЖУ): як досягти ідеального балансу
Ти готова розпочати? Бо в мене вже слинки течуть! 🤤
В ньому багато білків та мало калорій, а на смак морозиво з сиром як найсмачніший у світі пломбір! Калорійність — усього 90 ккал/100 г.
Інгредієнти:
Приготування:
Збий у блендері сир, йогурт та банани. Якщо консистенція виходить тягучою, додай трішки водички. Поклади туди ягоди або персик та розлий по формочках. Дочекайся, поки морозиво повністю застигне та насолоджуйся!
Найпростіший та дуже смачний рецепт, дивись сама!
Інгредієнти:
Приготування:
Почисть банани від шкірки та наріж кружечками. Поклади їх у морозилку на 3-5 годин (так, доведеться зачекати ⏰). Потім діставай банани та нехай вони 10 хвилинок відтануть. Відправляй фрукти та інші інгредієнти в блендер та збивай до однорідності. Викладай їх у креманку, можеш додати трішечки какао зверху або краплинку меду.
Свіжа полуничка у домашньому десерті — це райська насолода! Спробуємо?
Інгредієнти:
Приготування:
Склади всі інгредієнти у блендер та перемішай до однорідності. Розлий суміш по окремих формочках, так вони швидше застигнуть. Смакуй полуничне морозиво зі свіжою полуничкою!
Цікаво по темі: Що таке інтуїтивне харчування і як за його допомогою схуднути
Шоколадне морозиво без справжнього шоколаду? Так, зараз розповім тобі, як це зробити.
Інгредієнти:
Приготування:
Збий все у блендері, розклади по формах та відправ усе 45 хвилинок в морозилку. Вуаля! Десерт готовий!
Організму на дієті часто не вистачає білків. Тому приготуй собі смачненький білковий десерт!
Інгредієнти:
Приготування:
Змішай усе, окрім білка, та постав на вогонь. Закип’яти, постійно помішуючи, а потім прибери молочну суміш та дай їй охолонути до кімнатної температури. Збий білок до пружної піни, обережно додай у суміш та вари до загустіння. Коли все охолоне, розклади по формах та дочекайся, поки морозиво не застигне.
Що скажеш? Так, має чудовий вигляд, а смакує ще краще! Залишай свої відгуки та поділися власними рецептами дієтичного (ПП) морозива у коментарях. Смачного 😋
Читай також:
Ім'я користувача: | |
---|---|
Номер картки лояльності: | |
Бонусів на рахунку: | |
Кешбек-бонусів на рахунку: |
Давно шукала такі класні та корисні рецепти 🍦 Спасибі за актуальну інформацію ❤️💋