Три прості рецепти круасанів

Ранкова чашка кави у поєднанні зі золотистим круасаном є ідеальним варіантом сніданку! Тим паче, що приготування цієї хрумкої випічки не потребують якоїсь особливої майстерності. Достатньо лише трішки терпіння, тому що листкове тісто повинно полежати у холодильнику перед використанням, і щіпочку гарного настрою для того, щоб усе вийшло смачно.🥐 Ділимося з вами простими рецептами і порадами щодо випікання солодких і солоних круасанів.

Час читання: 15 хвилин та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Як приготувати ідеальні круасани: рекомендації

Маємо зізнатись, що це вередлива випічка, тому ловіть кілька хитрощів, які допоможуть вам зробити красиві та смачні круасани:

  • використовуйте масло з високим процентом жирності — не меньш 82%;
  • перемішуйте тісто повільно, тому що зайве повітря може зіпсувати ідеальну випічку;
  • перед відправкою смаколиків до духової печі, не забувайте змащувати її яйцем або теплим молоком;
  • обов’язково дайте тісту постояти у холодильнику мінімум 30 хвилин;
  • розкачуйте тісто не меньше 5 разів;
  • не кладіть шоколад цілими шматочками — краще натерти його на тертці;
  • якщо ви вирішили зробити ягідну начинку, то не додавайте до неї багато цукру, адже круасани будуть не смачними.

Запам’ятайте ці прості та перевірені лайфхаки, тому що вони неодмінно стануть вам у нагоді під час випікання.

Класичні круасани без начинки

Справжній круасан від світових кулінарних майстрів не містить начинки. Ця хрустка і повітряна випічка неймовірно смачна сама по собі. Проте вона є чудовою основою для різноманітних десертів і бутербродів. Отже ловіть рецепт листкового тіста для круасанів. 

Почнемо з інгредієнтів:

  • 3 склянки борошна найвищого гатунку;
  • 200 мл теплого молока;
  • 200 г вершкового масла (82%);
  • 50 г пресованих дріжджів;
  • 1 куряче яйце;
  • 50 г цукру;
  • ⅓ ч.л. солі.

Приготування потребує деякий час, проте воно не складне:

  1. Розведіть дріжджі у теплому молоці.
  2. Покладіть у суміш 5 ст.л. борошна і відправте її у тепло на 40 хвилин.
  3. Охолоджене масло перетріть на крупній тертці і, поки воно не розтануло, додайте у суміш з усіх інгредієнтів і замісіть тісто.
  4. Відправте тісто у холодильник на ніч. Якщо не маєте на це часу, то витимайте його в холоді хоча б 2 години.
  5. Розкачайте тісто 2-5 разів, склавши його мінімум у 4 шари і розріжте на кілька трикутників.
  6. Отримані трикутники скрутіть у трубочку, починаючи з широкого краю і до самого  кінчика.
  7. Нехай круасани підійдуть у теплі 10 хвилин.
  8. Починайте випікати при 200 градусах перші 10 хвилин, а потім знизьте температуру до 180 і тримайте ще 20 хвилин.

Подавайте рум’яні круасанчики до кави одразу або зробіть надріз з однієї сторони і додайте солодку або солону начинку за смаком.

Круасани з шоколадом

Побалуйте себе вишуканим сніданком з шоколадним круасаном і чашкою улюбленої кави!

Приготуйте з вечора:

  • 2 листа листового тіста;
  • 200 г чорного шоколаду;
  • 1 куряче яйце;
  • 60 г цукрової пудри;
  • трішки муки для розкачування.

Починайте готувати із гарним настроєм, щоб випічка була смачною-смачною:

1. Тоненько розкатайте заздалегідь підготовлене тісто і розріжте на трикутрички.

Для круасанів шоколад важливо натерти на тертці, щоб він не розтікався під час випікання!

2. В основі викладіть тертий шоколад і обережно загортайте у формі місяця.

3. Збийте яйце і змастіть їм круасанчики для хрумкої скоринки.

4. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте до золотистого апетитного відтінку.

5. Дайте круасанам трішки охолонути і теплі посипте цукровою пудрою.

Ви вже відчуваєте їх запаморочливий аромат? Тоді мерщій до приготування!

Круасани з курячим салатом

Немає нічого смачнішого за домашній круасан із соковитою начинкою зі свіжої зелені, м’яса, овочів і винограду! Знаєте, що до нього ідеально пасує? Бокал холодного білого вина. Просто неймовірне поєднання у спекотний день під час відпочинку у парку або поїздки за місто. 

Для вікенду невеличкою компанією вам буде достатньо:

  • 5 круасанів;
  • 2 шматочка курячого філе;
  • 150 г домашного майонезу;
  • 120 г твердого сиру;
  • 1 великий помідор;
  • листя шпинату;
  • гілочка червоного винограду;
  • 2 ст.л. цукру.

Готуємо нашу начинку-салатик:

  1. Відваріть і остудіть куряче філе.
  2. Наріжте м’ясо невеликими кубиками.
  3. У глибокій мисці з’єднайте філе, тертий сир, цукор, свіже листя шпинату і заправте легким домашнім майонезом.
  4. Додайте нарізаний виноград (регулюйте його кількість за власним смаком).
  5. У кінці покладіть у салат шматочки помідору, тому що він найбільше виділяє сік.
  6. Заздалегідь спечені круасани надріжте гострим ножем з одного боку так, щоб його можна було розкрити і покласти начинку всередину.

Листя шпинату можна замінити на салат або руколу, якщо вам так більше до смаку

Впевнені, що апетитні крусани неодмінно стануть вашими улюбленими ласощами! Напишіть в коментарях, який з варіантів вам сподобався найбільше і поділіться власними секретами ідеальних круасанів 😉

Ще більше швидких і простих рецептів:

17 Травня / 2022 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Видавництво Старого Лева