Яйця — настільки універсальний продукт, що його можна приготувати у сотню різних способів: від класичних омлетів і яєць-пашот до екзотичних шакшуки й чилбира. Крім того, вони вдало поєднуються з овочами, грибами, м’ясом та різними спеціями, що робить їх незамінними у повсякденному меню. До яких гурманських страв додають яйця? Про це нам розповідають шеф-кухарі кулінарного каналу КУС КУС.
Коли хочеться чогось більш ситного та незвичайного, варто скуштувати відварені яйця, загорнуті у м’ясний фарш та обсмажені у панірувальних сухариках до хрумкої скоринки. Таким є традиційний рецепт, але кулінарні гуру пропонують дещо вдосконалену версію цієї закуски: вона буде більш гостренькою та подаватиметься зі спаржею, приготованою в азійському стилі.
Інгредієнти:
Деталі приготування — у наступному відео:
Цей особливий іспанський суп готується на овочевому бульйоні зі шматочками хамона, білого хліба та яйцем, яке запікається прямо зверху у порційній тарілочці. Цікавий спосіб, чи не так? Він є більш не першою стравою, а легким та корисним перекусом з пікантним міксом часнику, паприки та прованських трав.
Інгредієнти:
Ось як готується кастільський суп:
Цікаво на тему: Вечір іспанської кухні: готуємо паелью, пісто манчего і торт Сантьяго
Це максимально простий та швидкий спосіб зробити зі звичайних варених яєць класну гостру закуску до будь-якої страви або просто на перекус.
Інгредієнти:
«Диявольськи» смачний рецепт тут:
Чилбир — це розкішний пікантний сніданок з «яєць у сорочечках» на йогуртовому соусі, залитих топленим вершковим маслом зі солодким та гострим перцем. Звучить незвично, але насправді це популярна та дуже смачна турецька страва, яка неодмінно стане фішкою повсякденного або святкового меню.
Інгредієнти (на одну порцію):
Повний рецепт можна подивитись тут:
Цікаво на тему: Рецепти улюблених страв авторів EVA Blog
Саме повітряний омлет з додаванням різних начинок займає перші сходинки чартів популярних ранкових страв. В цьому рецепті поєдналися духмяні печериці, соковиті помідорчики чері та солодкий болгарський перець, сповнені поживних речовин, яскравих кольорів та гармонії смаку.
Інгредієнти:
Смачний сніданок вже чекає на тебе, тому не зволікай та дивись відео:
Це оригінальний погляд на традиційну ізраїльску страву: ніжна кабачкова ікра слугує ідеальною основою для яєць, створюючи апетитний контраст смаку та консистенції. Подавай гарячу шакшуку з хрустким хлібом, і отримай ситне, ароматне та корисне частування.
Інгредієнти:
Як готують шакшуку українські кулінарні майстри — дивись у ролику:
Золотиста та невагома яєчня з пікантною кров’яною ковбаскою готується буквально за 5 хвилин. Вона є ідеальним варіантом сніданку для тих, хто поспішає, але бажає чогось поживного та корисного.
Інгредієнти:
Приготування скрембла дещо відрізняється від збитої яєчні, до якої ти звикла, тому уважно подивись відео:
Цікаво на тему: Українська кухня: 5 рецептів смачних національних страв
Мексиканські страви відрізняються ситністю та гостринкою, і ця яєчня не стане виключенням. В ній гостроти додає перець чилі, а поживності — червона квасоля. Крім того, страва подається з чіпсами з тортильї, що робить її ідеальною закускою для будь-якого приводу.
Інгредієнти:
Подробиці приготування розкрий для себе тут:
Розмаїття страв із яєць відкриє тобі безліч кулінарних можливостей та шляхів до експериментів, щоби адаптувати їх під власні вподобання. Поділися думкою щодо цих рецептів та не забудь натиснути сердечко, якщо якась страва з добірки потрапила до твого топу.
Ім'я користувача: | |
---|---|
Номер картки лояльності: | |
Бонусів на рахунку: | |
Кешбек-бонусів на рахунку: |
Коментарі покищо відсутні