Лайфхаки, які допоможуть визначити оригінальність декоративної косметики

Купівля люксової косметики — це не «мінус на карті», а beauty-інвестиція. У розкішну текстуру, стильні відтінки, легкість нанесення і, як наслідок, ідеальний і «дорогий» образ. Ці «дивіденди» здатні забезпечити оригінальні продукти, проте в сучасному світі, на жаль, не так вже й складно потрапити на підробку.

1-Лайфхаки,-які-допоможуть-визначити-оригінальність-декоративної-косметики-1

Ми не говоритимемо про небезпеку і ризики використання підробленої косметики — ти це і сама прекрасно знаєш. Алергічні реакції, запалення і почервоніння шкіри — лише мала частина того, чим може загрожувати нанесення «палених» засобів. Давай краще сконцентруємося на тому, як визначити оригінальність декоративної косметики та, використовуючи її щоразу, отримувати задоволення і неперевершений результат.

Цікаво на тему: За що ми платимо, обираючи люксову декоративну косметику?

Важливий етап — збір інформації

2-Лайфхаки,-які-допоможуть-визначити-оригінальність-декоративної-косметики

Отже, ти зібралася охазяйнуватися топовою палеткою тіней, тоном або помадою. Можливо, ти побачила цей косметичний продукт у подруги або в рекламі у блогера. Значить, ти вже маєш уявлення про те, який він має вигляд. Але, щоб тобі було простіше розпізнати оригінал, приміряй на себе роль Шерлока і збери «досьє» на цей засіб.

Instagram_02_Blog

На офіційному сайті бренду познайомся із зовнішнім виглядом упаковки, його колірною палітрою та іншими зовнішніми ознаками. Якщо в Мережі вже є свотчі, вони теж тобі знадобляться — так ти зможеш побачити текстуру, відтінки та ступінь пігментації. Заодно і з відгуками можна ознайомитися, щоб вже точно бути впевненою, що це те, що потрібно. Сукупність цієї інформації допоможе зробити правильний вибір.

Цікаво на тему: Що потрібно знати про компоненти в складі декоративної косметики?

Увага на зовнішню упаковку

3-Лайфхаки,-які-допоможуть-визначити-оригінальність-декоративної-косметики

У преміальній косметиці дрібниць не буває. Тут не тільки футляри та флакони продумані до дрібниць, але навіть коробки вирізняються якістю матеріалів і друку. Пропонуємо почати вивчення саме з картонної упаковки. Багато люксових брендів часто використовують дизайнерський картон з ефектною текстурою (дзеркальний глянець або soft-touch напилення) і тисненням, які і виглядають круто, і тактильно дуже приємні.

Обов’язково вивчи написи на коробці — на них не повинно бути помилок. Ніякого «Abibas» або «Louis Viutton» — це чи не головна ознака підробки. Також, купуючи косметику в офіційного дистриб’ютора, на упаковці обов’язково має бути наклейка українською мовою з характеристиками продукту, складом і контактними даними самого продавця.

Цікаво на тему: Косметика, яка завжди має бути у твоїй косметичці

Штрих-коди та батчі

4-Лайфхаки,-які-допоможуть-визначити-оригінальність-декоративної-косметики

Продовжуємо вивчення упаковки. Зверни увагу на штрих-код. Скористайся сервісом decode для визначення країни виробництва — вона має збігатися з тим, що написано на коробці. Тобто, якщо вказано «Made in Italy», сайт має це підтвердити.

Також варто провести порівняння батч-коду, який найчастіше складається з кількох літер або цифр. Зазвичай його наносять не тільки на коробку, а й на упаковку з самим продуктом і він має бути однаковим. Додатково, щоб переконатися в термінах придатності та підтвердити оригінальність, звір батч-код на сервісі checkfresh. На жаль, не всі бренди представлені в онлайн-базах, але багато популярних засобів «пробити» можна.

Цікаво на тему: Ефект фотошопу: особливості макіяжу обличчя в техніці бейкінг

Якість флакона або футляра

5-Лайфхаки,-які-допоможуть-визначити-оригінальність-декоративної-косметики

Упаковка самого продукту в сегменті люкс вирізняється винятковою якістю та увагою до деталей. Тут використовуються дорогі матеріали (скло, щільний пластик, іноді — метал) і сам футляр продуманий до дрібниць. Кришки на палетках і пудрах сидять ідеально, не хитаються і не скриплять, помада закривається щільно (і часто — з характерним клацанням), а дозатори праймерів і тональних працюють справно. Якщо якість упаковки викликає питання, можливо, перед тобою підробка. Жоден люксовий бренд не дозволить собі випустити на ринок продукт в упаковці сумнівного вигляду — це їхнє ім’я і репутація.

Вивчаємо текстуру і запах

6-Лайфхаки,-які-допоможуть-визначити-оригінальність-декоративної-косметики

Звісно, один із найважливіших «прапорців» при визначенні оригінальності косметичного продукту — це його технічні параметри. Текстура, колір, запах — тут усе має бути ідеально. Якщо ти влаштувала «розбір польотів» рідкому або кремовому засобу, він має лягати рівномірним шаром без «пластівців». Сухі продукти повинні мати дрібний помел і не нагадувати за текстурою підфарбовану крейду. Запах допускається дуже тонкий і ненав’язливий. Різкий аромат у топовій декоративній косметиці неприпустимий і має викликати підозри.

Цікаво на тему: Секрети селебріті: як домогтися ідеальної шкіри за допомогою макіяжу

Обережно, знижки!

7-Лайфхаки,-які-допоможуть-визначити-оригінальність-декоративної-косметики

Надмірно низька ціна на преміальний продукт безумовно має насторожувати. На те він і люкс. Якщо ти знаєш, що палетка на офіційному сайті коштує $60, а в магазинчику в Instagram або на агрегаторі безплатних оголошень ти знайшла її за $10, це не може бути оригіналом. Звісно, багато брендів і ритейлерів роблять розпродажі, проте сума знижок не може становити 70% і більше. Як би не хотілося заощадити, обманюватися не варто.

І, мабуть, одне з найважливіших правил, яке вбереже тебе від підробки — довіряти свій вибір надійним продавцям і великим гравцям beauty-ринку. Офіційні дистриб’ютори світових брендів співпрацюють з ними напряму або через локальні офіційні представництва, а ще в них є сертифікати автентичності. У магазинах EVA і на сайті eva.ua представлена тільки оригінальна декоративна косметика, в якості якої сумніватися не доведеться. Хочеш доповнити свою косметичку люксовими новинками? Гайда на шопінг в EVA!

Читай також:

5 Серпня / 2024 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *