0-Картопля-м’яка-всередині-з-хрусткою-скоринкою-в-духовці
| читати 2 хв

How to: смажимо картоплю з фантастичною скоринкою

Маючи під рукою мультипіч, духовку з нормальною конвекцією або використовуючи фритюр, можна без особливих зусиль отримати апетитну та навіть хрустку скоринку на картоплі. А якщо є тільки плита й звичайна духовка🤔 Тут теж все досить просто, але з нюансами, про які я тобі зараз і розповім😉

Картопля м’яка всередині з хрусткою скоринкою в духовці

1-Картопля-м’яка-всередині-з-хрусткою-скоринкою-в-духовці

Є режим конвекції – вмикаємо, немає – і без нього все вийде😋 Я поділюся з тобою двома на 100% робочими варіантами приготування картоплі, які дають в результаті одночасно схожий, але водночас різний продукт. Об’єднує ці рецепти одне – на виході гарантована смакота👀

Instagram_02_Blog

Картопля в духовці з фантастичною скоринкою (швидкий варіант)

2-Картопля-м’яка-всередині-з-хрусткою-скоринкою-в-духовці

Тобі знадобиться:

  • картопля – 5-6 шт. середньо-великого розміру;
  • соняшникова олія – 4 ст.л.;
  • сіль – чайна ложка (без гірки);
  • свіжомелений перець – пів чайної ложки;
  • гірчичний порошок – чайна ложка (без гірки);
  • сухий часник – чайна ложка (без гірки);
  • паприка (звичайна та копчена) – по пів чайної ложки;
  • куркума – чайна ложка (без гірки);
  • карі – пів чайної ложки.

3-Картопля-м’яка-всередині-з-хрусткою-скоринкою-в-духовці

Скажу відразу, тут ти не отримаєш неймовірно хрустку скоринку, але результат буде все одно👍 Зі спеціями, звісно, можеш гратися, як забажаєш, і додавати те, що подобається саме тобі. Цей варіант готувався не раз і «на смак – смачно»🙃. Чистимо картоплю, розрізаємо навпіл і половини ріжемо на скибки. Заливаємо водою, ставимо на вогонь, як тільки закипіло – засікаємо 3 хвилини й зливаємо картоплю в сито. Поки вона там «відпочиває», вмикаємо духовку на 220 градусів і готуємо заправку. У ємність додаємо олію та спеції, добре перемішуємо. Картоплю з сита перекладаємо в каструлю, заливаємо заправкою, накриваємо кришкою і просто не інтенсивно трясемо, перевертаємо догори дном тощо. Потрібно, щоб заправка рівномірно розподілилася. Далі на деко стелимо пергамент, зверху картоплю, розрівнюємо по деко й в духовку на 25-30 хвилин. Посипаємо свіжо нарізаною зеленню – готово😉

4-Картопля-м’яка-всередині-з-хрусткою-скоринкою-в-духовці

Цікаво на тему: How to: як варити яйця, щоб жовток був твердим, рідким і напіврідким

Картопля в духовці з хрусткою скоринкою (повільний, але дуже смачний варіант приготування)

7-Картопля-м’яка-всередині-з-хрусткою-скоринкою-в-духовці

Тобі знадобиться:

  • картопля – 5-6 шт. середньо-великого розміру;
  • сода – чайна ложка;
  • сіль – столова ложка;
  • зелень – петрушка, кріп, цибуля (перо);
  • паприка, сухий часник, соєвий соус;
  • соняшникова олія (в ідеалі – оливкова).

6-Картопля-м’яка-всередині-з-хрусткою-скоринкою-в-духовці

Ріжемо картоплю так само як у першому варіанті (почистила, навпіл, половинки на скибки). Каструлю з водою на вогонь, туди столову ложку солі й чайну ложку соди. Картоплю закидай в уже киплячу воду й вари до повної готовності. Далі зливай через сито, перекладай в зручну ємність, додай рослинну (або оливкову) олію, буквально пару столових ложок і трохи солі. Пергамент на деко, на нього картоплю, розрівняла та в розігріту до 200 градусів духовку на 50-60 хвилин.

9-Картопля-м’яка-всередині-з-хрусткою-скоринкою-в-духовці

Для заправки. Нарізала зелень, додала сіль, перець до смаку, трохи соєвого соусу, сухого часнику й звичайної паприки. А далі готову картоплю можна всю перемішати із заправкою або порційно викласти на тарілку й полити нею. Смачного😉

5-Картопля-м’яка-всередині-з-хрусткою-скоринкою-в-духовці

Якщо ти хочеш посмажити картоплю з дійсно хрусткою скоринкою на сковорідці, то без великої кількості олії не обійтися, але в такому випадку навіщо влаштовувати «танці з бубном», якщо є гарантовано робочий фритюр🤷‍♀️ Якщо ж мова йде просто про дуже апетитну скоринку на смаженій картоплі, дотримуйся трьох правил:

8-Картопля-м’яка-всередині-з-хрусткою-скоринкою-в-духовці

  1. Вже нарізану картоплю промий у воді. Ріж не надто тонко й після промивання від крохмалю обов’язково повністю просуши.
  2. Не завантажуй сковорідку картоплею по максимуму. Нам потрібно смажити, а не варити.
  3. Не мішай відразу картоплю, як тільки поклала її на сковорідку. Сковорода розігріта, виклала картоплю і не чіпай. Лише через пару хвилин перемішай і ти побачиш просто приголомшливу скоринку. У такому темпі смаж до готовності.

Ось, власне, й секрети фантастичної, хрусткої скоринки на картоплі. Не забудь жмакнути вподобайку, якщо стаття була для тебе корисною.

1 Корисна стаття-1200х200_01_ukr

Ділись - оцінюй - коментуй

Коментарі

  1. Ірина

    Не знала, що нарізану картоплю варто ще й промивати після нарізання. Треба спробувати наступного разу 🤤
    Дякую за поради!

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


Період перевірки reCAPTCHA закінчився. Будь ласка, перезавантажте сторінку.

Ще у Розділі