Картопля м’яка всередині з хрусткою скоринкою в духовці

Є режим конвекції – вмикаємо, немає – і без нього все вийде😋 Я поділюся з тобою двома на 100% робочими варіантами приготування картоплі, які дають в результаті одночасно схожий, але водночас різний продукт. Об’єднує ці рецепти одне – на виході гарантована смакота👀
Картопля в духовці з фантастичною скоринкою (швидкий варіант)

Тобі знадобиться:
- картопля – 5-6 шт. середньо-великого розміру;
- соняшникова олія – 4 ст.л.;
- сіль – чайна ложка (без гірки);
- свіжомелений перець – пів чайної ложки;
- гірчичний порошок – чайна ложка (без гірки);
- сухий часник – чайна ложка (без гірки);
- паприка (звичайна та копчена) – по пів чайної ложки;
- куркума – чайна ложка (без гірки);
- карі – пів чайної ложки.

Скажу відразу, тут ти не отримаєш неймовірно хрустку скоринку, але результат буде все одно👍 Зі спеціями, звісно, можеш гратися, як забажаєш, і додавати те, що подобається саме тобі. Цей варіант готувався не раз і «на смак – смачно»🙃. Чистимо картоплю, розрізаємо навпіл і половини ріжемо на скибки. Заливаємо водою, ставимо на вогонь, як тільки закипіло – засікаємо 3 хвилини й зливаємо картоплю в сито. Поки вона там «відпочиває», вмикаємо духовку на 220 градусів і готуємо заправку. У ємність додаємо олію та спеції, добре перемішуємо. Картоплю з сита перекладаємо в каструлю, заливаємо заправкою, накриваємо кришкою і просто не інтенсивно трясемо, перевертаємо догори дном тощо. Потрібно, щоб заправка рівномірно розподілилася. Далі на деко стелимо пергамент, зверху картоплю, розрівнюємо по деко й в духовку на 25-30 хвилин. Посипаємо свіжо нарізаною зеленню – готово😉

Цікаво на тему: How to: як варити яйця, щоб жовток був твердим, рідким і напіврідким
Картопля в духовці з хрусткою скоринкою (повільний, але дуже смачний варіант приготування)

Тобі знадобиться:
- картопля – 5-6 шт. середньо-великого розміру;
- сода – чайна ложка;
- сіль – столова ложка;
- зелень – петрушка, кріп, цибуля (перо);
- паприка, сухий часник, соєвий соус;
- соняшникова олія (в ідеалі – оливкова).

Ріжемо картоплю так само як у першому варіанті (почистила, навпіл, половинки на скибки). Каструлю з водою на вогонь, туди столову ложку солі й чайну ложку соди. Картоплю закидай в уже киплячу воду й вари до повної готовності. Далі зливай через сито, перекладай в зручну ємність, додай рослинну (або оливкову) олію, буквально пару столових ложок і трохи солі. Пергамент на деко, на нього картоплю, розрівняла та в розігріту до 200 градусів духовку на 50-60 хвилин.

Для заправки. Нарізала зелень, додала сіль, перець до смаку, трохи соєвого соусу, сухого часнику й звичайної паприки. А далі готову картоплю можна всю перемішати із заправкою або порційно викласти на тарілку й полити нею. Смачного😉

Якщо ти хочеш посмажити картоплю з дійсно хрусткою скоринкою на сковорідці, то без великої кількості олії не обійтися, але в такому випадку навіщо влаштовувати «танці з бубном», якщо є гарантовано робочий фритюр🤷♀️ Якщо ж мова йде просто про дуже апетитну скоринку на смаженій картоплі, дотримуйся трьох правил:

- Вже нарізану картоплю промий у воді. Ріж не надто тонко й після промивання від крохмалю обов’язково повністю просуши.
- Не завантажуй сковорідку картоплею по максимуму. Нам потрібно смажити, а не варити.
- Не мішай відразу картоплю, як тільки поклала її на сковорідку. Сковорода розігріта, виклала картоплю і не чіпай. Лише через пару хвилин перемішай і ти побачиш просто приголомшливу скоринку. У такому темпі смаж до готовності.
Ось, власне, й секрети фантастичної, хрусткої скоринки на картоплі. Не забудь жмакнути вподобайку, якщо стаття була для тебе корисною.























Не знала, що нарізану картоплю варто ще й промивати після нарізання. Треба спробувати наступного разу 🤤
Дякую за поради!