Солодка осінь з десертами без цукру
Саме восени у багатьох починає загострюватися тяга до солодкого, гарячого. Що може бути краще чашки какао з зефіром і ліниве читання під пледом? Однак за осінь і зиму в такому режимі можна набрати не один зайвий кілограм. Якщо ви згодні з тим, що зайві кілограми вам ні до чого, але не хочете розлучатися з деякими солодкими радощами, пропонуємо готувати корисні десерти .
Спробуйте ці приголомшливі солодощі без цукру та низькокалорійні десерти, які можна їсти кожен день без побоювань за здоров’я!
Шоколадний кекс з арахісовим кремом
½ скл. какао
½ скл. цільнозернового пшеничного борошна
1 яйце
100 мл води
40 г масла
1 ч. л. соди (погасити лимоном)
дрібка солі
ваніль
10 крапель рідкої стевії або 50 г меду
Для крему:
2 ст. л. арахісової пасти
4 ст. л. вершків 50%
5–6 крапель стевії або 1 ст. л. меду
Готуємо:
Розігріваємо духовку до 200 градусів (якщо у вас є обдув, то 180).
Форму 18 × 18 см змащуємо маслом.
Перемішуємо виделкою все інгредієнти для тіста.
Виливаємо у форму й випікаємо до сухого сірника або приблизно 25 хвилин.
Кекс буде важким, щільним, не підніметься.
Після того, як він охолоне, змішуємо крем і змащуємо зверху. Ставимо в морозилку хвилин на 15. Готово!
Цікаво по темі: Три прості рецепти круасанів
Грушевий крамбл в мікрохвильовці
1 яблуко
1 груша
малина свіжа або заморожена — 50 г
3 ст. л. вівсяних пластівців тривалого варіння
1 ст. л. лляного борошна
подрібнені горішки
1 ст. л. кокосового масла
1 ч. л. кориці
Підсолоджувач за смаком: можна використовувати «Трувію» чи «Фітпарад 14», мед або інший підсолоджувач, еквівалентний 40 г цукру.
Без підсолоджувача крамбл виходить досить солодкий, особливо якщо груші та яблука стиглі. Тому ви можете його не підсолоджували.
Готуємо:
Беремо чотири невеликих формочки (можна використовувати дві чашки), змащуємо їх маслом.
Натираємо яблуко та грушу на крупній тертці (можна почистити).
Змішуємо всі сухі інгредієнти й додаємо до них масло.
Укладаємо в формочки шарами: яблуко з грушею, вівсяна суміш, горішки, потім знову фрукти й наверх — суміш.
Зверху посипаємо горішками.
Відправляємо до мікрохвильовки на 4 хвилини (накривши тарілкою всі формочки).
Після приготування прикрашаємо йогуртом. Можна дати охолонути — так теж дуже смачно.
Мигдальне печиво
мигдальне борошно — 280 г
кокосове борошно — 40 г
«Трувія» (підсолоджувач на основі стевії й еритриту) — 1/3 скл.
натуральна ваніль
4 свіжих великих яйця
50 г будь-яких ягід
1 ст. л. води (може не знадобитися, якщо тісто еластичне)
Можна додати розпушувач — тоді печиво швидше пропікається й виходить пишнішим. Але й без нього теж можна пекти.
Змішуємо все, руками формуємо печива (10 штук). Випікаємо 15 хвилин за температури 150 градусів.
Якщо у вас немає підсолоджувача «Трувія», можна використовувати кокосовий цукор в кількості ½ склянки.
Цікаво по темі: Домашнє печиво для дітей: 8 простих та смачних рецептів
Морозиво з авокадо
½ авокадо
підсолоджувач або 2 ст. л. меду
1 ст. л. кокосового масла
½ ч. л. ванільного екстракту або щіпка тертої ванілі
сік ½ лимона
Все збиваємо блендером та охолоджуємо в морозилці приблизно 30–40 хвилин.
Читайте також:
Коментарі покищо відсутні