7 інструментів для нанесення тону: особливості та який вибрати

Бездоганно рівний тон обличчя — одна з першорядних цілей будь-якого макіяжу. Але домогтися його не завжди буває так просто. Звичайно, багато що вирішує якість тонального засобу, але списувати з рахунків спосіб, яким він наноситься, однозначно не варто.

інструменти для нанесення тону

Чим же краще робити макіяж — спонжем, пензлем або пальчиками? Кожен інструмент має свої особливості й дає різне покриття, тому розберімось, в чому фішка кожного способу і який вибрати для ідеального макіяжу.

Цікаво на тему: Секрети селебріті: як домогтися ідеальної шкіри за допомогою макіяжу

Макіяж спонжем — у чому фішка?

Спонж (або його ще називають б’юті-блендер) став справжнім мастхевом у світі макіяжу. І не дарма! Цей маленький «яйцеподібний» інструмент дарує чудовий результат.

01 Декоративка-1024х500_43

Особливість спонжа полягає в тому, що він ідеальний для рідких і кремових текстур і дає змогу отримати легке природне покриття. Завдяки тому, що він добре зволожується перед використанням, тональний засіб розподіляється рівномірно і тонко, створюючи ефект «другої шкіри». Втім, якщо потрібно досягти щільного покриття, продукт можна нашарувати.

Макіяж спонжем

Як правильно використовувати?

Перед макіяжем спонж обов’язково потрібно змочити у воді, щоб він став об’ємним і більш м’яким. Крім цього, вологий матеріал не так сильно вбирає кремовий продукт, що робить витрату продукту більш економною.

Нанеси тон точково на обличчя і легкими рухами, що поплескують, розподіляй його по шкірі за допомогою б’юті-блендера. Тягнути й розтягувати засіб не потрібно — так він ляже рівніше і без розводів. Більшість спонжів мають краплеподібну форму не просто так. Широким боком зручно опрацьовувати великі ділянки обличчя, в той час, як загострений кінчик допомагає впоратися з більш дрібними та важкодоступними місцями — зоною навколо носа і внутрішніми куточками очей.

Як правильно використовувати спонж

Цікаво на тему: Як перетворити денний макіяж на вечірній із мінімумом косметики

Плюси:

  • Забезпечує легке, природне покриття.
  • Ідеальний для розтушовування кордонів і нанесення тонів навколо дрібних деталей (наприклад, носа й очей).
  • Сприяє плавному і рівному нанесенню.

плюси та мінуси спонжа

Мінуси:

  • Вбирає більше тонального засобу порівняно з пензлями або пальцями.
  • Потребує регулярного миття та дезінфекції, щоб не накопичувалися бактерії.

Рекомендовані товари:

Пензлі для тону — види та відмінності

Ще один популярний інструмент для нанесення тонального — це пензлі. Але тут усе залежить від того, який саме ти обереш. Адже кожен з них має свою форму, особливості та, як наслідок, створює різне покриття. Розглянемо найбільш популярні з них.

Пензлі для тону

Плоский пензель

Мабуть, один з найпоширеніших і класичних інструментів для тону. Пензель має щільно набитий плоский ворс і найчастіше округлу або злегка витягнуту форму. Виготовляється в основному із синтетичного ворсу. До слова, не варто боятися штучних матеріалів у пензлях — вони безпечні, а ще вбирають менше засобу і за ними значно легше доглядати, ніж за натуральними.

Цікаво на тему: Тонкощі вибору бази під макіяж: докладний гайд

Плоский пензлик забезпечує досить щільне покриття «в один шар». Це робить його чудовим інструментом для створення вечірнього чи святкового образу, коли потрібно перекрити абсолютно всі нюанси на шкірі.

Плоский пензель

Працювати з ним просто — короткими рухами нанось тональний засіб плоским боком від центру обличчя до периферії, розтягуючи продукт до країв і обробляючи всі найдрібніші ділянки.

Рекомендовані товари:

Пензель-кабукі для тону

А це — щільний, широкий і густо набитий пензель із коротким ворсом. Названий він на честь японського театру, адже актори наносили грим схожим інструментом. На відміну від кабукі для пудри він не такий пухнастий і збитий щільніше, що робить його зручнішим для роботи з кремовими текстурами.

Пензель-кабукі

Так само як і плоский пензлик, кабукі створює доволі щільне покриття, що створює ефект фотошопу. Працювати з ним краще круговими рухами, починаючи з центру обличчя і поступово переміщаючись до країв, тримаючи його під кутом 90°. Це забезпечить плавне покриття без різких переходів.

Рекомендовані товари:

Дуофібра (подвійний ворс)

Цей пензель дуже схожий на кабукі, оскільки теж має рівний зріз і досить щільно набитий. Але в ньому використовується ворс різної довжини та двох матеріалів. Найчастіше натуральні волоски короткі, а довгі — синтетичні. Завдяки цьому дуофібра створює легке, ніби повітряне покриття, підкреслюючи природність. Прекрасний інструмент для повсякденного макіяжу.

Дуофібра

Цікаво на тему: Як доглядати за косметичними пензлями та спонжами правильно

Техніка роботи з ним така ж, як і з пензлем-кабукі. Тон наноситься на обличчя м’якими круговими рухами, щоб покриття було тонким і непомітним.

Рекомендовані товари:

Скошений пензель

Через цікаву форму його також називають «копитцем». Такий пензель щільно набитий, як і кабукі, тільки має скошений зріз. Його форма багатьом здається більш зручною та ергономічною, оскільки, тримаючи його в руках, створюється комфортний кут для нанесення косметики (приблизно 45°). У роботі вона така сама, як і  кабукі — скошеним зрізом м’якими короткими рухами розподіляй тон від центру до країв обличчя.

Скошений пензель

Рекомендовані товари:

Овальний пензель-щітка

Цей інструмент нагадує невелику щіточку для волосся, завдяки чому й отримав свою назву. Він являє собою пензель овальної форми зі щільним, густим ворсом. Завдяки цьому щіточка гарантує ідеально гладке покриття середньої та високої щільності. А ще пензлі-щітки бувають різних розмірів (від великих до зовсім крихітних) і форм (круглі або овальні), тому вибрати оптимальний формат для різних цілей точно не буде проблемою.

Овальний пензель-щітка

У роботі з нею теж немає нічого складного. Легкими масажними рухами, без сильного тиску, нанось засіб на обличчя, розтушовуючи його у напрямку до країв.

Рекомендовані товари:

Нанесення тону пальцями: нюанси та лайфхаки

Що це, як не найдавніший інструмент для макіяжу? 😁 При цьому, попри всі сучасні альтернативи, він залишається дуже популярним. А ще це ідеальний спосіб нанесення косметики для тих, хто любить простоту і контроль над процесом.

Головна фішка полягає в тому, що тепло пальців допомагає «розігріти» тональний засіб, завдяки чому він стає пластичнішим і податливішим, а також легше розподіляється по шкірі, створюючи більш природне покриття.

Нанесення тону пальцями

Як робити макіяж пальцями?

Нанеси трохи тонального засобу на тильну сторону руки. Потроху набирай засіб пальцями (зручніше це робити вказівними та середнім) і розподіляй по обличчю легкими рухами, починаючи з центру.

Важливий лайфхак — для природного покриття не розтягуй пігмент, як пензлем, а використовуй рухи, що поплескують. Це допоможе створити рівний тон й уникнути смуг і плям.

Цікаво на тему: 6 помилок у макіяжі, які додають вік

Плюси:

  • Тепло пальців допомагає засобу краще «танути» на шкірі та розподілятися.
  • Так легше контролювати кількість продукту.
  • Ідеально для мінімалістів і швидкого макіяжу «на бігу».

Мінуси:

  • Можуть залишатися відбитки або розводи, якщо недостатньо старанно розтушувати тон.
  • Важливість гігієни — перед нанесенням обов’язково потрібно мити руки та обробити дезінфекційним засобом, щоб уникнути висипань.

к робити макіяж пальцями

Який спосіб вибрати?

Відштовхуймося від того, якого ефекту на шкірі ти хочеш досягти. Якщо тобі потрібне природне покриття, використовуй спонж або дуофібру. Вони здатні створити найбільш невагомий і натуральний макіяж. Якщо ж хочеш домогтися більш щільного і бездоганного образу, обирай всі інші пензлі — кабукі, плоский, скошений або щіточку.

пензлі

Ну, а якщо ти віддаєш перевагу максимальному контролю і любиш «відчувати» продукт, краще наносити тон пальцями. До речі, цей «інструмент» завжди з тобою, що виручить тебе в будь-якій ситуації або в поїздці, коли ти не можеш узяти у валізу весь свій арсенал.

Цікаво на тему: Як вибрати дзеркало і правильне освітлення для ідеального макіяжу?

А який варіант краще обрати, якщо на обличчі є лущення? У цьому разі актуальними будуть ті інструменти, які не розтягують тон, а «вкарбовують» його в шкіру. З цієї частини у нас б’юті-блендер і пальці. На жаль, пензлі досить часто підкреслюють лущення, піднімаючи їх та «підфарбовуючи» тоном. Тому в цьому випадку краще робити макіяж руками або спонжем.

природне покриття

Ідеальна техніка нанесення тону — це та, яка допомагає отримати той самий бажаний фініш і кайфувати від відображення в дзеркалі. Експериментуй і ти неодмінно знайдеш найкращий варіант для себе!

 

Читайте також:

13 Вересня / 2024 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *