
Грамотна організація простору можлива за однієї умови: якщо корисний об’єм девайса збігається з потребами користувачів:
- “холостяцький” формат — це низькі та компактні моделі на 100-199 літрів без окремих дверцят для морозилки;
- сімейний стандарт — доступний за посиланням https://www.moyo.ua/ua/bt/kbt/holodilniky/snaige/ холодильник Снайге на дві камери загальною місткістю 200-300 літрів;
- для зберігання заморожених напівфабрикатів і продуктів — Сайд-бай-Сайд від 400 літрів.
Рекомендації з розміщення та зберігання припасів однакові для холодильників усіх форматів.
Використання нульової зони за призначенням
Якщо в холодильнику передбачена зона свіжості, її слід використовувати за призначенням:
- для м’яса та фаршу;
- свіжої риби та охолоджених морепродуктів;
- зелені та швидкопсувних фруктів;
- сирів і деяких видів молочної продукції.

Не варто завантажувати фреш-зону консервними банками, пляшками з газованою водою, контейнерами з їжею та іншими заготовками. Дверні полиці неспроста обладнані осередками під яйця і підставками під пляшки. Через часте відкривання дверцят там мікроклімат не стабільний, швидкопсувним продуктам на них не місце.
На гратчасту полицю краще не класти ті ласощі, які можуть потекти або розсипатися. У кращому разі постраждає тільки нижня полиця, у гіршому — вся холодильна камера.
Цікаво на тему: 10 лайфхаків для дому з TikTok та Instagram
Контейнер для залишків
Ложка вершків на дні тетрапака, півпляшки йогурту, огірок… Якщо забути та вчасно не з’їсти, вони зіпсуються. Потрібно тримати залишки на виду. Контейнер на кілька відділень, що герметично закривається, — чудове рішення. Підійде пластиковий, але скляний симпатичніший. На нього можна наклеїти стікер, який привертатиме увагу кожного, хто зазирає до холодильника, сподіваючись побачити смаколик.

Застосування засобів для поглинання запахів
Запах у камері з’являється через незакриту тару з ароматною стравою або через зіпсовану їжу. Навіть за регулярного прибирання ризик залишається. Мінімізувати його дають змогу поглиначі у вигляді саше, кульок, паличок, а також порошки та спреї-нейтралізатори.

У списку ефективних народних засобів:
- саморобне саше з активованим вугіллям або натуральною глиною;
- природний ароматизатор з лимона;
- оцтовий розчин, нашатирний спирт;
- сода і лимонна кислота.
Цікаво на тему: Правильне зберігання продуктів у холодильнику
Догляд за ущільнювачем
Під ущільнювальною гумкою кишать мікроби, утворюється цвіль. Для видалення забруднень можна використовувати гелі, а також мийні засоби для посуду, і навіть зубну пасту.

Розподіл продуктів за затребуваністю
Нижні та верхні полиці — для незатребуваних продуктів, а також тих, які тимчасово потрібно сховати (наприклад, від дитини). Середні — для їжі, яка на виду. У цьому списку сири, молочка, готові страви з повсякденного раціону. Ближче до задньої стінки холодильника — простір, придатний для банок із варенням, джемами, згущеним молоком, тушонкою.
Найголовніше — стежити за чистотою. Навіть якщо холодильник не потребує частого ручного розморожування, полиці, шухляди та контейнери необхідно час від часу мити з антисептиком.





















Коментарі покищо відсутні