Оладки з варенням
Що за диво ці теплі та пухкі золотисті оладки, щедро политі варенням з фруктів або ягід, зібраних у власному садочку! Від однієї згадки про них тече слинка, й хочеться відкласти усі справи, щоб швиденько напекти собі цілу гірку гарячих, яскраво-сонячних оладок як у дитинстві це робили наші бабусі.

Інгредієнти:
- куряче яйце — 1 шт;
- цукор — 10 г;
- кефір (теплий) — 1 склянка (250 мл);
- борошно — 1 склянка (250 мл);
- олія — для смаження;
- сметана та варенням — собі до смаку.
Повний рецепт найсмачніших оладок за добрими українськими традиціями дивись на відео:
Цікаво на тему: Довгоочікуваний сезон: 5 рецептів ягідних джемів і конфітюрів
Шоколадна ковбаска
У дитинстві ковбаски з горішками та супершоколадною начинкою, що просто танула у роті, здавалися якимись небаченими заморськими солодощами. Проте сьогодні ти можеш легко приготувати їх самотужки та ласувати цією вершиною насолоди хоч щодня. 😉

Інгредієнти:
- молоко — ½ склянки;
- цукор — ½ склянки;
- какао — 2 ст.л;
- масло — 2 ст.л;
- куряче яйце — 1 шт;
- крекер несолоний — приблизно 150-200 г;
- горішки та фісташки — приблизно по 100 г.
Вже відчуваєш незабутній смак шоколадних ковбасок? Тоді мерщій дивитись приготування:
Цікаво на тему: Рецепт приготування дубайського шоколаду в домашніх умовах
Горішки зі згущеним молоком
Золотаві горішки, повні ніжно-кремової вареної сгущенки — то були перлини серед десертів дитинства. 🤩 І як ми просили маму купити горішницю (формочку), щоби скільки завгодно випікати це печиво вдома!… Тепер, коли ти вже сама собі кулінарна майстриня, спробуй корисний рецепт улюблених горішків без цукру та глютену.

Інгредієнти:
Тісто:
- мигдальне борошно — 100 г;
- вівсяне борошно — 50 г;
- курячі яйця — 2 шт;
- кокосове масло — 20 г;
- підсолоджувач — 20 г.
Начинка:
- сироп топінамбура — 120 г;
- вода — 120 г;
- кокосові вершки — 120 г;
- пектин — 12 г.
Як зробити це диво — дивись у відео:
Цікаво на тему: Синабон: простий рецепт знаменитих булочок із корицею як у кафе
Вафельні трубочки з білковим кремом
Коли хочеться справжнього свята у звичайний день, на допомогу прийдуть хрусткі вафельні трубочки із повітряним білковим кремом. Тільки уяви собі, як тоненькі конвертики з вафель наповнюються ніжними хмаринками солодкої начинки..! Так, нумо швиденько до приготування, доки від цих образів фантазія остаточно не відлетіла за обрій. 🤣

Інгредієнти:
Тісто:
- вершкове масло (кімнатної температури) — 250 г;
- курячі яйця — 9 шт;
- цукор — 200 г;
- борошно — 200 г.
Крем:
- курячі яйця — 4 шт;
- цукор — 200 г;
- вода — 100 г.
Не мрій — дій, тобто готуй за наступною інструкцією:
Цікаво на тему: Три прості рецепти круасанів
Тістечко «Картопля»
Під трішки кумедною назвою ховається вишуканий десерт з глазур’ю з білого шоколаду ззовні та шовковистим шоколадним кремом всередині. Він стане ідеальною парою до чашечки лате або коли просто хочеться чогось надзвичайно смачного. ❤️

Інгредієнти:
Бісквіт:
- вершкове масло (кімнатної температури) — 100 г;
- цукор — 100 г;
- борошно — 50 г;
- курячі яйця — 2 шт;
- чорний шоколад — 100 г;
- сіль — 5 г;
- ванільний екстракт (за бажанням) — кілька крапель;
- какао — 1 ст. л;
- пісочне печиво (наприклад, «До кави») — 150 – 200 г.
Ганаш:
- молоко — 20 г;
- вершки жирні (33%) — 100 г;
- мед — 1 ст. л;
- чорний шоколад — 100 г.
Глазур:
- шоколад (білий) — 150 г;
- олія — 2 ст. л.
Тістечка, що підкорять твоє серце, готуються легко, дивись:
Цікаво на тему: Просто і смачно: рецепти ідеальних чизкейків
Млинці з домашнім сиром, бананом та полуницею
Гарячі, запашні та яскраві, мов то сонечко, млинчики — це найулюбленіший сніданок з дитинства. А якщо заправити їх домашнім сиром з бананом та полуничками, то ця невигадлива страва перетворюється на справжнє блаженство! Не запізнися на роботу, мрійливо насолоджуючись цими млинцями. 😉

Інгредієнти:
- курячі яйця — 3 шт;
- борошно — 300 г;
- молоко — 500 мл;
- сир домашній — 400 г;
- цукор — 150 г;
- сіль — дрібка;
- йогурт білий (без смаків) густий — 300 г;
- банан — 1 шт (якщо невеликі — то 2 шт);
- полуниця — 3-4 шт;
- ванільний цукор — 10 г;
- мед — 3-4 ст.л;
- цукрова пудра (для подачі) — 1-2 ст.л.
Як випікатимуть млинці професіонали — далі на відео:
Цікаво на тему: Оригінальні начинки для млинців на Масляну: ТОП-7
Вергуни (або «хрустики», «хворост»)
Здається, у дитинстві це печиво також називали «вушками», але хай там як, вони були пречудові — гарячі-гарячі та дивовижно хрусткі. Вергуни дещо нагадують мексиканські чуроси, та насправді вони є справжнім надбанням української кухні, такими собі «козацькими смаколиками» з крапелькою міцненького. 😎

Інгредієнти:
- вершкове масло (кімнатної температури) — 100 г;
- курячі яйця — 3 шт;
- сіль — 5 г;
- цукор — 4 ст. л;
- борошно — 450 г;
- ром (або будь-який інший міцний алкоголь) — 1 ст. л;
- лимон — ½ шт;
- сметана (20%) — 2 ст.л;
- кориця — 1 ч. л;
- цукрова пудра — 3 ст. л.
Традиційний рецепт вже чекає на тебе:
Всі ці знайомі серцю десерти викликали в нас цілу бурю теплих почуттів, а як що до тебе? Поділися в коментарях рецептом своїх улюблених смаколиків, які запам’яталися тобі з дитинства. Тим часом бажаємо лагідних спогадів та смачного!























Ой, лелечки, вергуни… Це точно смак дитинства! Треба приготувати за вашим рецептом. Дякую, що нагадали!