7 найочікуваніших кінопрем’єр осені 2024 року

Ця осінь обіцяє багато смачненького для всіх любителів кіно, адже попереду на нас чекають прем’єри, про які вже давно (і в деяких випадках — навіть дуже давно 😅) говорять. У списку найочікуваніших фільмів сезону, які ми всі будемо довго обговорювати, багато цікавого — від масштабних блокбастерів до зворушливої анімації. Тож приготуй календар і відзначай у ньому дати виходу топових новинок, щоб точно не пропустити їх у прокаті.

01-7-найочікуваніших-кінопрем'єр-осені-2024-року

Цікаво на тему: Які фільми та серіали рекомендують автори EVA Blog

Бітлджюс Бітлджюс / Beetlejuice Beetlejuice

  • Жанр: комедія, хорор, фентезі
  • Дата прем’єри: 5 вересня

1-Битлджус-2-(2024)

Атмосферний комедійний хорор Тіма Бертона повертається на великі екрани 36 років потому. Це, мабуть, один із найочікуваніших камбеків для шанувальників режисера і його фірмового стилю. Троє акторів з першого фільму повернуться до виконання своїх ролей — Кетрін О’Хара, Вайнона Райдер і сам Бітлджюс Майкл Кітон. Але також каст поповнився і «новенькими» – Віллемом Дефо («Того»), Монікою Беллуччі («Малена») і Дженною Ортега («Венздей»).

Instagram_02_Blog

Події розгортаються 40 років потому. Сім’я Дітц у трьох поколіннях змушена повернутися у Вінтер-Ривер. І все, що могло піти не так, трапиться. Дочка Лідії Астрід, яка переживає підліткове бунтарство, знаходить на горищі макет містечка і відкриває портал у потойбічний світ. І, звісно ж, викликає трикстера Бітлджюса. Але в останнього зараз непростий період і проблеми настають не тільки в нашому світі, а й у потойбічному.

Види милосердя / Kinds of Kindness

  • Жанр: комедія, драма
  • Дата прем’єра: 12 вересня

2-Виды-доброты-(2024)

Після успіху «Бідолашних створінь» і «Фаворитки», Йоргос Лантімос представляє свою нову картину – «Види милосердя». Фільм уже «обкатали» на фестивалі в Каннах, який відбувся в травні 2024 року, де один з акторів (Джессі Племонс) відзначився премією за найкращу чоловічу роль. Не обійшлося також без участі улюбленців Лантімоса — Емми Стоун («Ла-Ла-Ленд») і Віллема Дефо.

Цікаво на тему: ТОП-10 комедій для приємного вечірнього перегляду

«Види милосердя»- це три практично не пов’язані між собою історії, показані крізь призму чорної комедії з елементами драми. Перша новела розповідає про службовця, який намагається позбутися тиску начальника і знову контролювати своє життя. У другій ми познайомимося з офіцером поліції. Він упевнений, що його дружина, яка раптово повернулася після зникнення в морі, зовсім не та, за кого себе видає. А третя історія розповість про дівчину, яка шукає когось непересічного та талановитого, який приречений стати великим духовним наставником.

Джокер: Божевілля на двох / Joker: Folie à Deux

  • Жанр: драма, трилер, кримінал, музикальний
  • Дата прем’єри: 3 жовтня

3-Джокер.-Безумие-на-двоих-(2024)

Попри те, що «Джокер» 2019 року мав бути єдиним експериментальним фільмом DC, його резонансний успіх змусив творців замислитися про продовження. І його прем’єра в кінотеатрах уже запланована на початок жовтня. Режисером, як і раніше, є Тодд Філліпс (а отже, вайб буде збережено), Хоакін Фенікс також виконує роль Артура Флека, але до них також приєднається Леді Гага в амплуа Гарлі Квінн.

СвітТВ

Після вбивства свого кумира Мюррея Франкліна просто в прямому ефірі, Артура ув’язнюють в Аркхем — психіатричну лікарню Готема. Тут він знайомиться з психіатром Гарлін Квінзель. Їхні стосунки «лікар-пацієнт» швидко переростають у дещо більше — щось одержиме і божевільне. Коли прокурор Готема збирається запроторити Джокера за ґрати, Гарлі робить усе можливе, щоб його врятувати.

Дикий робот / The Wild Robot

  • Жанр: анімація, фантастика, драма, комедія, сімейний
  • Дата прем’єри: 3 жовтня

4-Дикий-робот-(2024)

Роз — робот-помічник зі штучним інтелектом, яка, внаслідок аварії корабля, опинилася на безлюдному острові. Людей-то тут немає, а ось різних тварин — багато. До такого її розробники не готували. Роз доведеться дізнатися про це місце все — вивчити всіх мешканців, їхні мови та звички, а також стати «матір’ю» для маленького пташеняти.

Цікаво на тему: 7+ класних музичних фільмів, які варто подивитися

«Дикий робот» – екранізація бестселера американського письменника Пітера Брауна, створенням якого зайнялася DreamWorks Animation. Режисирував проєкт Кріс Сандерс, відомий за анімаційними фільмами «Як приборкати дракона» і сценаріями до «Мулан» і «Ліло і Стіч», а до дубляжу персонажів в оригінальній версії залучили Лупіту Ніонго («12 років рабства»), Педро Паскаля («Мандалорець») і Кетрін О’Хара. Картина обіцяє бути прекрасним претендентом для сімейного перегляду.

БожеВільні / Diagnosis: Dissent

  • Жанр: драма, трилер
  • Дата прем’єри: 17 жовтня

5-Diagnosis_-Dissent-(2023)

Драма Дениса Тарасова заснована на реальних подіях і стала першим художнім фільмом у кінематографі про радянську каральну медицину. Картина була представлена на кінофестивалі у Варшаві в жовтні минулого року (де вшанувалася призом глядацьких симпатій), а рік потому вона нарешті вийде на великих екранах. Головну роль виконав Костянтин Темляк («Дім “Слово”»), а також у кадрі можна побачити Остапа Ступку («Крути 1918») та Ірму Вітовську («Смак свободи»).

Андрій — людина волелюбна і має досить широкі погляди на життя, що в СРСР 1970-х, на жаль, не віталося. За інакомислення «посадити» вже не могли, а ось змусити лікуватися від вигаданих психологічних захворювань — запросто. Так Андрій і потрапив у психіатричну лікарню. Тут навіть здоровій людині буде нестерпно — постійне насильство і застосування психотропів на «пацієнтах» здатне зламати будь-яку волю. Після «курсу лікування» Андрію доведеться обирати: піти на співпрацю з КДБ, щоб повернутися до звичайного життя, або ж домогтися розголосу і розповісти всім, куди зникають незручні режиму дисиденти.

Веном: Останній танець / Venom: The Last Dance

  • Жанр: фантастика, трилер, бойовик
  • Дата прем’єри: 7 листопада

6-Веном-3.-Последний-танец-(2024)

«Останній танець» стане п’ятою картиною у «Всесвіті Spider-Man від Sony» і завершальною історією про тандем журналіста-невдахи з інопланетним симбіотом. Том Гарді за традицією повернеться до виконання своєї ролі, а в режисерському кріслі знову відбулися зміни — виходить, що всі три частини франшизи знімалися різними постановниками. Так, перший фільм представив Рубен Флейшер («Ласкаво просимо в Zомбіленд»), а другий — Енді Серкіс, який подарував свій голос і міміку Голлуму з «Володаря перснів». Третю частину зняла Келлі Марсел, яка працювала над першими двома картинами в ролі продюсера і сценариста, а тепер стала відповідальною і за режисуру.

Цікаво на тему: 12 топових фільмів і серіалів від Netflix

Подробиць про сюжет поки що не багато. Відомо, що Едді та Веному доведеться вдатися до втечі, бо обох переслідують вороги з їхніх світів — людського та інопланетного. Зрештою, їм доведеться зробити непростий вибір і виконати свій останній танець. Попри заміну режисера, трейлер обіцяє таке ж динамічне і приправлене тонким гумором видовище, за що ми й любимо цю антигеройську франшизу.

Гладіатор II / Gladiator II

  • Жанр: пеплум, бойовик, драма
  • Дата прем’єри: 14 листопада

7-Гладиатор-II-(2024)

Ще одне епічне повернення майже через чверть століття — сиквел до культового «Гладіатора». За цей час ідея проєкту змінювалася неодноразово, а сценарії раз у раз переписувалися, але в підсумку ми побачимо класичне продовження «20 років потому», де ключовою фігурою буде Луцій, племінник імператора Коммода і син Луцилли.

На жаль, ні Рассела Кроу, ні Хоакіна Фенікса в касті не буде (до їхніх персонажів картина відсилатиметься за допомогою флешбеків з першого фільму), але до своєї ролі повернеться Коні Нільсен (Луцилла), а також незмінним залишився режисер — Рідлі Скотт («Чужий», «Той, хто біжить по лезу»). А ще в кадрі ми побачимо Пола Мескала («Незнайомці»), Дензела Вашингтона («Книга Ілая») і Джозефа Квінна («Дивні дива»).

Погодься, в плані кіноновинок осінь буде вельми й вельми цікавою. А що ти точно не пропустиш у прокаті в прийдешньому сезоні? До речі, не забудь переслати статтю подрузі, щоб вона знала, в який вікенд у вас заплановано похід у кіно. 😉

Читай також:

Джерело всіх зображень: imdb.com

2 Вересня / 2024 Кіно, книги, музика

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Кіно_Кінь

    Почитав перші відгуки про другого Джокера: кажуть, що не дуже.. Філліпс чогось не витягнув, хоча це могло стати таким собі “панківським Ла-Ла Лендом”. Шкода, а я так на нього чекав.

Рекомендовані статті
СвітТВ