Які стосунки складаються у вас з солодким? В мене – найближчі… Ми настільки кохаємо один одного, що завжди разом 😅. Не так давно я відкрила для себе новий десерт, який ще не разу не куштувала – це моті або, я його ще називають, мочі.
Багато людей думають, що моті – це морозиво, але це не зовсім вірно. Моті – японська страва, яка складається лише з маленьких, липких кульок з клейкого рису різних кольорів та смаків. Це традиційна японська страва, яку їдять переважно на Новий рік. Все тому, що моті в Японії символізує щастя, яке, безумовно, потрібно в новому році.
Традиційну японську страву можна приготувати кількома способами. Найпростіший спосіб – це кулька з тіста, яку їдять із супом або в якості закуски. Та другий спосіб – це десерт моті: солодка кулька з начинкою чи без неї, кольорова, з кунжутом тощо. Як ви зрозуміли, сьогодні ми говоримо про другий спосіб 😊.
Морозиво моті буває різних видів, кольорів та смаків. Змінюється не тільки начинка, а й спосіб приготування тіста або форма. Що можна додати:
Барвники до липкого рисового тіста, щоб десерт був веселішим;
Сир маскарпоне;
Морозиво або сорбет;
Фрукти та ягоди (банани та полуниця – мої фаворити);
Шоколад.
Словом, вибір більш ніж достатній, незалежно від того, чи робите ви морозиво самостійно, чи купуєте його в магазині.
Рецепт морозива моті
Приготування власного морозива займає близько години. Більшість часу ви будете чекати на заморозку 🤷. Для приготування нашого рецепта вам знадобляться наступні інгредієнти та кухонне приладдя:
Інгредієнти
180 мл води;
100 г цукру;
100-115 г рисового борошна;
100 г картопляного крохмалю;
Морозиво (сорбет) на вибір.
Крок 1: Змішуємо борошно, цукор і воду
У миску покласти рисове борошно та цукор і перемішати вінчиком. Перемішуючи, додати в миску воду. Продовжуйте перемішувати, поки борошно, цукор і вода не утворять одну кашоподібну масу.
Крок 2: Готуємо тісто в мікрохвильовій печі
Накрити миску “нещільно” харчовою плівкою. Потім поставити миску в мікрохвильову піч на високу потужність на 1 хвилину. Після закінчення цієї хвилини вийняти миску з мікрохвильової печі та добре перемішати вологою лопаткою. Потім накрити миску харчовою плівкою і знову поставити в мікрохвильову піч на 1 хвилину. Добре перемішати тією ж лопаткою і востаннє поставити моті в мікрохвильову піч. Цього разу лише 30 секунд замість 1 хвилини.
Крок 3: Підготовлюємо тісто
Тепер настав час приготувати тісто. Застеліть частину кухонної поверхні папером для випічки та посипте картопляним крохмалем. Викладіть щойно приготовлене тісто в центр паперу. Потім розкатайте качалкою у велику плоску форму. Застеліть зверху пергаментом та поставте готове тісто в холодильник на 15 хвилин.
Крок 4: Вирізання круглячків з тіста
Через 15 хвилин дістаньте тісто з холодильника. Вирізати з тіста великі круги (радіусом 9 см) за допомогою форми або стакану і приберіть крохмаль з тіста. Помістіть кожну тістову основу на харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Порада: в кінці у вас залишиться трохи тіста. Зробіть з нього кульку і розкатайте, так само як ви це робили раніше. З цього тіста можна зробити ще 2-3 кола.
Крок 5: Додаємо морозиво
Через 30 хвилин дістаньте з холодильника заготовки. На кожну основу з тіста покладіть маленьку кульку улюбленого морозива. Потім загорніть кульки морозива тістом. Переконайтеся, що тісто щільно закрито. Потім за допомогою харчової плівки добре загорніть морозиво моті.
Викладіть окремі кульки морозива моті у круглу форму, наприклад, у форму для випікання кексів. Так вони будуть тримати форму. Після того, як всі кульки розміщені по своїм місцям, морозиво моті повинно постояти в морозильній камері не менше 3 годин, перш ніж його можна буде їсти.
Крок 7: З’їжте його!
Тепер, коли морозиво готове, саме час їсти! За кілька хвилин до цього дістаньте морозиво моті з морозильної камери. Вуаля! Смачного!
Це дуууже смачно. Напишіть в коментарях чи куштували ви моті та чи сподобався вам цей десерт?
Коментарі покищо відсутні