Як зробити ванну білосніжною: Секрети люксових готелів

У кращих готелях світу ванні кімнаті завжди бездоганно чисті: білосніжні рушники й халати, вимита до блиску сантехніка й жодних розводів на плитці та мармурових поверхнях. Як зробити таку ж чистоту в своїй ванній кімнаті? Ділимося секретами!

Правильні засоби

Працівники люксових готелів знають, що для очищення поверхонь у ванній кімнаті засоби з хлором не підходять. Так, вони легко видаляють бруд, але їхня діє надто агресивна, через що поверхня плитки або сантехніки пошкоджується і надалі все більше брудниться. А ще після їхнього використання часто лишається стійкий запах хлору, котрий при високій концентрації може призвести до отруєння.

Засіб для чищення Cif крем Ультра Уайт
  • Засіб для чищення. Для очищення різних поверхонь використовуйте лагідний засіб, наприклад, універсальний крем Cif, що підходить для будь-яких поверхонь в домі: плитки та сантехніки у ванній та кухні. Цей продукт ефективно видаляє мильний, вапняний наліт та інші забруднення, що в’їлися.
  • Губка. Для чищення ванної також обирайте спеціальну губку, наприклад, меламінову: цей матеріал достатньо жорсткий, щоб ефективно видаляти забруднення, і достатньо м’який, щоб не подряпати поверхню.
  • Рукавички. Також не забувайте під час використання будь-якої побутової хімії вдягати господарські рукавички: вони допоможуть захистити шкіру ваших рук.

Рукавички Управдом універсальні

Догляд за мармуром

Мармурові поверхні недостатньо просто мити, їх потрібно регулярно оновлювати. Для цього кожні 6–9 місяців з них знімають шар захисного лаку, а далі полірують та наносять свіже покриття.

Шви між плиткою

Багато хто намагається очистити їх за допомогою зубної щітки, харчової соди, хлорного відбілювача, перекису водню тощо. Та насправді для того, щоб видалити бруд, бактерії та грибки, які могли тут поселитися, потрібно кожного року прочищати шви на достатню глибину та покривати їх спеціальним силіконовим засобом (можна придбати в магазині будівельних матеріалів). Він захищатиме шви від бактерій, бруду та води.

Миючий засіб MR. PROPER

Підлога

Перш, ніж прийняти номер після прибирання, керівник проводить білою серветкою по підлозі у ванній кімнаті — вона має лишитися ідеально чистою. Щоб домогтися такого результату, працівники використовують професійне обладнання, а потім вже роблять звичайне вологе прибирання. А щоб наблизитися до такого результату вдома, додавайте у воду для миття підлоги спеціальні засоби, наприклад, Mr. Proper: він ефективно видаляє бруд, добре збирає дрібне сміття, робить поверхню блискучою та не залишає розводів.

Освіжувач повітря Air Wick автоматичний

Приємний аромат

Ну от, тепер ваша ванна кімната сяє, як у кращих готелях світу. Залишилось лише наповнити її приємним ароматом. Найбільш зручними у використанні є автоматичний або гелевий освіжувачі, утім, якщо у вас є час і бажання, можна власноруч зробити масляний освіжувач. Для цього вам знадобляться:

  • невелика ваза або пляшечка з широким горлом;
  • 150 г недорогої дитячої олійки;
  • 5 крапель улюбленої ароматичної олії;
  • 2 ст. л. горілки;
  • дерев’яні палички.

Освіжувач повітря Glade Арома Кришталь

Усі компоненти налийте до вази, перемішайте та опустіть у суміш дерев’яні палички. Їх періодично потрібно буде перевертати, щоб посилити інтенсивність аромату. Такого освіжувачу вам вистачить на 2,5–3 тижні, доки олійка не висохне. А поки що насолоджуйтесь ароматом чистоти!

21 Травня / 2018 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *