Без зайвої скромності скажу що українські різдвяні страви — одні з найкращих вишуканих частувань, зібраних з усього світу. По-перше, вони свої, рідні; по-друге, для їхнього приготування знадобляться прості локальні продукти, які легко дістати в будь-який сезон; по-третє, це по-справжньому щедра, святкова і неймовірно смачна їжа! Серед них трапляються класичні та пісні рецепти, які підійдуть усім і кожному. Тож забудь про майонезні салати, замінивши їх на 5 традиційних українських страв, які урізноманітнять твоє святкове меню.
Ну яке українське застілля обходиться без свіжого, ароматного і хрусткого хліба? З паляницею ти можеш зробити смачні канапки з рибкою, ікрою або просто їсти зі свіжим домашнім маслом, запиваючи чаєм з медом. Смакота неймовірна!
Для випікання знадобиться:
Й почнеться приготування:
Щоб хлібець вийшов із хрусткою скоринкою зовні та повітряною м’якоттю всередині, змішай борошно, 700 г води та залиш закваску відпочити на 1 годину за кімнатної температури. Слідом додай у суміш сіль, гарненько вимішай і залиш постояти ще пів години. Тепер, розтягуючи тісто, 6 разів склади його навпіл, головне, не зминай його, а акуратно складай за краєчок. Накрий основу рушником і нехай постоїть від 1,2 години. Розділи тісто на 2 частини, сформуй круглу форму і залиш настоятися 1 годину, а потім поклади на ніч у холодильник, попередньо присипавши ємність для зберігання борошном, щоб тісто до нього не пристало.
Наступного дня розігрій духову піч до 240 градусів разом із хлібною формою. Візьми свій майбутній хліб, зроби на ньому надріз, переклади у форму, застелену пергаментом і печи 30 хвилин. Готова паляниця має охолонути щонайменше 20 хвилин, а потім можеш розрізати та використати для новорічного столу.
Ось тобі й знадобиться домашня паляниця! Це найсмачніша закуска — ситна і проста в приготуванні.
Твій список інгредієнтів:
Робимо канапки:
Попередньо рибку необхідно промити та просушити паперовими рушниками. Сіль змішай із цукром, натри філе з обох боків, склади в скляну посудину і постав у холодильник на ніч. Заздалегідь відвари буряк — він стане в пригоді, коли риба буде готова. Зранку намасти скибочки хліба крем-сиром, зверху виклади шматочки лосося і тонко порізані кружечки буряка, огірочка, присип зеленню, спеціями й можеш поснідати здоровою їжею, а ввечері подати такі канапки до застілля.
Дізнайся: 7 рецептів закусок на новорічний стіл
Олів’є? Точно ні! Взимку потрібен не жирний мікс продуктів із холодильника, а тепленький і смачненький зігріваючий салатик із сезонних овочів із легкою заправкою.
Збери компоненти:
Готуємо новорічний салатик:
Буряк, гарбуз і картоплю наріж невеликими кубиками, склади в миску, додай сіль і перець, побризкай олією і гарненько перемішай. Переклади овочі на застелене пергаментом деко в один шар. Розігрій духовку і відправляй їх випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. Брюссельську капусту поріж навпіл або на четвертинки, не забудь сіль і перець. Випікай у формочці протягом 15 хвилин за тієї ж температури.
Листя салату склади в салатницю, додай печені овочі, порізаний м’який сир, горішки та м’ясо, якщо обрала більш ситний варіант. В окремому посуді зроби заправку: змішай гірчицю, мед, олію, лимонний сік і по дрібці солі з перцем. Заправ салат і ще теплим подавай до столу!
Дізнайся: 5 рецептів смачних салатів на Новий рік та ідеї оформлення святкового столу
Вишукане доповнення основних страв у найкращих українських традиціях!
Тобі необхідні:
Родзинка свята готується й оком не змигнеш:
Курочку потрібно перевірити на наявність залишків пір’я, помити, просушити цілком. Наполовину наповни водою велику каструлю, додай до неї спеції, сіль і трохи її провари. Після поклади в неї м’ясо, готуй пів години, дістань і просуши на паперових рушниках. Тим часом відправ у воду апельсини на кілька хвилин, щоб прибрати гіркоту на їхніх шкірках. Дістань фрукти, остуди, розріж на четвертинки та нафаршируй ними курочку. Відправляй її на 1,5 години в духовку (до 180 градусів), а тим часом звари глазур. З’єднай мед, соєвий соус, постав поваритися на 5 хвилин на слабкому вогні. Через 30 хвилин покрий глазур’ю м’ясо і продовжуй його запікати.
Карамелізовані яблука готувати легко: поріж їх на часточки; розігрій на сковорідці вершкове масло, додай цукор і, коли масло почне закипати, виклади яблука і помішуй, поки вони не карамелізуються.
Готову курочку подавай разом із яблуками на великому святковому блюді.
Дізнайся: 5 соусів, з якими будь-які страви будуть ще смачнішими
Картопляне пюре вже неактуальне. Зробімо відварену картоплю в шкірці, приправлену часничком, зеленню, домашньою олією і запашними травами. Спойлер: аромат цієї страви просто зводить з розуму!
Інгредієнти максимально прості:
Робимо найсмачнішу картопельку:
Вимий картоплю, просуши паперовими рушниками. Якщо плоди великі, то поріж їх на четвертинки, якщо ні — то можеш запікати цілком. Склади овоч у каструльку, додай сіль, перець, трави (чебрець, розмарин etc) і видавлений часник. Побризкай усе олією, перемішай, виклади у форму або на деко і відправляй у духовку на 30 хвилин (180 градусів). Дивись за готовністю: картопелька має стати м’якою всередині.
Тепер у тебе є кілька варіантів, доповни їх своїми улюбленими українськими рецептами й ти отримаєш ідеальне традиційне меню! І пам’ятай, що б ти не планувала подавати до новорічного столу, готуй це із задоволенням, тоді страви будуть найсмачнішими та найкориснішими!
Чим ще урізноманітнити новорічне меню:
Ім'я користувача: | |
---|---|
Номер картки лояльності: | |
Бонусів на рахунку: | |
Кешбек-бонусів на рахунку: |
Коментарі покищо відсутні