0-Алкогольні-коктейлі-на-основі-чаю
| читати 4 хв

Алкогольне чаювання: п’ять рецептів найкращих алкогольних коктейлів з чаєм

Дуже цікава й однозначно смачно-весела розмова чекає нас із тобою зараз 🙂 Алкогольне чаювання — це п’янкий і водночас терпкий смак, який ти полюбиш з першого ковтка. Я запропоную тобі п’ять рецептів найпопулярніших коктейлів на основі чаю. Приготуйся, буде запаморочливо!

Цікаво на тему: 7 класних рецептів смузі для зарядки вітамінами

Трохи поговоримо

Змішувати чай з алкоголем почали навіщо? Щоб покращити смак або чаю, або алкогольного напою. Щоб знайти нові відтінки й нові враження. Чай чудово поєднується з алкоголем, але далеко не з усіма його видами. Гостинно бадьорий напій готовий зустрічати віскі, джин, ром, коньяк, бурбон і горілку. Витримуючи правильні пропорції та доповнюючи суміш різними спеціями, можна насолоджуватися відмінним результатом.

00-Алкогольні-коктейлі-на-основі-чаю

З чим дружби не вийде? Вино, пиво, текіла і китайська рисова горілка. Навіть не намагайся поєднати чай із переліченими спиртними напоями. Це буде жахливо, огидно і зовсім неїстівно. Все вже давно вивчено й ідеальні пари підібрані. Тобі залишається лише озброїтися інгредієнтами та братися до магії змішування.

ТОП-5 алкогольних коктейлів на основі чаю

Ну все, понеслись у найцікавіше. Довго розмовляти не варто, важливе вже перед нами.

Instagram_02_Blog

Earl Grey Martini – аристократична класика

Елегантність з невеликою терпкістю. У цей тандем втручається цитрусова гірчинка бергамоту. Ідеально, чи не так? Якщо ти любиш джин і класичні сухі напої, то цей коктейль саме для тебе. Ми додамо сюди ще трохи сиропу для невеликої солодкості, а чай доповнить композицію своїм ароматом. Смак складний, але ідеально гармонійний.

1-Алкогольні-коктейлі-на-основі-чаю

Що нам потрібно:

  • джин – 50 мл;
  • чай Ерл Грей – 25 мл міцного й охолодженого;
  • лікер – 20 мл (Cointreau або Triple Sec);
  • цукровий сироп – 10 мл;
  • лід.

Починаємо приготування. Заварюємо одну чайну ложку чаю в 100 мл окропу та охолоджуємо. У шейкер наливаємо джин, лікер, сироп і охолоджений чай. Додаємо кубики льоду, закриваємо шейкер і починаємо активно трясти. Пару хвилин цілком достатньо. В охолоджений бокал для мартіні проціджуємо готовий коктейль і прикрашаємо все це смужкою цедри апельсина.

Роби перший ковток. Першим відчується свіжа цитрусова хвиля від бергамоту й апельсинового лікеру. За нею накриє м’яка трав’янистість джину і фінальною ноткою стане чайна терпкість. Ідеально.

Цікаво на тему: Як приготувати смачний домашній квас: 2 ТОП рецепти

Oolong Peach Whiskey – фруктово-дубова спокуса

Напій, який має глибокий смак. У ньому об’єдналася теплота віскі й деревна м’якість улуна. Що потрібно, щоб ансамбль був ідеальним? Трохи персика. Солодкого, соковитого, ароматного. Поки на вулиці тепло – це напій літній, коли стане свіжіше – це спогад про безтурботний період, відпустку, релакс.

2-Алкогольні-коктейлі-на-основі-чаю

Приготуй:

  • віскі – 40 мл;
  • улун – 80 мл (охолоджений);
  • персиковий сироп – 20 мл;
  • лимонний сік – 10 мл;
  • лід.

Заварюй чай. Улун заварюють не окропом, а водою приблизно 90 градусів. Трьох хвилин, щоб чайна ложка чаю розкрилася, цілком достатньо. Охолоджуємо і кладемо у шейкер разом із льодом, сиропом і віскі. Трусимо, трохи підтанцьовуючи, і переливаємо у стакан, у якому також є лід. Прикрашай коктейль. Естетика у всьому. Долька персика або м’ята – фінальний штрих.

Насолоджуйся напоєм повільно, нікуди не поспішай. Ти повинна відчути м’який смак віскі, який розкривається карамельними нотками. За віскі йде горіхово-деревний улун, глибокий, наповнений, і персик – солодкість, фруктовий аромат, який неможливо не любити.

Chai Toddy – пряні зимові обійми

Хочеться зігрітися і зробити це смачно? Не питання. Тримай рецепт зігрівального, ароматного, затишного коктейлю, в якому грають симфонію смаку спеції індійського чаю масала, м’який мед і сила рому (або бурбону).

3-Алкогольні-коктейлі-на-основі-чаю

Тобі знадобиться:

  • чай масала (міцний) – 150 мл; 
  • темний ром або бурбон – 40 мл;
  • мед – 15 мл;
  • лимон – 1 долька;
  • кориця або гвоздика на смак.

Заварюємо чай. Ти можеш використовувати будь-який свій улюблений. Підійде і пакетований, і домашній з молоком і спеціями. Проціджуємо готовий напій, додаємо мед, ром і лимон. Перемішуємо все це величезне і прикрашаємо паличкою кориці. Ну або гвоздикою. Залежно від того, що ти обрала для себе.

Напій розкривається з першої секунди. Ти відчуваєш, як розливається солодка пряність спецій, за якою йде потужний, зігрівальний удар рому, підкріплений медовою солодкістю. І на завершення отримай задоволення від благородної чайної терпкості. Важко придумати щось більш дивовижне і смачне.

Цікаво на тему: 5 цікавих і смачних рецептів глінтвейну

Hibiscus Gin Fizz – тропічна свіжість

Немає поєднання кращого, ніж суміш квіткового і ягідного смаку. А якщо до нього додати ще цитрусову кислинку і легкий джин, то виходить освіжаючий, наповнюючий енергією і легкістю напій, який однозначно стане твоїм улюбленим.

4-Алкогольні-коктейлі-на-основі-чаю

Підготуй:

  • чай каркаде – 80 мл (холодний);
  • джин – 40 мл;
  • лимонний сік – 20 мл;
  • цукровий сироп – 10 мл;
  • газована вода – 40 мл;
  • лід.

Починаємо приготування. Заварюємо каркаде та охолоджуємо. Одна столова ложка чаю на склянку окропу тобі знадобиться. У шейкері змішуємо джин, чай, лимонний сік, сироп і трохи льоду. Знову танцюємо і переливаємо у високий стакан. Можна додати трохи газованої води. Як майстер, який завершує свій шедевр, прикрашаємо м’ятою або скибочкою апельсина. Можна розпочинати дегустацію.

Перше враження – соковита, яскрава кислинка, змішана з квітковою свіжістю. За ними поспішає познайомитися з тобою м’який джин, трохи прикрашений солодкістю сиропу. Закриває весь цей концерт легка терпкість гібіскусу.

Медово-апельсиновий грог з чорним чаєм

Ще один рецепт, який знадобиться прохолодними вечорами. Зігрівальний, ароматний, цитрусово-медовий грог. Чорний чай тут заправляє балом. Він насичений і терпкий, готовий приймати спеції разом із благородним ромом. Глибина і густина смаку в одному стакані.

5-Алкогольні-коктейлі-на-основі-чаю

Що нам потрібно:

  • чорний чай – 150 мл (цейлон або ассам);
  • темний ром – 40 мл;
  • свіжовижатий апельсиновий сік – 40 мл;
  • мед – 15 мл;
  • кориця – 1 паличка;
  • гвоздика – 2-3 бутони;
  • апельсинова цедра на смак, для аромату.

Заварюємо чай. Окремо в турці або маленькій каструльці змішуємо чай, сік, мед, спеції та цедру. Все це величезне відправляємо на вогонь. Підігріваємо, але не кип’ятимо. Додаємо ром і акуратно перемішуємо. Переливаємо у термокружку або термостійкий бокал, надаємо елегантності за допомогою апельсинової скибочки та кориці.

Вибирай місце зручніше і починай насолоджуватися. Апельсинова свіжість – це перша нота, яка наповнить тебе. За нею слідує солодкість меду і терпкість чаю. Ром зігріває, огортає затишком, залишає легке, трохи ванільний посмак.

Чаювання може бути найрізноманітнішим. Розширюємо горизонти. Пам’ятаємо про міру. Насолоджуємося смаком, багатим і насиченим. Готуємо коктейлі й ділімося з нами своїми враженнями.

Ділись - оцінюй - коментуй

Коментарі

  1. Ann

    думаю, що класичний мартіні з додаванням бергамотового ерл грея буде просто відвал всього! треба брать))))

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


Період перевірки reCAPTCHA закінчився. Будь ласка, перезавантажте сторінку.

Ще у Розділі