Сухоцвіти: Як і з чого скласти ідеальний осінній букет

Спекотне літо залишилось позаду. Кожен день стає все холоднішим, а листя на деревах вкривається золотом та багрянцем. Осінь – це час ароматного чаю, вечорів під пледом, і звісно – роскішних букетів із сухоцвітів. Ці надзвичайні рослини будуть прикрашати наші домівки та милувати око довгі холодні місяці, поки не зійдуть сніги.

Про те, як своїми руками зібрати букет із сухоцвітів, розповідає наш експерт – флорист Ольга Марченко.

Серед рослин є багато таких, які не втрачають своєї краси засихаючи. Навмисне висушуючи рослини, ми даруємо їм друге життя, букет з сухоцвітів тривалий час милуватиме око і прикрашатиме інтер’єр. Живі рослини містять значну кількість води, але її запас не в усіх однаковий. Такі рослини, як кактуси, латаття, лотоси складаються з води на 98%, тож після висихання вони зовсім втрачають свій первозданний вигляд. Але є й такі рослини, які зберігають свою природну красу навіть у висушеному вигляді. Називаються вони ксерофітами, що буквально означає «сухі рослини». Це знайомі усім полин, лаванда, деревій та багато інших представників флори. Вони здатні добувати і пропускати через себе величезну кількість води, але утримують лише незначну її частину. Саме завдяки цьому, висихаючи, вони не втрачають форму.

Існує кілька способів висушування рослин: сушіння на повітрі, пресування та заміна води у клітинах рослини на гліцерин. Найпростіший і найрозповсюдженіший спосіб – це сушіння на повітрі. Для цього рослини збирають у другій половині дня, коли усі пуп’янки максимально розкрились. Потім усі гілочки розбирають на невеличкі пучки по 5-6 рослин та підвішують сушитися. Окремі екземпляри з великими пуп’янками або суцвіттями підвішують окремо, щоб не зім’яти пелюстки.

Висушують рослини зазвичай в прохолодному і темному приміщенні, вологість повітря в такому приміщенні повинна бути невисокою, щоб рослини висохли якомога швидше. Висушувати коробочки моху, мох, насіннєві коробочки інших рослин краще в окремій ємності, тому що при висушуванні вони можуть кришитися. Щоб плоди швидше висохли, можна підкласти газету або бавовняну тканину.
Якщо ви зібрали ліани на кшталт хмелю, дикого винограду, або клематиса, то їх краще відразу скрутити в невеликі заготовки під вінки, поки їх стебла свіжі і гнучкі. Якщо це зробити пізніше, то гілочки можуть сильно погнутися і зламатися.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Як створити ідеальний осінній букет

Для ідеального букету з сухоцвітів якнайкраще підійдуть такі компоненти:

  • Квіти – гортензія, геліхрізум, гіпсофіла, лімоніум, амарант, целозия, краспедія, мордовник і звичайно ж величезне розмаїття злаків і всі польові квіти, які ви зможете зібрати.
  • Плоди або насіннєві коробочки таких рослин, як місячниця, фізаліс, ехінацея, спірея, борщівник.
  • Інший декор, такий, як горіхи або вигнутої форми гілки (верба, модрина), які теж можна вставити в букет.

Створюючи букет ви можете зробити акцент на якомусь одному виді рослин. Так, наприклад, прекрасно виглядає букет тільки з гортензій, або з колосків. Складніше створити аранжування з декількох рослин і плодів.

Як скласти гармонійний букет з різних сухоцвітів

Для того, щоб ваш букет виглядав гармонійно, необхідно знати кілька прийомів і правил.

Пограйте з різними фактурами

Так, сухий букет не може похизуватися такою насиченістю барв, як букет з живих квітів, зате висихаючи рослини набувають найдивовижніших фактур, тому осінній букет – це скоріше контраст форм, аніж кольорів.

Визначаючи розмір букета, застосовуйте правило золотої середини.

У квітковій композиції золотий перетин – це відношення висоти букета до висоти вази, ширини букета до ширини вази і загальної висоти композиції з вазою до висоти вази. І воно повинне бути кратним відношенню 5:3.

Продумайте акцент в композиції.

Це може бути найбільша і найгарніша квітка, незвичайна рослина або який-небудь декоративний матеріал. У будь-якій композиції з рослин оку потрібен центр тяжіння, на якому воно може затриматися та відпочити. У правильно побудованій композиції центр майстерно складений з різних за кольором, фактурою, розміром квітів або листя. У той же час він не повинен бути надто відірваним від решти елементів.
Також в осінньому букеті можна використовувати фрукти та овочі, наприклад кукурудзу, яблука, або навіть невеликі різновиди гарбуза. Фрукти легко можна закріпити на довгих шпажках і вони стануть незвичайним акцентом в букеті, який втілюватиме собою дари осені.

Творіть і не бійтеся експериментувати, використовуйте найнесподіваніші матеріали, а головне, отримуйте задоволення від процесу!

17 Вересня / 2018 DIY

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA