Випускний у дитячому саду: як нічого не забути

У це важко повірити! Ваш хлопчик чи ваша дівчинка останній рік відвідує дитячий садок. А це означає, що на них, можливо, чекає перший у житті випускний бал. Якщо батьківський комітет вирішить, що він відбудеться, то підготовку до події потрібно починати вже з перших днів весни. Щоб ви нічого важливого не забули, ми підготували шпаргалку. Зазирніть у неї та мерщій беріться за реалізацію.

План

Підготовку потрібно проводити за планом. Щоб його скласти, батькам разом з вихователем треба затвердити сценарій, розрахувати бюджет, зібрати гроші. Бажано, щоб за кожен пункт плану-підготовки відповідали кілька людей.

Прикраси для залу

Виходячи з сюжету сценарію, вихователь підкаже, яке оформлення залу буде доречним.

Традиційна прикраса — повітряні кульки. Їх кількість, наповнення, дизайн і схема розміщення, хто цим буде займатися (професіонали чи самі батьки), та інші моменти залежать від фінансів. Якщо підійти до справи креативно, то за невеликі гроші реально прикрасити не тільки зал, а й створити святковий настрій у групі, коридорах і на вході в садок.

Діти теж можуть брати участь в оформленні. Вони з гордістю будуть показувати деталі святкового інтер’єру, зроблені власноруч: картонні зірки, паперові квіти та гірлянди.

Музика

Створити особливу урочистість і «дорослість» події допоможе музичний супровід. Незвичайний варіант — записати дві 60-хвилинні фонові збірки, які б не містили у собі дитячі пісні, а складалися з їх інструментальних версій та легкої класичної музики.

Першу добірку слід увімкнути у групі, можливо, в коридорі чи на вулиці, під час приходу дітей у дитячий сад. Друга приємним фоном буде супроводжувати «солодкий стіл» на випускному ранку. Якщо плануються танці, то краще окремо підготувати 2-3 популярних сучасних треки.

Фото, відео та випускний альбом

Фото- та відеозйомка — це те, що краще довірити професіоналам. Повірте, ви зробите не один десяток знімків і відео під час домашніх зборів та дорогою в дитячий садок. Їх буде достатньо.

Щоб отримати оригінальний випускний альбом і якісно скомпоноване відео, запросіть фотографа та оператора. Від цього батьки тільки виграють. Адже зможуть спостерігати за святом не через екран смартфону й навіть стати учасниками фільму.

Обговорюючи, які знімки будуть входити у випускний альбом і з чого повинен складатися відеофільм, не забудьте включити до кошторису один «зайвий» екземпляр і того, й іншого — на пам’ять вихователю.

Подарунки

Випускний ранок у дитячому садку — свято особливе. Тому буде добре, якщо дитина після концертного виступу, в кінці урочистої частини, отримає 2 барвисто оформлених подарунки. На згадку про дитячий садок — чашку зі світлиною групи з вихователем і няньками. Друга частина подарунка може бути своєрідним напуттям до старанного навчання в школі. Як варіант — суперпенал для канцелярського приладдя.

Подарунки на випускний вихователю й дитячому садку змушують батьків гаряче дискутувати. З приводу презенту в дитячий садок порадьтеся з вихователем або самі запропонуйте щось особливе, наприклад урочисту посадку молодого деревця. Директору, нянечкам і кухарям у якості подарунків підійдуть букети та коробки з печивом. Вихователю буде приємно отримати рукотворний альбом з подяками від дітей та батьків, квіти й подарунковий сертифікат у магазин косметики або ювелірних прикрас.

Святковий фуршет

Після концерту та урочистої частини усім захочеться підкріпитися. Випускний торт краще замінити порційними кондитерськими виробами. Їх зручно їсти руками, ніхто з присутніх не забрудниться кремом, і всі збережуть святковий одяг у чистоті. У фуршетне меню можна включити капкейки, печиво великого розміру, фрукти.

Пам’ятайте, що дитячий садок і «дорослі» напої несумісні. Втім, солодка газована вода та десерти з борошна — теж явний перебір. Підійдуть соки, мінеральна вода, а також саморобні лимонади й узвар, які зроблять на кухні з наданих продуктів.

Не забудьте віднести трохи солодкого почастунку в адміністрацію та кухарям.

Вбрання

Випускний без святкового вбрання — не випускний. Тому обов’язково купіть нову сукню для маленької принцеси та костюм для маленького принца. Важливим елементом урочистого образу є й гарна зачіска, яку потрібно продумати заздалегідь. Завершити образ допоможуть дитячі парфуми.

Підготуватися слід і батькам. Йти у дитячий садок на випускний ранок у вечірньому вбранні (як і в джинсах) недоречно. Але мама у святковій, новій сукні, й тато в костюмі, який він надягає в особливих випадках, додадуть дитині розуміння значущості цієї події.

Розваги

Чи потрібна розважальна програма для випускників дитячого садку та якою вона буде? Все залежить від того, скільки батьки готові витратити на це свято. Можна обмежитися кількома спільними танцями під час фуршету, провести 2-3 конкурси з врученням сувенірів переможцям. Ще варіант — запросити аніматорів, замовити випускний «під ключ» і піти святкувати його в розважальний дитячий центр. Але логічніше все-таки прощатися з дитячим садком безпосередньо в його стінах.

Разом з іншими батьками додавайте в цей план свої ідеї. Імпровізуйте, фантазуйте, не будьте як усі! І нехай підготовка до випускного пройде гладко, а саме свято прощання з садком запам’ятається дітям на все життя.

13 Березня / 2020 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність