Арифметика щасливого дитинства

Звичайно, нікому в голову не прийде рахувати кількість обіймів, поцілунків та теплих слів на адресу дитини! Але винахідливі психологи підрахували, що для повного щастя малюк щодня потребує 10 поцілунків та 12 обіймів. Не варто сприймати цю інформацію аж надто буквально, але така статистика наводить на роздуми: чи вміємо ми висловити свою любов до дітей? В метушні буденних справ ми часто забуваємо про те, що просто любити недостатньо. Тож у новій статті пропонуємо поговорити про найприємніше — поцілунки, обійми, любов і вдячність!

А для того, щоб ви змогли на власні очі побачити свою любов до дитини, ми приготували для вас календар щастя з переліком приємних сюрпризів. Тут не тільки обійми та поцілунки, а й добрі справи, доречні поради, вдячність та спільне дозвілля. Звичайно, наш календар містить приблизний перелік приємностей, а ви можете заповнити його як завгодно, щоб кожен свій день наповнити теплом та любов’ю.

Завантажити:

Створити свій:

Скільки разів на день потрібно обіймати та цілувати дитину?

Відоме американське видання Medical Daily опублікувало дослідження, за результатами якого виявилося, що мозок трирічної дитини, яку багато обіймають, має більше нейронних зв’язків та є більш розвиненим! А діти, що ростуть без батьківської любові, мають менший за розмірами мозок. Результати вражають, чи не так? Виявляється, що любов, обійми та поцілунки життєво необхідні для дитини і в майбутньому допомагають їй стати розумною та щасливою.

Звичайно, ми дуже любимо своїх дітей і багато обіймаємо. Та чи достатньо ми це робимо? Проведіть простий тест: порахуйте, скільки разів протягом дня ви обійняли, поцілували, похвалили свою дитину, а скільки разів робили зауваження або сварили. Перша цифра має бути більшою незалежно від того, наскільки ви втомилися та як дитина поводилася!

Поцілунки та обійми, теплі слова любові дитина не повинна заслужувати — малюк має отримувати їх просто за те, що він у вас є. Не пов’язуйте свою любов лише з заохоченням за гарну поведінку. Адже є інші авторитетні дослідження, що доводять: чим більше вередує дитина, тим більше вона потребує батьківської любові, а ті малюки, яких багато цілують та обіймають, стають спокійнішими та менш вередливими.

Звичайно, не варто щодня рахувати обійми та слова любові — просто робіть це при кожній можливості, адже це так приємно!

Безумовна любов: де «золота середина»?

З віком діти навчаються маніпулювати — і це нормальний етап розвитку. В цей час батькам необхідно не просто безумовно любити малечу, але й поєднувати свої найтепліші почуття з принциповістю та послідовністю у вихованні. Ці поняття зовсім не суперечать одне одному, а скоріше доповнюють.

Іноді наші діти перевіряють нас на міцність, не слухаються та вередують. І в ці моменти наша безумовна любов стає ще важливішою! Не треба сварити малечу або кричати на неї — розпочніть з того, як сильно ви її любите. А далі розкажіть про те, що вибігати на дорогу з інтенсивним рухом небезпечно, і ви дуже злякалися, коли малюк так зробив, адже це могло призвести до поганих наслідків, і що так робити не можна.

Безумовна любов не виключає покарання, коли дитина справді його заслужила. Та й під час покарань найперше, що дитина має розуміти — ви засуджуєте не її особистість у цілому, а конкретний вчинок. І при цьому все одно продовжуєте любити її — завжди і в будь-якій ситуації!

Завдання не з легких — любити та виховувати. Але і це нам під силу, якщо керуватися внутрішніми почуттями та не забувати висловлювати їх.

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA