Шоколадний кекс з арахісовим кремом

- ½ скл. какао
- ½ скл. цільнозернового пшеничного борошна
- 1 яйце
- 100 мл води
- 40 г масла
- 1 ч. л. соди (погасити лимоном)
- дрібка солі
- ваніль
- 10 крапель рідкої стевії або 50 г меду
Для крему:
- 2 ст. л. арахісової пасти
- 4 ст. л. вершків 50%
- 5–6 крапель стевії або 1 ст. л. меду
Готуємо:
- Розігріваємо духовку до 200 градусів (якщо у вас є обдув, то 180).
- Форму 18 × 18 см змащуємо маслом.
- Перемішуємо виделкою все інгредієнти для тіста.
- Виливаємо у форму й випікаємо до сухого сірника або приблизно 25 хвилин.
Кекс буде важким, щільним, не підніметься.
Після того, як він охолоне, змішуємо крем і змащуємо зверху. Ставимо в морозилку хвилин на 15. Готово!
Цікаво по темі: Три прості рецепти круасанів
Грушевий крамбл в мікрохвильовці

- 1 яблуко
- 1 груша
- малина свіжа або заморожена — 50 г
- 3 ст. л. вівсяних пластівців тривалого варіння
- 1 ст. л. лляного борошна
- подрібнені горішки
- 1 ст. л. кокосового масла
- 1 ч. л. кориці
- Підсолоджувач за смаком: можна використовувати «Трувію» чи «Фітпарад 14», мед або інший підсолоджувач, еквівалентний 40 г цукру.
Без підсолоджувача крамбл виходить досить солодкий, особливо якщо груші та яблука стиглі. Тому ви можете його не підсолоджували.
Готуємо:
- Беремо чотири невеликих формочки (можна використовувати дві чашки), змащуємо їх маслом.
- Натираємо яблуко та грушу на крупній тертці (можна почистити).
- Змішуємо всі сухі інгредієнти й додаємо до них масло.
- Укладаємо в формочки шарами: яблуко з грушею, вівсяна суміш, горішки, потім знову фрукти й наверх — суміш.
- Зверху посипаємо горішками.
- Відправляємо до мікрохвильовки на 4 хвилини (накривши тарілкою всі формочки).
Після приготування прикрашаємо йогуртом. Можна дати охолонути — так теж дуже смачно.
Мигдальне печиво

- мигдальне борошно — 280 г
- кокосове борошно — 40 г
- «Трувія» (підсолоджувач на основі стевії й еритриту) — 1/3 скл.
- натуральна ваніль
- 4 свіжих великих яйця
- 50 г будь-яких ягід
- 1 ст. л. води (може не знадобитися, якщо тісто еластичне)
Можна додати розпушувач — тоді печиво швидше пропікається й виходить пишнішим. Але й без нього теж можна пекти.
Змішуємо все, руками формуємо печива (10 штук). Випікаємо 15 хвилин за температури 150 градусів.
Якщо у вас немає підсолоджувача «Трувія», можна використовувати кокосовий цукор в кількості ½ склянки.
Цікаво по темі: Домашнє печиво для дітей: 8 простих та смачних рецептів
Морозиво з авокадо

- ½ авокадо
- підсолоджувач або 2 ст. л. меду
- 1 ст. л. кокосового масла
- ½ ч. л. ванільного екстракту або щіпка тертої ванілі
- сік ½ лимона
Все збиваємо блендером та охолоджуємо в морозилці приблизно 30–40 хвилин.






















Коментарі покищо відсутні