Як приготувати ідеальні круасани: рекомендації

Маємо зізнатись, що це вередлива випічка, тому ловіть кілька хитрощів, які допоможуть вам зробити красиві та смачні круасани:
- використовуйте масло з високим процентом жирності — не меньш 82%;
- перемішуйте тісто повільно, тому що зайве повітря може зіпсувати ідеальну випічку;
- перед відправкою смаколиків до духової печі, не забувайте змащувати її яйцем або теплим молоком;
- обов’язково дайте тісту постояти у холодильнику мінімум 30 хвилин;
- розкачуйте тісто не меньше 5 разів;
- не кладіть шоколад цілими шматочками — краще натерти його на тертці;
- якщо ви вирішили зробити ягідну начинку, то не додавайте до неї багато цукру, адже круасани будуть не смачними.
Запам’ятайте ці прості та перевірені лайфхаки, тому що вони неодмінно стануть вам у нагоді під час випікання.
Класичні круасани без начинки
Справжній круасан від світових кулінарних майстрів не містить начинки. Ця хрустка і повітряна випічка неймовірно смачна сама по собі. Проте вона є чудовою основою для різноманітних десертів і бутербродів. Отже ловіть рецепт листкового тіста для круасанів.

Почнемо з інгредієнтів:
- 3 склянки борошна найвищого гатунку;
- 200 мл теплого молока;
- 200 г вершкового масла (82%);
- 50 г пресованих дріжджів;
- 1 куряче яйце;
- 50 г цукру;
- ⅓ ч.л. солі.
Приготування потребує деякий час, проте воно не складне:
- Розведіть дріжджі у теплому молоці.
- Покладіть у суміш 5 ст.л. борошна і відправте її у тепло на 40 хвилин.
- Охолоджене масло перетріть на крупній тертці і, поки воно не розтануло, додайте у суміш з усіх інгредієнтів і замісіть тісто.
- Відправте тісто у холодильник на ніч. Якщо не маєте на це часу, то витимайте його в холоді хоча б 2 години.
- Розкачайте тісто 2-5 разів, склавши його мінімум у 4 шари і розріжте на кілька трикутників.
- Отримані трикутники скрутіть у трубочку, починаючи з широкого краю і до самого кінчика.
- Нехай круасани підійдуть у теплі 10 хвилин.
- Починайте випікати при 200 градусах перші 10 хвилин, а потім знизьте температуру до 180 і тримайте ще 20 хвилин.
Подавайте рум’яні круасанчики до кави одразу або зробіть надріз з однієї сторони і додайте солодку або солону начинку за смаком.
Круасани з шоколадом
Побалуйте себе вишуканим сніданком з шоколадним круасаном і чашкою улюбленої кави!

Приготуйте з вечора:
- 2 листа листового тіста;
- 200 г чорного шоколаду;
- 1 куряче яйце;
- 60 г цукрової пудри;
- трішки муки для розкачування.
Починайте готувати із гарним настроєм, щоб випічка була смачною-смачною:
1. Тоненько розкатайте заздалегідь підготовлене тісто і розріжте на трикутрички.
Для круасанів шоколад важливо натерти на тертці, щоб він не розтікався під час випікання!
2. В основі викладіть тертий шоколад і обережно загортайте у формі місяця.
3. Збийте яйце і змастіть їм круасанчики для хрумкої скоринки.
4. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте до золотистого апетитного відтінку.
5. Дайте круасанам трішки охолонути і теплі посипте цукровою пудрою.
Ви вже відчуваєте їх запаморочливий аромат? Тоді мерщій до приготування!
Круасани з курячим салатом
Немає нічого смачнішого за домашній круасан із соковитою начинкою зі свіжої зелені, м’яса, овочів і винограду! Знаєте, що до нього ідеально пасує? Бокал холодного білого вина. Просто неймовірне поєднання у спекотний день під час відпочинку у парку або поїздки за місто.

Для вікенду невеличкою компанією вам буде достатньо:
- 5 круасанів;
- 2 шматочка курячого філе;
- 150 г домашного майонезу;
- 120 г твердого сиру;
- 1 великий помідор;
- листя шпинату;
- гілочка червоного винограду;
- 2 ст.л. цукру.
Готуємо нашу начинку-салатик:
- Відваріть і остудіть куряче філе.
- Наріжте м’ясо невеликими кубиками.
- У глибокій мисці з’єднайте філе, тертий сир, цукор, свіже листя шпинату і заправте легким домашнім майонезом.
- Додайте нарізаний виноград (регулюйте його кількість за власним смаком).
- У кінці покладіть у салат шматочки помідору, тому що він найбільше виділяє сік.
- Заздалегідь спечені круасани надріжте гострим ножем з одного боку так, щоб його можна було розкрити і покласти начинку всередину.

Листя шпинату можна замінити на салат або руколу, якщо вам так більше до смаку
Впевнені, що апетитні крусани неодмінно стануть вашими улюбленими ласощами! Напишіть в коментарях, який з варіантів вам сподобався найбільше і поділіться власними секретами ідеальних круасанів 😉




















Коментарі покищо відсутні