Цікаво на тему: 7 класних рецептів смузі для зарядки вітамінами
Трохи поговоримо
Змішувати чай з алкоголем почали навіщо? Щоб покращити смак або чаю, або алкогольного напою. Щоб знайти нові відтінки й нові враження. Чай чудово поєднується з алкоголем, але далеко не з усіма його видами. Гостинно бадьорий напій готовий зустрічати віскі, джин, ром, коньяк, бурбон і горілку. Витримуючи правильні пропорції та доповнюючи суміш різними спеціями, можна насолоджуватися відмінним результатом.

З чим дружби не вийде? Вино, пиво, текіла і китайська рисова горілка. Навіть не намагайся поєднати чай із переліченими спиртними напоями. Це буде жахливо, огидно і зовсім неїстівно. Все вже давно вивчено й ідеальні пари підібрані. Тобі залишається лише озброїтися інгредієнтами та братися до магії змішування.
ТОП-5 алкогольних коктейлів на основі чаю
Ну все, понеслись у найцікавіше. Довго розмовляти не варто, важливе вже перед нами.
Earl Grey Martini – аристократична класика
Елегантність з невеликою терпкістю. У цей тандем втручається цитрусова гірчинка бергамоту. Ідеально, чи не так? Якщо ти любиш джин і класичні сухі напої, то цей коктейль саме для тебе. Ми додамо сюди ще трохи сиропу для невеликої солодкості, а чай доповнить композицію своїм ароматом. Смак складний, але ідеально гармонійний.

Що нам потрібно:
- джин – 50 мл;
- чай Ерл Грей – 25 мл міцного й охолодженого;
- лікер – 20 мл (Cointreau або Triple Sec);
- цукровий сироп – 10 мл;
- лід.
Починаємо приготування. Заварюємо одну чайну ложку чаю в 100 мл окропу та охолоджуємо. У шейкер наливаємо джин, лікер, сироп і охолоджений чай. Додаємо кубики льоду, закриваємо шейкер і починаємо активно трясти. Пару хвилин цілком достатньо. В охолоджений бокал для мартіні проціджуємо готовий коктейль і прикрашаємо все це смужкою цедри апельсина.
Роби перший ковток. Першим відчується свіжа цитрусова хвиля від бергамоту й апельсинового лікеру. За нею накриє м’яка трав’янистість джину і фінальною ноткою стане чайна терпкість. Ідеально.
Цікаво на тему: Як приготувати смачний домашній квас: 2 ТОП рецепти
Oolong Peach Whiskey – фруктово-дубова спокуса
Напій, який має глибокий смак. У ньому об’єдналася теплота віскі й деревна м’якість улуна. Що потрібно, щоб ансамбль був ідеальним? Трохи персика. Солодкого, соковитого, ароматного. Поки на вулиці тепло – це напій літній, коли стане свіжіше – це спогад про безтурботний період, відпустку, релакс.

Приготуй:
- віскі – 40 мл;
- улун – 80 мл (охолоджений);
- персиковий сироп – 20 мл;
- лимонний сік – 10 мл;
- лід.
Заварюй чай. Улун заварюють не окропом, а водою приблизно 90 градусів. Трьох хвилин, щоб чайна ложка чаю розкрилася, цілком достатньо. Охолоджуємо і кладемо у шейкер разом із льодом, сиропом і віскі. Трусимо, трохи підтанцьовуючи, і переливаємо у стакан, у якому також є лід. Прикрашай коктейль. Естетика у всьому. Долька персика або м’ята – фінальний штрих.
Насолоджуйся напоєм повільно, нікуди не поспішай. Ти повинна відчути м’який смак віскі, який розкривається карамельними нотками. За віскі йде горіхово-деревний улун, глибокий, наповнений, і персик – солодкість, фруктовий аромат, який неможливо не любити.
Chai Toddy – пряні зимові обійми
Хочеться зігрітися і зробити це смачно? Не питання. Тримай рецепт зігрівального, ароматного, затишного коктейлю, в якому грають симфонію смаку спеції індійського чаю масала, м’який мед і сила рому (або бурбону).

Тобі знадобиться:
- чай масала (міцний) – 150 мл;
- темний ром або бурбон – 40 мл;
- мед – 15 мл;
- лимон – 1 долька;
- кориця або гвоздика на смак.
Заварюємо чай. Ти можеш використовувати будь-який свій улюблений. Підійде і пакетований, і домашній з молоком і спеціями. Проціджуємо готовий напій, додаємо мед, ром і лимон. Перемішуємо все це величезне і прикрашаємо паличкою кориці. Ну або гвоздикою. Залежно від того, що ти обрала для себе.
Напій розкривається з першої секунди. Ти відчуваєш, як розливається солодка пряність спецій, за якою йде потужний, зігрівальний удар рому, підкріплений медовою солодкістю. І на завершення отримай задоволення від благородної чайної терпкості. Важко придумати щось більш дивовижне і смачне.
Цікаво на тему: 5 цікавих і смачних рецептів глінтвейну
Hibiscus Gin Fizz – тропічна свіжість
Немає поєднання кращого, ніж суміш квіткового і ягідного смаку. А якщо до нього додати ще цитрусову кислинку і легкий джин, то виходить освіжаючий, наповнюючий енергією і легкістю напій, який однозначно стане твоїм улюбленим.

Підготуй:
- чай каркаде – 80 мл (холодний);
- джин – 40 мл;
- лимонний сік – 20 мл;
- цукровий сироп – 10 мл;
- газована вода – 40 мл;
- лід.
Починаємо приготування. Заварюємо каркаде та охолоджуємо. Одна столова ложка чаю на склянку окропу тобі знадобиться. У шейкері змішуємо джин, чай, лимонний сік, сироп і трохи льоду. Знову танцюємо і переливаємо у високий стакан. Можна додати трохи газованої води. Як майстер, який завершує свій шедевр, прикрашаємо м’ятою або скибочкою апельсина. Можна розпочинати дегустацію.
Перше враження – соковита, яскрава кислинка, змішана з квітковою свіжістю. За ними поспішає познайомитися з тобою м’який джин, трохи прикрашений солодкістю сиропу. Закриває весь цей концерт легка терпкість гібіскусу.
Медово-апельсиновий грог з чорним чаєм
Ще один рецепт, який знадобиться прохолодними вечорами. Зігрівальний, ароматний, цитрусово-медовий грог. Чорний чай тут заправляє балом. Він насичений і терпкий, готовий приймати спеції разом із благородним ромом. Глибина і густина смаку в одному стакані.

Що нам потрібно:
- чорний чай – 150 мл (цейлон або ассам);
- темний ром – 40 мл;
- свіжовижатий апельсиновий сік – 40 мл;
- мед – 15 мл;
- кориця – 1 паличка;
- гвоздика – 2-3 бутони;
- апельсинова цедра на смак, для аромату.
Заварюємо чай. Окремо в турці або маленькій каструльці змішуємо чай, сік, мед, спеції та цедру. Все це величезне відправляємо на вогонь. Підігріваємо, але не кип’ятимо. Додаємо ром і акуратно перемішуємо. Переливаємо у термокружку або термостійкий бокал, надаємо елегантності за допомогою апельсинової скибочки та кориці.
Вибирай місце зручніше і починай насолоджуватися. Апельсинова свіжість – це перша нота, яка наповнить тебе. За нею слідує солодкість меду і терпкість чаю. Ром зігріває, огортає затишком, залишає легке, трохи ванільний посмак.
Чаювання може бути найрізноманітнішим. Розширюємо горизонти. Пам’ятаємо про міру. Насолоджуємося смаком, багатим і насиченим. Готуємо коктейлі й ділімося з нами своїми враженнями.























думаю, що класичний мартіні з додаванням бергамотового ерл грея буде просто відвал всього! треба брать))))