Пуховик, дублянка, шуба: Що зігріє вас цієї зими

Зима почалась, а ви й досі не вирішили, яким предметом верхнього одягу оновити свій зимовий гардероб? Так, щоб було тепло, гарно і актуально… І щоб ця річ провела разом з вами більше, ніж один сезон… Щоб частково допомогти вам з вибором, ми відібрали трьох претендентів на звання найпрактичнішого тренду. Ними стали дублянка, шуба і пуховик. Кожна з цих речей має свої сильні і слабкі сторони, так само, як і своїх прихильників та хейтерів. Але кожна з них гідна того, щоб стати доповненням до вашого гардеробу. Тож пропонуємо познайомитися ближче з цією трійцею, а заразом дізнатися, які нюанси слід враховувати, купуючи кожну з цих речей, і як поєднувати дублянку, шубу або пуховик зі своїм гардеробом.

Дублянка

Якісна натуральна дублянка – це інвестиція на роки. Деякі моделі, наприклад, довга дублянки з гімалайської кози, виглядають не менш презентабельно і статусно, ніж шуба. Натомість коротка дублянка-косуха з грубої овчини має бунтарський характер і виглядає доволі брутально. Тож серед різноманіття фасонів можна обрати як дорогий і елегантний, так і демократичний повсякденний варіант. Інше питання – практичність. Залежно від якості матеріалу і способу обробки, деякі моделі довжиною до коліна або нижче можуть мати відчутну вагу. Любителькам активних прогулянок такий варіант навряд чи підійде, або ж доведеться обрати вкорочену модель.

Взагалі до вибору дублянки варто підійти відповідально. Деякі екземпляри посередньої якості бояться води. Після намокання від дощу або снігу шкіра може нерівномірно усісти, а на її поверхні можуть з`явитися плями. Тому перед покупкою варто пересвідчитися у тому, чи оброблялася шкіра водовідштовхувальним засобом. Перевірити це можна, крапнувши на поверхню краплину води – вона має вільно скотитися, не вбираючись і не лишаючи сліду.

А ще потенційна обновка має пройти ретельний огляд на предмет поверхневих пошкоджень і якості пошиву та обов’язкову примірку. Дублянка повинна добре на вас сидіти, не обмежувати рухи і не створювати відчуття натяжіння при підійманні рук. Найменший дискомфорт є недопустимим, адже купуючи таку недешеву річ, як дублянка, ви, скоріш за все, розраховуєте носити її не один сезон. Важливо також щоб дублянка складалась з якомога меншої кількості відрізків шкіри, оскільки кожен з них може деформуватися.

Як і з чим носити дублянку, залежить від того, який фасон ви обрали. Зрозуміло, що елегантна довга дублянка з пишним ворсом вимагатиме не менш елегантного образу або принаймні підібраної зі смаком класики. Вкорочені моделі відрізняються більшою комбінативністю. Так актуальна у цьому сезоні дублянка-авіатор без нарікань впишеться як у звичний кежуал, так і в зухвалий гранж. І носити її можна майже з будь-чим: з простим светром або водолазкою, з улюбленими джинсами і кросівками, зі спідницею і чоботами, або навіть з офісним костюмом.

 

Шуба

З тих пір, як PETA почали активно пропагувати відмову від натурального хутра, запускаючи свої красномовні рекламні кампанії, славетні Доми моди один за одним підхоплювали цю хвилю і сьогодні натуральне хутро фактично зникло з подіумів. На зміну йому прийшли не менш розкішні і гламурні штучні шуби, одна з яких може стати окрасою вашої зими. У цьому сезоні погоду роблять кольорові і оздоблені яскравим малюнком шуби і хутряні пальто.

Кольорова шуба – це річ з індивідуальністю, яка в обов’язковому порядку привертає до себе увагу. Тому загалом ваш аутфіт має бути виваженим і збалансованим, щоб стильний образ не перетворився на гротеск. Бажаєте виділитися – оберіть об’ємну шубу соковитого кольору з довгим пухнастим ворсом. Хочете виглядать більш стримано – спробуйте хутряне пальто під пояс з коротким рівним ворсом в спокійній кольоровій гамі. І пам’ятайте, яскрава річ потребує менш емоційних, нейтральних поєднань. Це можуть бути класичні джинси і светр або однотонний світшот, спідниця або брюки і блуза, а також сукні різних фасонів. Взуття також може бути різним – від кросівок до ботфортів, вибір залежить від загальної стилістики образу.

Гарну компанію барвистій шубі можуть скласти цікаві аксесуари – оригінальне взуття, сумка або будь-які інші акцентовані деталі. Якщо є натхнення, можна поекспериментувати з контрастними відносно шуби кольорами. Але для подібних експериментів ваша особистість повинна бути не менш яскравою, аби ви не «загубилися» у такому екстравагантному образі.

Вибір якісної штучної шуби, як і вибір дублянки, має свої підводні камені. Головні ризики стосуються якості хутра, тому не соромтесь посмикати ворс, щоб пересвідчитися, що він добре кріпиться до основи. Якість фарбування перевірте, потерши хутро паперовою серветкою – після такої процедури на серветці не повинно лишитися жодних слідів фарби.

Пуховик

Хтось відверто не розуміє, як взагалі можна носити таку далеку від елегантності річ, як пуховик, однак саме він стає нашим переможцем з практичності. Якісний пуховик – це надійний захисник від найлютішого морозу, снігу і навіть дощу. При цьому він надзвичайно легкий і функціональний. До того ж вважати пуховик виключно спортивним предметом одягу вкрай несправедливо, адже з ним можна утворити безліч стилістичних поєднань, і найкраще потенціал пуховика розкривається саме у неспортивних образах: з сукнями, спідницями, брюками і взуттям на підборах.

Щодо конкретних дизайнерських рішень, актуальними залишаються оверсайз та гіперсайз, урбаністики і неофутуризм, металізовані тканини, пудрові або насичені кольори, декоративні елементи у вигляді аплікацій, вишивки, написів та принтів.

Протилежною тенденцією цієї зими стали значно консервативніші пуховики-пальта приталеного силуету з характерними для пальт елементами, такими, як пояс або відкладний комір. Вони якраз і покликані задовольнити смаки прихильниць класичних та елегантних образів.

Обрати якісний пуховик загалом нескладно, достатньо звернути увагу на дві речі: цінник і етикетку. Хоча ми і звикли вважати пуховик бюджетним варіантом верхнього одягу, занизька ціна має викликати підозру. Щоб пересвідчитися у якості речі, ознайомтеся з інформацією на етикетці. Назва «пуховик» сьогодні має більшою мірою символічне значення, оскільки натуральний пух в якості утеплювача для зимових курток використовується рідко. На зміну йому прийшли технологічні синтетичні матеріали: ізософт (Isosoft), прималофт (PrimaLoft), тинсулейт (Thinsulate) та холлофайбер. Якісна куртка матиме спеціальну книжечку, де міститиметься детальна інформація про матеріали і технологію утеплення, а також зразок наповнювача.

І наостанок кілька загальних але не менш важливих порад. Намагайтеся уникати емоційних покупок особливо коли мова йде про недешеві речі. Ретельно продумайте як і з чим ви будете носити річ, яку збираєтесь придбати. Звертайте увагу на якість і обирайте те, що слугуватиме вам не один рік та повною мірою відпрацює витрачені кошти. І нехай ваша зима буде теплою і комфортною.

5 Грудня / 2018 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *