Місія «Антистрес»: Ефірні олії для розслаблюючої ванни

Тепла аромаванна з ефірними оліями — відмінне закінчення складного дня й чудові ліки від стресу. Виявляється, про це було відомо ще давнім римлянам: у той час цілющі властивості цього ритуалу вже активно використовувалися! Тож подаруйте собі неймовірне задоволення, влаштувавши ванну наприкінці дня. А про те, як та з якими оліями краще її приготувати, поговоримо у новій статті!

Як правильно приготувати аромаванну

• Використовуйте емульгатори

Це слово ми часто зустрічаємо на упаковках найрізноманітніших продуктів: від харчових до косметичних. А означає воно «речовини, що допомагають створити емульсію з рідин, котрі не змішуються». Ефірна олія не розчиняється у воді, а плаває на її поверхні. Коли ви занурюватиметесь у таку ванну, олійні часточки затримаються на вашій шкірі, що в результаті може викликати подразнення.
Для того щоб змішати ефірну олію з водою, можна використовувати морську сіль або столову ложку базового масла (кокосового, оливкового, соняшникового тощо). Просто змішайте кілька крапель ефірної олії з одним із цих емульгаторів, а потім розчиніть суміш у ванні — в результаті ароматичні речовини рівномірно розподіляться по всьому об’єму води.

• Зважайте на свій тип шкіри

Усім відомо, що сіль підсушує шкіру, а олія, навпаки, зволожує. У залежності від власного типу шкіри обирайте емульгатор, що підходитиме вам. Те ж стосується й вибору ефірної олії. Так, власницям чутливої шкіри, наприклад, варто обережно використовувати (усього по кілька крапель) олії кориці, гвоздики, орегано, цитрусових, м’яти, оскільки вони здатні викликати подразнення. Більш делікатний вплив на тіло мають олії ромашки, лаванди, троянди.

• Дотримуйтесь послідовності

Не варто додавати ефірну олію до ванни, коли вона лише наповнюється. В результаті циркуляції гарячої води ароматичні часточки випаровуються значно швидше, в результаті отримаєте їх у повітрі замість води. Краще спочатку набрати ванну, потім приготувати олійну суміш, а потім вже додати її до води.

• Дотримуйтеся дозування

Залежно від того, якої інтенсивності аромату ви бажаєте досягти, використовуйте 3–10 крапель ефірної олії на одну ванну. Якщо ви ще не знайомі з певним ароматом, краще розпочніть з трьох крапель, а наступного разу за необхідності збільшуйте концентрацію.

 

Олії, що найкраще підходять для відпочинку

✿ Лаванда

Певно, один із найвідоміших ароматичних антидепресантів, що має легкий снодійний та заспокійливий ефект, а також здатен заспокоювати головні болі.

✿ Ромашка

Окрім дивовижних медичних і естетичних властивостей ця квітка володіє властивістю заспокоювати нервову систему, позбавляє дратівливості, а також знімає запалення, пом’якшує шкіру тіла, стимулює роботу імунної системи.

✿ Ладан

Олія ладану має чудодійний вплив на нервову систему та усуває головний біль. Тож, якщо ви бажаєте відновити сили, позбавившись від негативних емоцій та втоми, приготуйте собі ванну з ладаном.

✿ Троянда

Ця квітка благотворно впливає на стан розуму, особливо тоді, коли ви розлючені чи гніваєтесь. Вважається, що саме троянда здатна охолодити негативні почуття та допомагає діяти розсудливо.

✿ Кедр

Ця олія наповнює тіло силою. Тож якщо ви бажаєте зранку прокинутися відпочилими, бадьорими та сповненими сил, приготуйте собі звечора ванну з ароматом кедру.

✿ Літсея кубеба

Ще один гарний помічник, що допоможе розслабитися ввечері, щоб зранку почуватися бадьоро та енергійно. Особливо ефективний у поєднанні з кедром.

✿ Мандарин

На відміну від усіх інших цитрусових, запах цього фрукту не тонізує, а заспокоює. Вважається, що провівши вечір в оточенні цього аромату, діти та дорослі добре засинають та міцно сплять.

✿ Антистрес-суміш

Для розслаблення та підготовки до сну приготуйте такий мікс: 3 краплини олії ладану, 4 — ромашки, 5 — лаванди, і змішайте його зі столовою ложкою базового масла або морської солі.

Сподіваємось, наша стаття виявиться корисною для вас, і тепер вам буде легше отримати від улюбленої ароматичної ванни максимум користі. Бажаємо приємного відпочинку!

30 Січня / 2019 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті