Фунчоза з креветками
Легка у приготуванні, ароматна та неймовірно апетитна страва, яку варто хоча б один раз приготувати кожному. Японський омлет, овочі, скляна локшина та креветки – ідеальне поєднання. Фунчоза чудово підійде як для святкового столу, так і для сімейної вечері.

Отже, що ж тобі знадобиться для приготування цього кулінарного шедевра:
- фунчоза – 1 упаковка;
- креветки – 500 г;
- яйця – 5 шт;
- імбир – невеликий шматок;
- часник – пів головки;
- соєвий соус – 100 мл;
- морква – 1 шт;
- перець чилі (зелений) – 1 шт.
Весь процес приготування на тебе чекає у відео:
Цікаво на тему: Вечір китайської кухні: апельсинова курка, баоцзи та кокосовий пудинг
Ризото з морепродуктами
Давно плануєш приготувати вдома різото, але все ніяк не можеш знайти смачний рецепт? Із задоволенням поділимося з тобою саме таким! Ніжне поєднання вершкової текстури рису, насиченого смаку креветок, мідій і кальмарів із додаванням овочів і легкою кислинкою білого вина – ну, що може бути смачніше?

На приготування різото з морепродуктами піде мінімум часу й ця страва точно стане головним акцентом будь-якої вечері.
Інгредієнти, які тобі знадобляться:
- мідії – 200 г;
- креветки – 200 г;
- рис (круглозернистий) – 200 г;
- кальмари – 2 шт;
- цибуля ріпчаста – 2 шт;
- часник – 4 зубчики;
- цукіні – 1 шт;
- перець болгарський – 1 шт;
- біле вино – 150 мл;
- пармезан – 50 г;
- вершкове масло – 25 г;
- сіль, чорний перець та італійські трави – до смаку.
Покроковий рецепт приготування дивись у відео:
Цікаво на тему: Рецепти улюблених страв авторів EVA Blog
Морепродукти у вершковому соусі
Легко, швидко та неймовірно смачно – спробуй і ти приготувати морепродукти у вершковому соусі. А подавати цю смакоту слід із хрустким багетом. Чудова закуска до столу.

Що потрібно для приготування страви:
- багет – 1 шт;
- печериці – 100 г;
- оливки – 20 г;
- помідор – 100 г;
- петрушка – 20 г;
- часник – 1 зубчик;
- мікс морепродуктів (морський коктейль) – 500 г;
- сіль – до смаку;
- вершки 20% – 50 г.
Процес приготування можна подивитися у відео:
Цікаво на тему: Вечір мексиканської кухні: готуємо енчіладас, начос і флан на десерт
Том Ям із креветками та сибасом
Приготуймо легендарний тайський суп Том Ям, але з українськими нотками. Фудблогер Макс Некухар об’єднав дві відомі страви: Том Ям і український борщ. Вийшло дуже незвично та неймовірно смачно. Таку страву потрібно один раз приготувати, щоб закохатися в неї назавжди!

Інгредієнти:
- вода – 2 л;
- сибас – 1 середня рибина;
- сирі креветки – 300 г;
- буряк – 1 шт;
- морква – 2 шт;
- цибуля шалот – 2 шт. (можна замінити на ріпчасту);
- часник – 2 зубчики;
- томатна паста – 70 г;
- консервовані помідори у власному соку – 70 г;
- перець чилі – 1 шт;
- набір для приготування супу Том Ям (туди входять різні спеції та соуси) – 1 шт.;
- лайм – 1 шт;
- кокосові вершки – 70-80 г;
- консервована квасоля – 100-150 г;
- сіль – до смаку;
- цукор – 1-2 чайні ложки;
- олія – для смаження;
- лавровий лист – 1-2 шт;
- кріп, петрушка, зелена цибуля – нарізати для подачі.
А як правильно приготувати такий незвичайний борщ (чи суп?), дивись у відео:
Цікаво на тему: Вечір іспанської кухні: готуємо паелью, пісто манчего і торт Сантьяго
Голубці-каррі з креветками
А як щодо поєднання українських голубців і малайзійського каррі з креветкою? Це справжній кулінарний шедевр, який не залишить нікого байдужим!
Тож якщо тобі набридли традиційні страви, настав час експериментів. Ділимося з тобою унікальним рецептом, який точно буде цікавішим за оригінальний.

Тобі знадобляться такі продукти:
Для голубців:
- пекінська капуста – 2 шт;
- креветки – 600 г;
- круглий рис – 160 г;
- петрушка – 2-3 гілки;
Для засмажки:
- цибуля шалот – 3 шт;
- рослинна олія.
Для бульйону:
- куряче філе – 1 шт;
- морква – 1 шт;
- ріпчаста цибуля – 2 шт.

Для соусу:
- цибуля шалот – 6 шт;
- перець чилі – 1 шт;
- кориця – 1 паличка;
- кардамон – кілька зерен;
- лавровий лист – 3 шт;
- зіра – ½ ч. л.
- часник – кілька зубчиків;
- томати пелаті – 1 банка;
- мелений червоний перець – ½ ч. л.;
- карі-порошок – ½ ч. л.;
- куркума – ½ ч. л.;
- сушена паприка – ½ ч. л.;
- сушений коріандр – ½ ч. л.;
- пластівці сушеного червоного перцю – ½ ч. л.;
- мелений фенхель – ½ ч. л.;
- сіль – до смаку;
- пучок петрушки та молодої цибулі;
- рослинна олія.
Покроковий рецепт дивись у відео:
Цікаво на тему: Рецепт приготування дубайського шоколаду в домашніх умовах
Сендвіч із часниковим хлібом і креветками
Відклади бутерброди вбік, адже сьогодні ми готуватимемо дуже смачний сендвіч із креветками, часником, в’яленими томатами та сиром. Він не тільки надовго наситить, а й просто підірве твої смакові рецептори своїм різноманіттям гастрономічних поєднань. Одним словом, треба готувати, адже словами не передати, наскільки смачним виходить сендвіч.

Підготуй такі інгредієнти:
- багет – 2 шт;
- часник – 2 головки;
- масло – 200 г;
- майонез – 100 г;
- петрушка – 20 г;
- пармезан – 100 г;
- оливкова олія;
- червоний гострий перець мелений – 10 г;
- сушений орегано – 10 г;
- сушений розмарин – 10 г;
- в’ялені помідори – 50 г;
- сіль, перець – до смаку.
Покроковий процес приготування тут:
Цікаво на тему: Вечір французької кухні: готуємо рататуй, шукрут і профітролі
Суп із мідій із м’ятою та куркумою
Кухар Олександр Зеров ділиться авторським рецептом супу з мідій. Страва виходить неймовірно ароматною, освіжаючою та смачною. Тобі знадобиться мінімум продуктів і часу на приготування. Тому якщо ти любиш супи з морепродуктів, обов’язково збережи собі цей рецепт і приготуй.

Які продукти знадобляться:
- мідії в мушлі – 1 кг;
- вино біле сухе – 300 г;
- вершки (20%) – 250 г;
- селера – 1 стебло;
- морква – 1 шт;
- куркума – 20 г;
- часник – 1 шт;
- м’ята – 30 г;
- олія оливкова – 30 мл;
- сіль, перець – до смаку.
Приготування:
Кальмари, фаршировані копченим сиром
Любиш кальмари, але не знаєш що б такого смачненького з них приготувати? Є ідея!
Фаршировані сиром кальмари зі смачним овочевим соусом – це неймовірно смачно. Ти не встигнеш і оком блимнути, як страва розлетиться, а гості попросять ще й добавки.

Що нам знадобиться:
- кальмари – 10 шт;
- сир копчений (косиця) – 1 упаковка;
- помідори – 6 шт;
- часник – 0.5 головки;
- цибуля ріпчаста – 1 шт;
- оливки – 10 шт;
- сметана (20%) – 200 г;
- лимонний базилік – пучок;
- сіль, перець – до смаку.
Весь процес приготування дивись у відео:
Цікаво на тему: 7 рецептів смачних і легких у приготуванні супів
Запечені устриці
Якщо у тебе запланований особливий захід або просто хочеться побалувати себе морським делікатесом, приготуй запечені устриці. Приготувати їх удома простіше, ніж здається, а результат перевершить усі твої очікування.

Для приготування страви слід підготувати такі продукти:
- устриці – 12 шт;
- вершкове масло – 100 г;
- пармезан – 50 г;
- часник – 1 зубчик;
- пачка солі;
- петрушка – 2 гілочки;
- лимон – столова ложка соку;
- соус Табаско – до смаку;
- соєвий соус – 50 мл.
Покрокове приготування дивись у відео:
Ось така цікава добірка рецептів із морепродуктами вийшла. Обов’язково постав вподобайку, якщо знайшла для себе кілька цікавих варіантів для приготування обіду або смачної вечері.










![[:uk]Диеты | EVA Blog[:]](https://blog.eva.ua/wp-content/uploads/2020/05/Diety-oblozhka-500x333.jpg)





![[:uk]avocado ice cream[:]](https://blog.eva.ua/wp-content/uploads/2019/10/Canva-An-Ice-Cream-500x375.jpg)






Коментарі покищо відсутні